Sprouts Dhokla – mano maisto istorija
Švelnus minkštas ir beprotiškai skanus šis Sprouts Dhokla gali tiesiog pakeisti jūsų Diwali užkandžių žaidimą! Tai labai sveiki, lengvai pagaminami, be to, ryškiai žalia spalva užtikrina, kad jie išsiskirtų ir ant Diwali maisto ✨
Neapsigaukite dėl paprastų, sveikų ingredientų, šis Sprouts Dhokla skonis neįtikėtinas! Ji turi tokią pat minkštą ir kempinę tekstūrą kaip įprastos geltonos dhokla, tačiau ši turi tiek daug skonio! Ir geriausia dalis? Tai labai sveika ir labai greitai susirenka – nereikia fermentuoti!
Be to, dėl šios ryškios žalios spalvos ir šiek tiek kūrybiško padengimo ši moong dhokla tikrai išsiskirs ant Diwali maisto stalo ✨
Užbaikite grūdinimu, kad gautumėte daug skonio, ir patiekite su pomidorų kečupas arba kalendros čatnis už Diwali užkandį niekas negalėtų nustoti valgyti!
Geriausi Ričos patarimai
- esu naudojusi supakuotas daigintas mėnulis (mung pupelių) nesunkiai galima įsigyti tiek internete, tiek parduotuvėse. Jūs netgi galite išdygti savo namuose nuo nulio. Galbūt rasite šis straipsnis naudinga.
- Svarbu, kad poilsis dhokla pridėjus grūdinimo. Tai leis dhoklai sugerti aliejų iš grūdinimo ir taps dar minkštesnė.
- Įsitikinkite, kad vanduo yra a riedantis virimas prieš dedant vaisių druską į tešlą ir garinant. Tai tikrai svarbu ypač minkštoms ir kempinėms dhoklas.
- Šiuos dhoklas galite pagaminti iki vienos dienos pirmyn ir per naktį laikykite šaldytuve. Tiesiog troškinkite juos 5 minutes ir pridėkite grūdinimo, kai būsite pasiruošę patiekti! Labai patogu, jei gaminate daug žmonių.
Dažnai užduodami klausimai
Ši žalia dhokla yra puikus vakarėlių užkandis, ir yra daugybė būdų ją patiekti. Galite sudėti jį ant lėkštės, kaip aš turiu, arba padėti ant kepimo lentos su keletu skirtingų rūšių užkandžiai, saldainiaivaisiai ir panirimai pasigaminti linksmą ganyklą kortų vakarėliams.
Nors šios dhoklas skaniausios, kai patiekiamos šviežios, dhoklas galite išvirti garuose praėjusią dieną ir per naktį laikyti šaldytuve be grūdinimo. Kitą dieną garinkite dhoklas 5 minutes ir pridėkite grūdinimo. Karštos dhoklas paruoštos patiekti!
Tai ypač naudinga, jei rengiate didelę partiją Diwali vakarėliui arba jums reikia surengti didelę partiją.
Aš pats niekada to nebandžiau, bet manau, kad turėtų veikti. Tačiau spalva ir skonis šiek tiek pasikeis, bet manau, kad tai vis tiek bus nuostabu.
Jei ieškote vegetariškų Diwali vakarėlių užkandžių ar lengvų, bet skanių užkandžių – ieškokite šio Sprouts Dhokla.
Jei išbandysite šį receptą, toliau pateiktuose komentaruose praneškite man, ką manote. Be to, atsiųskite savo Diwali maisto stalo nuotraukas į mano IG @my_foodstory – Man patinka jus girdėti!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Dhokla tešlos paruošimas: Visus dhokla tešlos ingredientus, išskyrus eno, sudėkite į maišytuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tešlos konsistencija bus panaši į pyrago tešlą. Pilant samčiu, jis turi kristi į juostelę panašios konsistencijos. Jei jis per tirštas, galite įpilti dar 1 arba 2 arbatinius šaukštelius vandens, kad gautumėte reikiamą konsistenciją.
1 puodelis mėnulio daigų, ½ puodelio grubiai pjaustytų palakų, 4 šaukštai gramų miltų, 2 šaukštai varškės, 1 žalios paprikos, ½ colio imbiero, ½ arbatinio šaukštelio kepimo aliejaus, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, 1 arbatinis šaukštelis vandens
-
Paruoškite garlaivį: Vandenį pašildykite garuose. Garintuvo lėkštę patepkite aliejumi. Įsitikinkite, kad vanduo garintuve verda.
1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus
-
Pridėti Eno: Kai vanduo pradės virti, į tešlą įpilkite vaisių druskos arba Eno ir švelniai maišykite, kol tešla taps putojanti. Nedelsdami supilkite tešlą ant riebalais išteptos lėkštės.
1 pakelis eno
-
Garuojantis Dhoklas: Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Norėdami patikrinti, ar dhokla yra iškepusi, įkiškite dantų krapštuką į dhoklos centrą ir, jei jis išėjo švarus, jis iškeps. Jei ant jo tebėra tešlos, virkite dar kelias minutes, kol iškeps. Išimkite lėkštę iš garintuvo ir atidėkite atvėsti.
-
Grūdinimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių sėklas ir, kai jos išsitaškys, suberkite sezamo sėklas, šerpetą, kario lapelius, druską, cukrų ir vandenį. Po 15-20 sekundžių išjunkite viryklę ir įspauskite citrinos. Gerai išmaišykite.
1 arbatinis šaukštelis garstyčių, 1 arbatinis šaukštelis baltųjų sezamų sėklų, ½ arbatinio šaukštelio vyrio, 15 kario lapelių, ½ arbatinio šaukštelio cukraus
-
Doklasų aptarnavimas: Atvėsusias dhoklas išimkite iš formos ir supjaustykite kvadratėliais. Grūdinimą užpilkite ant dhokla ir paskleiskite. Prieš patiekdami papuoškite tarkuotu kokosu ir kapotomis kalendromis.
1 valgomasis šaukštas kapotos kalendros, 1 valgomasis šaukštas tarkuoto kokoso, Pusės citrinos sultys
- Eno pakaitalas: Jei jūsų vietovėje Eno (vaisių druskos) nėra, 1 arbatinį šaukštelį Eno galite pakeisti ½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos + ½ arbatinio šaukštelio citrinos sulčių.
- Svarbu, kad nuoseklumas tešla yra kaip pyrago tešla, kuri pilant krenta kaip juostelė, kad dhoklas gerai iškeptų ir būtų porėtos.
- Labai svarbu, kad garlaivis veiktų ir vanduo užvirtų prieš pridėdami eno arba vaisių druskos į tešlą. Jei tarp eno įdėjimo ir virimo yra ilgas tarpas, dhoklas nebus lengvas ir purus ir taps tankus.
- Nepraleiskite grūdinimas prideda tą tobulą saldaus, sūraus ir rūgštaus skonio balansą, kuris yra toks būtinas nuostabioms dhoklas
- Jie skaniausi švieži, bet gali būti pagaminti ir dieną avansu ir šaldytuve. Prieš patiekdami juos troškinkite 5 minutes.
- Šaldytuve jie išlieka švieži iki 5 dienos.
Kalorijos: 147kcal, Angliavandeniai: 20g, Baltymai: 8g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,01g, Cholesterolis: 4mg, Natris: 164mg, Kalis: 373mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 282TV, Vitaminas C: 40mg, Kalcis: 76mg, Geležis: 2mg