Kario lapų krevetės – mano maisto istorija

Curry-Leaf-Prawns-2.jpg


Curry Leaf Prawn yra žolinis, aštrus užkandis, įkvėptas Pietų Indijos skonių. Kario lapų skonis yra žemiškas, žolelių ir grynos magijos!

kario lapelių krevečių keptuvėje su šaukštu

Nebūtų perdėta šią kario lapų krevetę pavadinti vienu geriausių mano kada nors valgytų krevečių patiekalų. Jaučiu, kad jis dar nebuvo dėmesio centre, todėl raginu jus išbandyti, kai tik baigsite skaityti šį įrašą.

Šio krevečių patiekalo pagrindą sudaro tokie ingredientai kaip kario lapai, kokosai, prieskoniai ir aromatinės medžiagos. Kartu su puikiai iškeptomis, putliomis ir sultingomis krevetėmis gausite šiltą, žemišką, aštrų ir beprotiško skonio patiekalą. Kaip ir dauguma krevečių patiekalų, šis taip pat labai greitai paruošiamas!

  • Reikalauja minimalus pasiruošimas ir turi a trumpas kepimo laikastodėl puikiai tinka aptarnaujant didelei miniai
  • Gali būti lengvai padvigubinti, patrigubinti ar net perpus
  • Kario lapų pasta gali būti padaryta į priekį sutaupyti dar daugiau laiko
kario lapų krevečių ingredientai su teksto perdangakario lapų krevečių ingredientai su teksto perdanga

Kario lapų krevetės – ingredientų apžvalga

Šioms kario lapinėms krevetėms reikia tik keleto ingredientų, ir visi jie yra gana paprasti. Jei gyvenate Indijoje arba dažnai gaminate indišką maistą, tikėtina, kad daugumą jų jau turite. Pagal šį receptą pakabintą varškę galima pakeisti paprastu graikišku jogurtu, o priklausomai nuo prieinamumo galite naudoti šviežią arba šviežiai šaldytą kokosą. Išskyrus tai, aš nerekomenduočiau keisti recepto.

Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti kario lapų krevečių

  • Krevečių tvarkymas/virimas: Krevetės iškepa tikrai greitai, jas lengva pervirti. Puikiai iškeptos krevetės paprastai būna nepermatomos ir rausvos spalvos, o ne ryškiai baltos, o tai yra aiškus pervirtų krevečių požymis.
  • Kario lapelių kepimas: Sudegę kario lapai praranda visą savo skonį, o tai gali labai pakenkti galutiniam šio patiekalo skoniui. Kario lapelius pakepinkite vos 15-20 sekundžių – jie turi išlaikyti ryškiai žalią spalvą. Jei jie paruduoja, jie sudegs, todėl juos išmeskite.
  • Likučiai ir sandėliavimas: Likusios kario lapų krevetės gali būti laikomos šaldytuve hermetiškame inde iki 2 dienų. Tiesiog pašildykite ant keptuvės.

Dažnai užduodami klausimai

Kokios rūšies krevetes turėčiau naudoti šiame recepte?

Pagal šį receptą tinka bet kokio dydžio krevetės, išskyrus labai mažas, nes jos labai greitai perkeps ir taps guminės.

Ar galiu tai padaryti su kitomis jūros gėrybėmis?

absoliučiai! Šiame recepte puikiai tiks žuvies filė, krabų mėsa, midijos, moliuskai ir kt

Ar galima pagaminti vegetarišką/veganišką variantą?

Žinoma! Neabejotinai galime tai padaryti vegetariškai su paneer / tofu / bulvėmis arba mano mėgstamais grybais. Aš iš tikrųjų gana dažnai gaminu kario lapų grybus!

kario lapelių krevečių keptuvėje su šaukštu

Šis krevečių receptas yra gana paprastas, tačiau skonis ir tekstūra yra visiškai stulbinantis! Jie geriausiai patiekiami kaip užkandis, bet taip pat bus puikus garnyras su ryžiais ir dal. Jei gaminate šį patiekalą, būtinai palikite komentarą ir atsiųskite man savo rekomendacijas mano svetainėje IG!

Neleiskite ekranui užtemti

  • Keptuvėje arba kadhai įkaitinkite 1,5 colio aliejaus ir suberkite kario lapelius (saują kario lapelių palikite vėliau). Kepkite 20-30 sekundžių, kol kario lapai pakeis spalvą ir taps šviesesni, tamsesni žalia. Jei nemėgstate kepti giliai, kario lapelius taip pat galite pakepinti trupučiu aliejaus, kol jie taps tikrai ryškiai žalios spalvos. Būkite atsargūs, kad nesudegintumėte iki rudos spalvos – jie praras visą savo skonį.

    ¾ puodelio kario lapų, aliejaus kepimui

  • Keptus kario lapelius, ciberžolę, česnaką ir tarkuotą kokosą sudėkite į trintuvą su arbatiniu šaukšteliu vandens ir sutrinkite iki vientisos masės.

    ⅛ arbatinio šaukštelio ciberžolės, 7 česnako skiltelės, 2 šaukštai tarkuoto kokoso

  • Marinuokite krevetes jogurte, imbiero česnako pasta ir pipiruose ir atidėkite.

    400 gramų krevečių, 1 valgomasis šaukštas graikiško jogurto, 1 šaukštelio imbiero česnako pasta, ¼ šaukštelio juodųjų pipirų

  • Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Kai tik jie pradės spragėti, suberkite griežinėliais pjaustytus askaloninius česnakus. Pakepinkite iki auksinės rudos spalvos ir suberkite česnaką, žaliąsias paprikas ir kalendros miltelius. Troškinkite 30 sekundžių ir sudėkite marinuotas krevetes.

    2 šaukštai kokosų aliejaus, ½ šaukštelio garstyčių sėklų, ½ šaukštelio susmulkinto česnako, 8-10 askaloninių česnakų, 2-3 žalios paprikos, 1 šaukštelis kalendros miltelių

  • Palaukite minutę ir įpilkite kario lapelių pastos, kurią gaminome anksčiau, kartu su sauja kario lapelių ir druskos.

    ¾ šaukštelio druskos

  • Išmaišykite ir virkite 3-4 minutes ir išjunkite ugnį. Patiekite karštą su popadomis ir mėgaukitės!

Pastabos:

  1. Jei neturite kokosų aliejaus, šį patiekalą galite gaminti su bet kokiu daržovių aliejus jūsų pasirinkimas.
  2. Stebėkite viryklę, kai kepimas kario lapeliai. Jie linkę labai lengvai sudeginti ir praranda spalvą bei skonį.
  3. Jei naudojate didesnes krevetes, tai būtinai sureguliuoti atitinkamai kepimo laikas.

Kalorijos: 240kcal, Angliavandeniai: 28g, Baltymas: 7g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 10g, Polinesotieji riebalai: 0.3g, Mononesotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 0.3mg, Natris: 694mg, Kalis: 294mg, Pluoštas: 8g, Cukrus: 7g, Vitaminas A: 4476TV, Vitamino C: 2377mg, Kalcis: 543mg, Geležis: 2mg

Daugiau krevečių receptų, kurie jums patiks





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -