Wonton sriuba – mano maisto istorija

Vėl atėjo sriubos sezonas, o ši naminė Wonton sriuba yra didžiausias komforto dubuo! Šilkiniai glotnūs vontonai, umami sultinys (kurį gaminame nuo nulio!) ir ryškios daržovės dera į šią skanią sriubą.


Kalbant apie sriubą, yra dviejų tipų žmonės – tie, kuriems patinka sumaišyti ir tiršti, ir tie, kurie mėgsta sultinį su daugybe priedų.
Aš nuoširdžiai mėgstu visų rūšių sriubas (kaip tikriausiai galite suprasti iš mano sriubų receptų!), o ši daržovių Wonton sriuba yra viena iš mano mėgstamiausių! Jei mėgstate sriubas su nedideliu užkandžiu, tuomet turite išbandyti šią! Šiam receptui galite naudoti mano naminių Wontons receptą arba naudoti parduotuvėje pirktus wonton įvyniojimus ar net šaldytus koldūnus / vontonus!
- Surenkama vos per 30 minučių – su tuo pačiu ryškiu ir aštriu sriuba, kuri troškinta kelias valandas!
- Sultinį galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve. Tiesiog pridėkite vontonų ir pašildykite, kai būsite pasiruošę patiekti
- Puikiai pritaikoma – galite naudoti daržovių/vištienos/kiaulienos vontonus
- Šiame recepte naudojau šitake grybus, nes jie sriubai suteikia nepakartojamo skonio ir tekstūros. Jei jų neturite, naudokite kitus grybus.
- Į šį receptą dėl tos gražios spalvos pridedame šviesaus sojų padažo, bet galite jį pakeisti 1 arbatinis šaukštelis tamsaus sojų padažo jei tai yra, ką turite.
- Į sriubą reikėtų dėti vontonų prieš pat patiekiant ir virti tik 2 minutes. Jie ir toliau gamins, nes sultinys karštas. Ilgiau ir wonton oda linkusi perkepti. Šis laikas skirtas daržovių ir vištienos vontonams. Jei naudojate kiaulienos vontonaivirkite 4 minutes.
- Jei naudojate šaldytų vontonų ar koldūnųjų atitirpinti nereikia. Tiesiog pridėkite juos tiesiogiai prie sultinio.
- Jei po ranka turite žalumynų, tokių kaip bok choy, galite jų įdėti į sultinį, kad pagamintumėte šią sriubą. sotesnis.
- Patiekite sriubą gausiai užpylus čili aliejus viršuje, kad gautumėte geriausią patirtį!
Dažnai užduodami klausimai
Sultinį rekomenduoju laikyti be wontonų. Sultinio likučius (be vontonų) galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų. Paruoštą patiekti sultinį pašildykite, suberkite vontonus, virkite reikiamą laiką ir jau paruošta!.
Manau, kad paprasčiausias būdas suvynioti vontonus yra gaminti potlis Įdėjus įdarą, sujungdami apskrito įvynioklio kraštus ir pasukdami, kad užsandarintumėte. Norėdami sužinoti daugiau apie tai, galite peržiūrėti mano namų Wontons receptą. Naudojau veg wonton įdarą, kurį parodysiu, kaip pasigaminti tame tinklaraščio įraše.
Yra daug įdomių formų, su kuriomis galite eksperimentuoti, jei ieškote kažko pažangesnio! Man pasirodė, kad šis straipsnis buvo gana naudingas norint suskaidyti visas įmanomas formas ir kaip jas pasiekti.
Jei pradėjus juos virti sultinyje jūsų wontonai lūžta, tai greičiausiai reiškia, kad įpylėte per daug įdaro pagal tešlos kiekį. Mums tereikia apie a šaukštas įdaro vienam wontonui!
Pagrindinis skirtumas tarp wontonų ir koldūnų yra įvyniojimo storis – koldūnai yra storesni. Tačiau šiam receptui tinka abi rūšys.


Jei kitą dieną ieškote pataisos, ieškokite šio wonton sriubos sultinio, kuris tikrai jus sušildys! Neįsivaizduoju geresnio patiekalo, kurį galėčiau pagaminti šiais musonais. Jei tai sukursite iš naujo, atsiųskite man savo nuotraukas į mano IG @my_foodstory!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dideliame puode įkaitinkite aliejų, suberkite imbierą ir česnaką ir pakepinkite minutę.
2 arbatinius šaukštelius skrudinto sezamo aliejaus, 2 arbatinius šaukštelius smulkiai pjaustyto imbiero, 1 valgomasis šaukštas smulkiai supjaustyto česnako
-
Suberkite citrinžolės šaknį, šitake grybus ir minutę pamaišykite.
1 citrinos žolės šaknis, 3 džiovinti šitake grybai
-
Įpilkite 3 puodelius vandens, druskos ir virkite uždengę 15 minučių, kad greitai susidarytų grybų sultinys.
5 puodeliai vandens, ½ arbatinio šaukštelio druskos
-
Išimkite grybus iš sultinio, atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais ir vėl sudėkite į sultinį.
-
Į sultinį įpilkite likusius 2 puodelius vandens ir užvirinkite.
5 puodeliai vandens
-
Suberkite morkas, grybus, sojų padažą, cukrų, actą, pipirų miltelius, laiškinius česnakus ir virkite 5 minutes.
½ puodelio marinuotų morkų, 6-8 grybai, 2 arbatiniai šaukšteliai šviesaus sojų padažo, ½ arbatinio šaukštelio cukraus, 1 ½ arbatinio šaukštelio ryžių acto, ½ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų miltelių, 2 šaukštai smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų arba svogūnų žalumynų
-
Įdėkite wontonų ir virkite ant vidutinės ugnies lygiai 3 minutes ir jūsų wonton sriuba bus paruošta patiekti.
6 wontonai
- Šitake grybai suteikia sriubai unikalų skonį ir tekstūrą. Jei jie jums nepasiekiami, naudokite bet kurį kiti grybai vietoj to.
- Lengvas sojų padažas gali būti pakeistas į 1 arbatinis šaukštelis tamsaus sojų padažo.
- Į sriubą reikėtų dėti vontonų prieš pat patiekiant ir virti 2 minutes. Ilgiau ir wonton oda linkusi perkepti. Šis laikas skirtas daržovių ir vištienos vontonams. Jei naudojate kiaulienos vontonaivirkite 4 minutes.
- Jei naudojate šaldytus vontonus, naudokite juos tokius, kokie yra be atšildymo
- Sultinio likučius (be wontonų) galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienos. Paruoštą patiekti sultinį pašildykite, suberkite vontonus, virkite reikiamą laiką ir patiekite.
Kalorijos: 116kcal, Angliavandeniai: 17g, Baltymai: 4g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 1mg, Natris: 626mg, Kalis: 190mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 2739TV, Vitaminas C: 6mg, Kalcis: 33mg, Geležis: 1mg
Šį įrašą parašė Navya Khetarpal.