Tender Coconut Appam | Palappam
Pagaminti „Tender Coconut Appam“ namuose dar niekada nebuvo taip paprasta! Šiame recepte kaip vienas iš pagrindinių ingredientų naudojamas švelnus kokosų vanduo, o tai visiškai keičia žaidimą. Rezultatas – beprotiškai purios ir nėriniuotos „appams“, kurių centras yra minkštas, purus ir traškūs krašteliai. Jūs turite tai išbandyti!
Mėgstate Pietų Indijos maistą? Patikrinkite mano Pietų Indijos stiliaus kiaušinių karis, Grybų pipirų kepti, Čatniai Idli ir Dosaiir Soros Mysore Masala Dosa receptai!
Panardinkite šiuos neįtikėtinai minkštus ir purius Tender Coconut Appams (taip pat žinomus kaip palappam) karštoje ir aromatingoje daržovių troškinys yra mano idėja apie idealią pusryčių situaciją. Kaip dosa tešla, gaminant appam taip pat reikia šiek tiek pasiruošti, nes appam tešlai reikia laiko fermentuotis. Be to, keli žingsniai gali jaustis šiek tiek bauginantys, ypač jei esate naujas virėjas. Bet jei laikysitės šio paprasto recepto, kartu su visais patarimais ir gudrybėmis, kuriuos paminėjau šiame straipsnyje, užtikrinu, kad greitai pasieksite appam gaminimo procesą namuose!
Ši Kerala appam ir daržovių troškinys paprastai valgomas pusryčiams, tačiau jis yra pakankamai sotus ir sotus, kad galėtų dirbti pietums ir vakarienei.
Ingredientai, kurių prireiks, kad pagamintumėte minkštą kokosų apnašą
Ryžiai: Mirkyti apie 8-10 valandų arba per naktį. Idli arba dosa ryžiai geriausiai tinka šiai „appam“ tešlai, bet aš išbandžiau partiją su sona masoori ir tai taip pat labai gerai veikė.
Virti ryžiai: Tik saujelė. Padeda padaryti appam tikrai minkštą ir purų
Švelnus kokosų vanduo: Naudojamas ryžiams mirkyti. Tas pats mirkomas minkštas kokosų vanduo taip pat naudojamas tešlai sumalti, todėl svarbu sekite išmatavimus jeigu.
Kokosas: tarkuotas. Čia dirba ir švieži, ir šaldyti.
Mielės: esu naudojusi sausos aktyvios mielės padėti fermentuoti tešlą. Jei skubate, galite naudoti ir momentines mieles.
Cukrus: Dėl appam būdingo saldumo užuominos.
Druska: Pagardinimui.
Vanduo: Jei reikia. Norėdami sureguliuoti nuoseklumas appam tešlos.
Dažnai užduodami klausimai
Patikimas būdas pagaminti minkštą „appam“ – malant įberti saują virtų ryžių. Šiek tiek kokoso taip pat padeda pagaminti minkštą appam.
Nors dosa ir appam reikia fermentuoti, jų ingredientai, skonis ir tekstūra yra gana skirtingi. Dosos paprastai yra traškios, tačiau „appams“ turi purų centrą ir traškius kraštus. Skirtingai nei dosa, appam naudojamas cukrus, todėl jo skonis yra saldesnis.
Tam gali būti kelios priežastys. Gali būti, kad neįdėjote pakankamai mielių, kad padėtų fermentuoti tešlą. Antroji priežastis gali būti, jei gyvenate šaltoje vietoje, tada tešla užtruks ilgiau. Tokiu atveju tešlą galite supilti į pyrago formą arba gilų dubenį ir įdėti į orkaitę su įjungta kontroline lempute. Tai suteiks malonią šiltą aplinką tešlai fermentuotis ir gražiai kilti.
