Kaip pasigaminti Kadha namuose| Kashaya receptas

Jei keičiantis sezonui susergate, turite išmokti gaminti kadha. Tai tradicinis indiškas gėrimas, pagamintas iš sveikų prieskonių, imbiero ir tulsi, kuris puikiai nuramina niežtinčią, gerklės skausmą.

Prieš suraukdamas nosį ir slinkdamas pro šį įrašą, išgirsk mane. Ši kadha nepanaši į tuos rudus, karčius skysčius, kuriuos tikriausiai turėjote augdami. Ne, tai šiltas, saldus ir aštrus nuoviras iš tikrųjų skanu! Mano vaikai geria šią kadha be priekaištų ir visada paprašo, kai tik užknisa!
Kodėl jums patiks ši „Kada“.
Šis šildantis gėrimas turi tiek daug privalumų! Daugelio dėka priešuždegiminis ir imunitetą stiprinančių ingredientųši kadha yra vienas geriausių dalykų, kuriuos galite gerti kovojant su gripu, virusine infekcija ir sezoninėmis alergijomis. Tačiau skirtingai nei tradicinės kadhas, kurios paprastai būna kartokos, šis skonis tikrai geras. Jis saldus dėl jaggery ir misri, o visi prieskoniai, imbieras ir tulsi suteikia aštrių aštrių natų. Apskritai šis „kadha“ yra tikrai raminantis gėrimas ligos dieną, kurį galima gurkšnoti ilsintis lovoje ir „Netflix“!
„Kadha“ ingredientų apžvalga
- Visi prieskoniai: Prieskoniai, tokie kaip ajwain (carom sėklos), juodųjų pipirų žirneliai, cinamonas, gvazdikėliai ir kardamonas, suteikia pikantiškumo, šilumos ir aromato, kuris padeda sumažinti užsikimšimą.
- Žolelės: Susmulkinti tulsių lapai dėl gydomųjų savybių. Taip pat suteikia aštrų, aštrų skonį.
- Imbieras: Sumuštas. Be imunitetą stiprinančių ir gydomųjų imbiero savybių, jis taip pat suteikia šiai kadhai gražios šilumos.
- Jaggery: Dėl puikaus, karamelinio skonio.
- Mishri: Taip pat žinomas kaip akmens cukrus. Tai natūrali priemonė nuo gerklės skausmo, kosulio ir peršalimo. Tai taip pat suteikia gėrimui malonaus saldumo.
- Ciberžolė: Antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis žinomi ciberžolės milteliai padeda nuraminti gerklės skausmą ir stiprina imunitetą.
Geriausi Ričos patarimai, kaip padaryti Kadha
- Ciberžolės miltelius galite pakeisti kai kuriais šviežia ciberžolė.
- Jaggery tradiciškai pridedamas prie kadhas, tačiau galite jį pakeisti kitu natūralus saldiklis pavyzdžiui, medaus ar klevų sirupo.
- Jūs galite praleisti misri jei nerandate.
- Jei nerandate šviežio imbiero, pateikite jį imbiero milteliai žiupsneliu.
- Galite pasigaminti kadha stipresnis leidžiant ilgiau virti.
Pastaba
Ši kadha nepakeičia vaistų ir nepašalins peršalimo. Tačiau prieskonių ir žolelių mišinys visada suteikia palengvėjimo ir šilumos.
Dažnai užduodami klausimai
Šią kadha galite valgyti beveik bet kuriuo paros metu. Augdama mano mama prieš pat miegą mums duodavo karštą puodelį, kad palengvintų peršalimo simptomus ir padėtų atsipalaiduoti prieš miegą.
Idealiu atveju geriausia, kad ši kadha būtų šviežia kiekvieną dieną. Bet likučius galite atvėsinti ir laikyti šaldytuve iki dienos. Prieš patiekdami pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, kol įkais.


Ši kadha nėra stebuklingas sprendimas nuo peršalimo ir kosulio. Tačiau tai jaučiasi kaip šiltas apkabinimas ligos dieną, ir tai tikrai yra kažkas, ko mes visi galėtume padaryti daugiau. Jei išbandysite šį kadha receptą, būtinai palikite man komentarą žemiau ir atsiųskite savo nuotraukas į mano IG adresu @my_foodstory.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Skiedinyje ir grūstuve sutrinkite gvazdikėlius, kardamoną, pipirų žirnelius, cinamoną ir ajwain, kad išsiskirtų aliejus ir skonis. Pridėkite tai prie vandens.
8-10 gvazdikėlių, 3-4 kardamonai, 8-10 pipirų, 2 colių gabalas cinamono, 2 šaukštai ajwain, 3 puodeliai vandens
-
Tada sutrinkite imbierą ir tulsį ir įpilkite į vandenį kartu su ciberžolės milteliais, drožlėmis ir cukrumi.
1 ½ colio gabalas imbiero, 8-10 tulsių lapų, ½ šaukštelio ciberžolės miltelių, 1 valgomasis šaukštas ryžių, 1 šaukštelis akmens cukraus
-
Užvirinkite ir virkite, kol skysčio sumažės iki pusės.
-
Nukoškite ir patiekite karštą.
- Porcijos dydis yra apie ¼ puodelio vienam asmeniui
- Tai taip pat gali būti pagaminta ir saugomi šaldytuve ir pašildyti, kad patiektumėte vėliau
- Naudokite šviežiausius ingredientus galima pasiekti geriausių rezultatų
- Vartoti a po truputį visą dieną
Kalorijos: 29kcal, Angliavandeniai: 4g, Baltymai: 1g, Riebalai: 1g, Sotieji riebalai: 0,02g, Polinesotieji riebalai: 0,02g, Mononesotieji riebalai: 0,02g, Natris: 6mg, Kalis: 21mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 2TV, Vitaminas C: 0.3mg, Kalcis: 11mg, Geležis: 0.2mg