Citrininė vištiena – mano maisto istorija
Ši citrininė vištiena yra aštri, rūgštoka ir labai PRIKLAUJANTI! Tai puikus vakarėlių pradžiamokslis, bet taip pat rasite, kad gaminu savaitės vakarienei, kai noriu paįvairinti.
Jei dar nesate girdėję apie citrinų vištieną, leiskite man su ja jums pristatyti. Švelni vištiena susitinka su aštriu, pipiriniu padažu – tai tiesiog tobula lietingą dieną!
Tai greitas 30 minučių receptas nuo pradžios iki pabaigos, kad galėtumėte jį pagaminti be rūpesčių. O ar jau minėjau, kad jau turite tam reikalingus ingredientus savo virtuvėje? Nėra jokios priežasties nepabandyti dabar!
Man patinka patiekti šią citrininę vištieną ant traškių makaronų lizdo, kad būtų sukurtas papildomas tekstūrinis elementas, kuris tiesiog pakelia tai į kitą lygį ir paverčia jį visavertišku patiekalu. Tačiau tai taip pat yra neįtikėtina kaip pradžiamokslis!
Perskaitykite visą citrininės vištienos receptą …
Populiariausi Ričos gudrybės Pagaminti geriausią citrininę vištieną
- Šio recepto vištienos pjaustymas priklauso nuo jūsų. Vištienos krūtinėlės be kaulų arba šlaunys čia geriausiai tiks supjaustytas ilgomis juostelėmis. Jūs netgi galite naudoti vištienos sparnelius, jei patiekite jį vieną kaip užkandį!
- Jei planuojate tai padaryti su daugiau padažoį padažą suberkite kukurūzų miltų srutą, kad sutirštėtų. Jei norite, kad padažas lengvai padengtų vištieną, praleiskite šį veiksmą.
- Jei po ranka neturite šviežių citrinų, vietoj jų galite naudoti išpilstytas citrinų sultis. Bet kadangi recepte taip pat reikalaujama citrinos žievelės, aš rekomenduoju šviežios citrinos iki galo!
Citrininės vištienos poravimo idėjos
Įtraukti tai į savo vakarėlio meniu? Štai ką dar reikia su juo susieti:
Jei gaminate tai pietums / vakarienei, ši citrininė vištiena taip pat puikiai tiks su garintomis šparaginėmis pupelėmis, šparagais ir brokoliais. Taip pat manau, kad kulcha / naan / rumali roti puikiai tinka šiai aštriai citrininei vištienai pamirkyti ir padaryti ją visavertiškesnį!
Dažnai užduodami klausimai
Šią citrininę vištieną galite patiekti su garuose virtais basmati arba jazminų ryžiais, virtais ar traškiais makaronais, kad tai būtų visavertis patiekalas. Taip pat visada mėgstu prie šono pridėti kokių nors žalumynų / daržovių – tai tiesiog naudingiau! Kulcha, naan ir rumali roti taip pat puikiai dera, todėl padažo kiekį šiame recepte galite reguliuoti pagal savo skonį.
Šios citrininės vištienos likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
Jei šią savaitę norite išbandyti unikalų receptą, šis paprastas citrininės vištienos receptas turi būti jūsų sąrašo viršuje! Jei išbandysite, atsiųskite man nuotraukas į mano IG @my_foodstory.
Patinka šis receptas? Taip pat peržiūrėkite mano kreminės citrininės vištienos šukutės, kurioje rasite panašių skonio profilių, bet paruoštą žemyne.
Neleiskite ekranui užtemti
Vištienos marinavimas
-
Į dubenį sudėkite visus vištienos marinavimo ingredientus ir gerai išmaišykite. Pailsėkite 30 minučių.
450 g vištienos krūtinėlių arba šlaunelių be kaulų, supjaustytų ilgomis juostelėmis, 2 susmulkintos žaliosios paprikos, 1 valgomasis šaukštas imbiero česnako pastos, 2 šaukštai varškės arba graikiško jogurto, 1 ½ šaukšto kukurūzų miltų, 1 arbatinis šaukštelis laimo sulčių, ¼ arbatinio šaukštelio druskos
Citrinų padažas
-
Keptuvėje arba wok įkaitinkite aliejų ir suberkite lauro lapą, žalius kardamonus ir kaitinkite 15 sekundžių, kol pasidarys kvapnus.
2 šaukštai aliejaus, 2 lauro lapai, 2 žali kardamonai
-
Sudėkite marinuotą vištieną ir troškinkite ant stiprios ugnies 3 minutes, kol švelniai apskrus. Neperpildykite keptuvės, nes vištiena garuos, o ne apskrus. Jei reikia, pakepinkite dalimis.
-
Po 3 minučių sumažinkite ugnį iki mažos ir uždengę kepkite vištieną dar 5 minutes.
-
Laimo ir prieskonių mišinys: kol vištiena kepa, į laimo sultis suberkite ciberžolės miltelius, kmynų miltelius, druską ir juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite. Įdėkite tai į iškeptą vištieną ir gerai išmaišykite.
¼ arbatinio šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio ciberžolės miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų miltelių, 1 ½ šaukšto laimo sulčių
-
Į keptuvę įpilkite ½ puodelio šilto vandens, gerai išmaišykite ir virkite 4–5 minutes. Jei norite daugiau padažo, žiūrėkite 5 pastabą.
½ puodelio šilto vandens, 1 arbatinis šaukštelis kukurūzų miltų
-
Suberkite citrinos žievelę ir smulkintus kalendros lapelius ir išjunkite ugnį. Papuoškite citrinos griežinėliais ir patiekite.
½ arbatinio šaukštelio laimo žievelės, 2 šaukštai smulkiai pjaustytų kalendrų, 2 citrinos skiltelės
- Jei neturite šviežių citrinų, pakeiskite jas parduotuvėje pirktomis (išpilstytos) laimo sultys.
- Tinka bet koks neutralaus skonio kepimo aliejus, pavyzdžiui, žemės riešutų aliejus, saulėgrąžų ar rapsų aliejus.
- Pakoreguokite prieskonių kiekį pipirais ir žaliosiomis paprikomis pagal savo skonį
- Pabandykite naudoti šviežiai maltų pipirų už tą malonų pipirinį smūgį
- Norėdami gauti daugiau padažo, pasigaminkite a kukurūzų miltų srutos sumaišius ½ arbatinio šaukštelio kukurūzų miltų ¼ puodelio vandens. Supilkite srutą į keptuvę, išmaišykite ir virkite 2 minutes.
- Likučius galima laikyti šaldytuve hermetiškame inde iki 4 dienos.
Kalorijos: 226kcal, Angliavandeniai: 7g, Baltymai: 25g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,04g, Cholesterolis: 72mg, Natris: 503mg, Kalis: 467mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 58TV, Vitaminas C: 11mg, Kalcis: 25mg, Geležis: 1mg
Šį straipsnį parašė Navya Khetarpal.