Kerala daržovių troškinys – mano maisto istorija

Šis Keralos daržovių troškinys yra paprastas ir nuoširdus receptas, pagamintas iš įvairių daržovių, kokosų pieno, aromatinių medžiagų ir prieskonių. Patiekite klasikiniu būdu kartu su „appams“ arba užpilkite ant dubenėlio garuose virtų ryžių – bet kuriuo atveju bus skanu.


Mėgstate Pietų Indijos maistą? Patikrinkite mano Pietų Indijos stiliaus kiaušinių karis, Grybų pipirų kepti, Čatniai Idli ir Dosaiir Soros Mysore Masala Dosa receptai!
Šis gerai jaučiamas Kerala daržovių troškinys paruošiamas ne ilgiau kaip 25 minutes ir gali būti gaminamas su bet kokiomis daržovėmis, kurias turite po ranka. Tai vegetariška mano Kerala avienos troškinio (Ishtu) versija ir yra kvapnus riešutų troškinys, pagamintas iš švelniai troškintų daržovių. Dėl klasikinio „appam“ ir troškinio derinio šį patiekalą taip pat vadiname „Appam Stew“ – ir jei manęs paklausite, tai bus puikūs sekmadienio pusryčiai!
Geriausia šio daržovių troškinio dalis yra ta, kad galite jį pasigaminti pietums ar vakarienei, bet jis vis tiek yra puikus patiekalas. Patiekite kartu su ryžiais, idiyappams ar net malabar parotta; iš esmės viskas, ką galite naudoti, norėdami susigerti kokosų turtingą sultinį!
Ingredientai, kurių prireiks Kerala daržovių troškiniui gaminti


Dažnai užduodami klausimai
Manau, kad bet kokios švelnaus skonio daržovės geriausiai tinka Kerala daržovių troškinyje. Morkos, žirniai, bulvės, pupelės, kukurūzai ir kt. yra puikūs priedai. Sąžiningai galite pridėti bet kokių daržovių, kurias turite po ranka. Tačiau atminkite, kad kai kurios daržovės turi stipresnį savo skonį, kuris gali nugalėti subtilias šio patiekalo natas.
„Veg Korma“ yra Šiaurės Indijos karis, pagamintas iš daržovių ir tiršto jogurto pagrindo. Kur as veg kurma yra Pietų Indijos karis iš Čenajaus ir gaminamas iš tiršta kokoso, anakardžių riešutų ir aguonų masala.
Kita vertus, „Veg Stew“ yra kilęs iš Keralos ir yra daržovių karis, troškintas su tirštu ir plonu kokosų pienu. Jis lengvesnės konsistencijos – geriamas ir mirkomas, o ne semiamas kaip Veg Korma ir Kurma.
Svarbus žingsnis yra įpilti tiršto kokosų pieno ir leisti jam troškintis šio recepto pabaigoje. Tai padeda pasiekti gražų storį, kurį galima puikiai sugerti su appams.
absoliučiai! Šis receptas yra labai atlaidus, o tiek šviežios, tiek šaldytos daržovės puikiai tinka.
Geriausi Ričos gudrybės, kaip pasigaminti geriausią Keralos daržovių troškinį
- Kokoso pienas
- Šiam receptui reikia 1 ¼ puodelio tiršto kokosų pieno, iš kurio dalį praskiedžiame, kad susidarytų plonas kokosų pienas. Šiame recepte naudojamas tiek tirštas, tiek plonas kokosų pienas.
- Jei esate kokosų pieno gaminimas namuose, pirmasis ekstraktas bus tirštas kokosų pienas. Antrasis ir trečiasis ekstraktas bus plonas kokosų pienas. Parduotuvėje pirktą kokosų pieną ar grietinėlę praskieskite vandeniu (nurodyta recepto kortelėje).
- Kepant daržoves ploname kokosų piene, šis patiekalas suteikia autentiško skonio ir tikrai rekomenduoju.
- Alyva
- Šiam receptui naudojau kokosų aliejų, kuris yra pagrindinis šio daržovių troškinio receptas – nepasiduokite tai bet kokiam neutralaus skonio aliejui.


Šis Kerala stiliaus daržovių troškinys taps įprasta sekmadienio ryto priešpiečių funkcija, kai tik jį išbandysite. Jis švelnus, lengvas, kvapnus – tai viskas, ko tik norite patogiam maistui. Jei tai padarysite, atsiųsk man savo pramogas per mano IG!
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Sunkiadugniame puode įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus. Suberkite cinamono ir pipirų grūdelius ir pakepinkite 30 sekundžių.
2 arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus, 5 sveiki pipirų žirneliai, 1″ cinamono lazdelė
-
Pridėti žalią čili ir imbierą. Troškinkite dar 30 sekundžių.
2 žalios paprikos, 1″ imbieras
-
Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs.
⅓ puodelio pjaustytų svogūnų
-
Sudėkite visas daržoves, druską ir virkite 2 minutes.
½ puodelio kubeliais pjaustytų bulvių, ¼ puodelio kubeliais pjaustytų morkų, ¼ puodelio supjaustytų pupelių, ¼ puodelio lukštentų žirnių, ½ arbatinio šaukštelio druskos
-
Įpilkite ¼ puodelio kokosų pieno ir ¾ puodelio vandens ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite 12-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
1 ¼ puodelio tiršto kokosų pieno, ¾ puodelio vandens
-
Įpilkite likusį tirštą kokosų pieną ir kario lapelius ir greitai užvirkite.
10 kario lapelių
-
Išjunkite ugnį ir įpilkite likusio 1 arbatinio šaukštelio kokosų aliejaus. Patiekite karštą su Appam.
- Šis receptas puikiai tinka šaldytų daržovių taip pat jei nėra šviežių daržovių.
- Supjaustykite visas daržoves tokio pat dydžio todėl jie kepa tolygiai.
- Naudokite geriausios jums prieinamos kokybės kokosų pieną. Čia yra visas skonis.
Kalorijos: 239kcal, Angliavandeniai: 15g, Baltymas: 3g, Riebalai: 20g, Sotieji riebalai: 18g, Polinesotieji riebalai: 0.3g, Mononesotieji riebalai: 1g, Natris: 388mg, Kalis: 402mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 1552 mTV, Vitamino C: 66mg, Kalcis: 47mg, Geležis: 2mg