Appam tešlą geriausia gaminti šviežią ir valgyti iškart, nes per dieną ji pradeda rūgti. Tačiau tešlą galite gaminti ir praėjusį vakarą, bet turėsite leisti jai fermentuotis per naktį. Padaryti tai, nedėkite druskos ir cukraus po šlifavimo. Susmulkinus tešlą pasilikite per naktį šaldytuve ir pašalinti prieš dvi valandas maisto gaminimas. Įpilkite druskos ir cukraus ir leiskite sušilti iki kambario temperatūros. Maždaug po 2 valandų pastebėsite burbuliukai tešloje ir tada žinai, kad ji paruošta virti
Jei „appam“ tešla yra vandeninga, rizikuojate, kad „appam“ suskils gaminant. Be to, tekstūra nebus tokia pati. Norėdami pataisyti šią partiją, pabandykite į tešlą įberti šiek tiek ryžių miltų po vieną šaukštą ir gerai išmaišykite, kol pasieksite reikiamą konsistenciją.
absoliučiai! Šiam receptui puikiai tinka tiek greitos, tiek sausos aktyvios mielės. Jei naudojate momentines mieles, appam tešlai fermentuotis prireiks daug mažiau laiko, palyginti su sausomis aktyviosiomis mielėmis.
Geriausi Richos patarimai, kaip sukurti geriausias programas
- Labai rekomenduočiau naudoti švelnų kokosų vandenį (šitą aš naudoju). pamirkykite ryžius nes tai tikrai pagerina skonį. Jei nerandate, galite naudoti ir įprastą vandenį.
- Neperpildykite mišinio indelio ir sumalkite tešlą dalimis jei jo talpa mažesnė. Perpildytas stiklainis išgaus netolygiai sumaltą tešlą, taip pat bus nelaimingų atsitikimų priežastis.
- Tobulas appam tešla turėtų jausti lengvas, erdvus ir putojantis sumaišius su samčiu. Jei jis atrodo sunkus (kaip dosa tešla), tada jis dar nėra paruoštas naudoti. Leiskite jam dar kurį laiką pailsėti.
- Tešlos konsistenciją reguliuojate įpildami po vieną šaukštą vandens. The teisinga appam tešlos konsistencija turi būti plonesnė nei dosa tešlapanašus į lassi konsistenciją.
- Gaminant appam, kadai turėtų būti vidutiniškai karšta padaryti tobulą appam. Jei labai karšta, tešla tinkamai nepasiskirstys ir jūsų appam išeis netolygus.
- Druska gali paveikti tešlos fermentaciją, todėl labai svarbu, kada ją įdėsite. Jei gyvenate a karštas ir drėgnas klimatastada įberkite druskos po to sumalti ir prieš padėdami į šalį fermentuotis, kad būtų išvengta perrūgimo rizikos. Tačiau jei gyvenate a šaltas klimatastada tešlai visiškai surūgus įberkite druskos.
- Kai iškeps, uždėkite sluoksnį pergamentinis popierius tarp kiekvienos programos, kad jos nepriliptų viena prie kitos.
- Jei nerandate šviežio ar šaldyto kokoso, galite jį pakeisti išdžiovintas kokosas. Tai šiek tiek pakeis patiekalo skonį, bet vis tiek veiks.
- Šiuos appams geriausia valgyti šviežiai nukeltas nuo viryklėstodėl rekomenduočiau visus kitus elementus paruošti ir paruošti prieš pradedant kurti programas.
Kai išbandysite šį naminio minkšto kokoso appam receptą, pažadu, kad jis taps įprasta jūsų meniu kaitalio funkcija. Aš mėgstu patiekti karštas appams su karštu dubeniu Kerala daržovių troškinys arba Aviena Ishtu. „Appams“ yra puiki priemonė išgauti visus šiltus, kokosinius šių sočių troškinių skonį.
Jei gaminate šį receptą, nepamirškite atsiųsti man savo nuotraukų mano IG; Man patinka matyti tavo pramogas!
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!
-
1 maišytuvo malūnėlis
-
1 appam kada
Neleiskite ekranui užtemti
Ryžių mirkymas
-
Nuplaukite ryžius 2–3 kartus, kol vanduo taps švarus, ir pamerkite į minkštą kokosų vandenį 8–10 valandų arba per naktį.
