Brokoliai Tikki | Brokolių kotletas
Pagalvokite apie šį Broccoli Tikki kaip apie mažus žalius skonio diskelius! Lengvas ir naudingas tiffino receptas, kuris patrauks net išrankiausius valgytojus!

Aš noriu įdomiai ir skaniai pamaitinti savo vaikus tonomis daržovių, o šis brokolių košė yra vieno tokio eksperimento rezultatas!
Šie brokolių kotletai, pripildyti žalumynų, daržovių, vynuogių ir prieskonių, yra labai naudingi. Be to, jame yra sūrio, kuris suteikia daug skonio kiekvienam kąsniui.
Ši brokolių paneer tikki yra įprasta mano vaikų pietų dėžutės dalis ir kiekvieną kartą nuvaloma. Patiekite juos su kečupu arba vaikų mėgstamu padažu, kad būtų sotus ir maistingas užkandis!
- Šiuose tikkiuose gausu skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų, todėl a sveikas užkandis
- Šie brokolių kotletai išlieka švieži ir skanūs valandas po virimotodėl jie yra puiki pietų dėžutės medžiaga
- Pridėkite daugiau daržovių, pakoreguokite masalas arba atsisakykite sūrio – šis receptas yra toks lengvai pritaikoma kad atitiktų jūsų šeimos pageidavimus
Brokolių Tikki ingredientų apžvalga
Taip pat žinomi kaip brokolių kotletai (arba žali tikkiai, kaip mano vaikai mėgsta juos vadinti), šie maži diskeliai yra skonio ir mitybos galia. Jame naudojami paprasti sandėliuko pagrindiniai ingredientai, tokie kaip:
- Daržovės: Aš pridėjau brokolių, žaliųjų žirnelių ir bulvių, bet nedvejodami pridėkite ir kitų jūsų pasirinktų daržovių
- Žalieji: Špinatai ir kalendros lapai suteikia daug mitybos ir šviežumo
- Paneer: Suteikia kreminės tekstūros ir sustiprina skonį
- Prieskoniai: Naudojame sausus prieskonius, tokius kaip baltųjų pipirų milteliai, chaat masala, amchur milteliai ir druska, kartu su tarkuotu česnaku, kad suteiktume daug skonio šiems brokoliams.
- Besanas: Veikia kaip rišamoji medžiaga, be to, leidžia tikkiams tapti traškiems
- Sūris: Nors tai neprivaloma, sūris tikrai pakelia skonį keliais žingsniais. Labai rekomenduoju!
Geriausi Ričos patarimai
- Kad patiektumėte tai svečiams, galite netgi aptepti tikkius duonos trupiniais, kad pasigamintumėte linksmą ir traškų užkandį!
- Brokolių ir žaliųjų žirnelių blanširavimas (užuot verdantis) tikrai padeda išlaikyti daugiau maistinių medžiagų, o tikkis suteikia ryškiai žalią spalvą.
- Būtinai iš blanširuotų špinatų kruopščiai išspauskite vandens perteklių, kad tikki mišinys netaptų vandeningas.
Dažnai užduodami klausimai
absoliučiai! Šie brokoliai yra įprastas dalykas mano vaikų dėžutėse, nes net ir po kelių valandų išliksite švieži ir skanūs. Šie tikkiai linkę šiek tiek išdžiūti, kai jie atšaldomi, tačiau tai neturi įtakos skoniui ir išlieka visiškai saugūs vartoti.
Taip, kodėl gi ne. Saldžiosios bulvės tikrai puikiai tiks šiame recepte. Taip pat galite pridėti svogūnų ir paprikų arba paprikų, kad būtų traškūs.
Jei jūsų mišinys atrodo per vandeningas arba birus, tikkis gali subyrėti. Prieš kepdami likusius tikkius, į tikkių mišinį įpilkite šiek tiek daugiau pupelių arba bulvių.


Kai kitą kartą jūsų vaikai pareikalaus užkandžių, būtinai išplakite šių sveikų ir maistingų brokolių tikkių. Jei išbandysite tai, palikite man komentarą ir nepamirškite atsiųsti nuotraukų į mano IG @my_foodstory.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Į puodą paimkite 3 puodelius vandens.
-
Į puodą suberkite brokolius, žirnelius ir palakų lapus ir blanširuokite tiksliai 2 minutes.
1 puodelis brokolių žiedynų, ¼ puodelio žaliųjų žirnelių, 10-12 palakų lapų
-
Išimkite ir nedelsdami perkelkite į šaltą vandenį
-
Nusausinkite vandenį iš daržovių ir išspauskite visą vandenį iš palako ir kalendros lapų.
2 šaukštai kalendros lapų
-
Dabar sumalkite visas daržoves iki pusiau tešlos ir perkelkite į didelį dubenį.
-
Į dubenį sudėkite bulves, paneer, sūrį, česnaką, chat masala, druską, pipirus ir amchur miltelius ir ranka arba mentele sumaišykite visus ingredientus.
¼ puodelio virtų bulvių, ¾ puodelio tarkuotos plokštės, 1 kubelio tarkuoto lydyto sūrio, 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto česnako, 1 arbatinis šaukštelis chat masala, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, ½ arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų miltelių, ½ arbatinio šaukštelio amchur miltelių
-
Palaipsniui, po vieną valgomąjį šaukštą, įpilkite skrudintų gramų miltų ir visus skrudintus gramus suberkite į tikki mišinį.
3 šaukštai skrudintų gramų miltų
-
Norėdami paruošti tikius, paimkite šaukštą mišinio, rankomis suformuokite juos apvaliai ir išlyginkite, kad susidarytumėte tikius arba kotletus.
-
Ant įkaitintos keptuvės sutepkite vieną šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies apkepkite tikkus.
kepimo aliejus tikkių kepimui
-
Kepkite tikkius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir patiekite karštą.
- Švieži ar šaldyti žirniai vienodai tinka šiame recepte.
- Prieš šlifuodami blanširuotuose palaikų lapuose įsitikinkite, kad nėra vandens.
- Nors sūris šiame recepte yra neprivalomas, jo naudojimas tikrai pagerins tikkio skonį.
- Lydytą sūrį galima pakeisti mocarela arba čederiu.
- Bet koks kepimo aliejus gali būti naudojamas kepimui, pavyzdžiui, saulėgrąžų aliejus, žemės riešutų aliejus ar alyvuogių aliejus.
- Tikkius kepkite tik ant vidutinės ugnies, kad jie gerai iškeptų.
- Tikkis būna minkštas, kai yra karštas, ir tampa tvirtesnis, kai tik išimamas iš keptuvės.
Kalorijos: 58kcal, Angliavandeniai: 3g, Baltymai: 3g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 0.1g, Mononesotieji riebalai: 0,04g, Cholesterolis: 9mg, Natris: 57mg, Kalis: 72mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 155TV, Vitaminas C: 9mg, Kalcis: 75mg, Geležis: 0.3mg