1 puodelis ryžių, 1 puodelis minkšto kokoso vandens
„Appam“ tešlos šlifavimas
-
Į maišytuvą įpilkite tarkuotų kokosų, virtų ryžių, mielių ir mirkytų ryžių (kartu su kokosų vandeniu, kuriame jis buvo mirkytas). Sutrinkite mišinį iki vientisos masės.
½ puodelio šviežio arba šaldyto tarkuoto kokoso, ½ puodelio virtų ryžių, ¼ arbatinio šaukštelio aktyvių sausų mielių
-
Suberti cukrų, išmaišyti ir uždengtą palaikyti šiltoje vietoje mažiausiai 2 valandas arba kol surūgs. Jei jūsų gyvenamoji vieta yra šalta, tešlą galite fermentuoti orkaitės viduje, kai įjungta kontrolinė lemputė. (žr. 4 pastabą)
3 šaukštai cukraus
-
Kai tešla bus fermentuota, ji pakils, tešloje matysite burbuliukus ir atrodys putojanti. Jis taip pat jausis labai lengvas, erdvus ir putojantis, kai sumaišysite jį su kaušeliu. Tada žinai, kad jis paruoštas.
-
Appam tešlos konsistencija turėtų būti šiek tiek plonesnė nei dosa tešla – labiau panaši į lassi. Jei reikia, po kelis šaukštus įpilkite vandens, kad sureguliuotumėte appam tešlos konsistenciją.
½ puodelio vandens
-
Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Dabar tešla paruošta naudoti.
½ arbatinio šaukštelio druskos
„Appams“ kūrimas
-
Įkaitinkite „appam kadai“ iki vidutinio karštumo (žr. 5 pastabą).
-
Į kadhai vidurį supilkite samtį tešlos. Lėtai sukamaisiais judesiais sukite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų aplink kadhai. Sukant tešla prilips prie kadhai, o tešlos perteklius nutekės atgal į vidurį. Tai gerai, nes norime, kad viduryje būtų šiek tiek tešlos pertekliaus, o aplink – ploni, nėriniuoti kraštai.
-
Uždenkite dangčiu ir palikite minutę virti ant vidutinės ugnies. Po minutės nuimkite dangtį ir kepkite ant ugnies dar 15-30 sekundžių. Appam yra paruoštas, kai šonai sustingę, o vidurys iškeps. Išimkite appam ant porėtos lėkštės, kad prieš patiekiant atvėstų.
-
Patiekite appams su kerala daržovių troškiniu pusryčiams ar vakarienei.
- Abu idli arba dosa ryžiai gerai veikia pagal šį receptą. Aš irgi naudojau sona masoori ryžiai žiupsneliu.
- Geriausiai tinka švelnus kokosų vanduo tešlai mirkyti ir sumalti, bet jei visiškai negalite jo gauti, naudokite vietoj įprasto vandens
- Sumalkite partijos jei jūsų maišytuvas negali paimti visų ingredientų vienu metu.
- Jei norite fermentuoti tešlą per naktį, nedėkite cukraus ar druskos. Tešlą šaldykite per naktį. Likus dviem valandoms iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, sumaišykite cukrų ir druską ir leiskite sušilti iki kambario temperatūros. Pamatysite burbuliukus, kai jis bus paruoštas gaminti.
- Vienas labai svarbus elementas kuriant programas yra appam kadai. Jis platesnis ir seklesnis nei įprastas kadhai. Jį lengva įsigyti „Amazon“ ir daugumoje bakalėjos parduotuvių.
- Appam kadai turėtų būti vidutiniškai karšta kurdama programėles. Jei kadai yra per karšti, appams tinkamai neišplis.
Kalorijos: 111kcal, Angliavandeniai: 22g, Baltymas: 2g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 0.1g, Mononesotieji riebalai: 0.1g, Natris: 144mg, Kalis: 99mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 4g, Vitamino C: 1mg, Kalcis: 13mg, Geležis: 0.3mg