Aštrus humusas – gamina pora
Tai aštrus humusas yra klasikinio panirimo sukimas su trupučiu šilumos! Išeina itin kreminis ir tobulai pagardintas prieskoniais, puikus užkandis su daržovėmis ar pita duona. Jei norite, pridėkite aštrų garnyrą!
Čia galėtume valgyti humusą pusryčiams, pietums ir vakarienei. (Taigi galėtų mūsų vaikai!) Tačiau kartais reikia šiek tiek paįvairinti, kad viskas būtų įdomu. Pristatome… aštrų humusą! Į humusą įpylus šiek tiek aštraus padažo, jis tikrai spindi.
Naudokite mėgstamą karštą padažą, kad pridėtumėte šilumos: mums patinka cholula, bet Sriracha ar Franks taip pat yra puikūs. Jei norite, apšlakstykite aliejumi iš indelio Kalabrijos čili arba net čili traškučio: papildomas karštis tikrai užlieja viršų! Naudokite jį panardindami daržoves, pita traškučius ir kt.
Šio aštraus humuso recepto patarimai
Jei turite 5 minutes ir virtuvinį kombainą, galite pasigaminti aštraus humuso! Smagu plakti šį panardinimą namuose, žinant, kad gaminote jį plikomis rankomis. Geriausia aštraus humuso dalis yra ta, kad galite pritaikyti karščio lygį pagal skonį. Štai keletas gudrybių:
- Naudokite virtuvės kombainą. Šis įrankis gamina geriausią humusą, nes mišinys yra per tirštas, kad jį būtų galima gaminti maišytuve.
- Naudokite aquafaba, kad gautumėte kreminę tekstūrą. Skystis iš avinžirnių skardinės vadinamas aquafaba – kai kuriuose receptuose jį taip pat galite naudoti kaip veganišką kiaušinių pakaitalą. Tai suteikia humusui kreminį, lygų kūną.
- Pirmiausia sumaišykite česnaką su citrinos sultimis. Tai padeda šiek tiek sušvelninti česnako skonį prieš maišant.
Karštų padažų idėjos
Šis receptas yra mūsų klasikinio humuso recepto, pagaminto iš avinžirnių, česnako, citrinos sulčių, tahini, kmynų ir druskos. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įpilti aštraus padažo pagal skonį! Kiekvienas karštas padažas suteikia skirtingą skonį ir šilumos lygį, nes ne visi karšti padažai yra vienodi. Mums patinka naudoti Cholula, bet čia yra keletas kitų pasirinkimų:
- Meksikietiško stiliaus karštas padažas: Cholula yra mūsų mėgstamiausia; jis turi vidutinio karštumo ir aštraus skonio. Arba išbandykite Valentiną, kuri pasižymi dūminėmis natomis.
- Tabasco: Šis populiarus padažas yra aštraus, acto skonio.
- Karštas Franko padažas: Šis amerikietiško stiliaus karštas padažas yra žinomas dėl jo naudojimo Buffalo sparnuose, todėl galite tai pavadinti Buffalo Hummus jei naudosi Franko.
- Sriracha: Šis legendinis tailandietiškas padažas su gaidžio logotipu yra česnakinio, šiek tiek saldaus skonio.
- Čili česnakų padažas: Jis panašus į Sriracha, bet skonis ryškesnis, tirštesnės ir stambesnės tekstūros, pagamintas iš čili ir daug česnako.
- Sambal oelek: Šis Indonezijos čili padažas pagamintas iš čili pipirų, česnako, imbiero ir žaliosios citrinos. Jis turi stambesnę tekstūrą nei Sriracha ir mažai cukraus arba jo nėra.
- Gochujang: Ši korėjietiška fermentuota čili pasta sukuria niuansuotą, pikantišką humusą.
Daugiau aštraus humuso gaminimo būdų
Yra keletas kitų būdų, kaip pasigaminti aštrų humusą, labiau atitinkantį Viduržemio jūros regiono šaknis. Štai keletas idėjų:
- Čili pipirai: Prieš maišydami į šį humusą galite įberti griežinėlių šviežios aitriosios paprikos, kad jis būtų aštrus. Arba galite po šaukštą pridėti stiklainiuose išpilstyto Kalabrijos čili.
- Aitrioji paprika: Pagal skonį pabarstykite aitriąja paprika.
- Harissa: Ši aštri Šiaurės Afrikos čili pasta gali suteikti pikantiškam humusui drąsos.
Aptarnavimo būdai
Šis aštrus humusas yra tokia smagi vakarėlio maisto idėja ir lengvas užkandžių receptas! Taip pat galite jį naudoti kitais būdais maistui, pavyzdžiui, dubenėliuose ir sumuštiniuose. Štai keletas idėjų:
- Daržovių padažas su morkomis, salierais, agurko griežinėliais, paprika ar brokoliais arba dalimi daržovių padėklo.
- Panardinkite duonai ar traškučiams kaip pita duona, pita traškučiai, paplotėlis, riestainių traškučiai, riestainių traškučiai, krekeriai ar crostini.
- Sluoksniuotas mirkymas kaip pakrautas humuso lašas atitinka taco dip situaciją.
- Dubenėlių patiekalai kaip šis greitas humuso dubenėlis, patiekiamas su daržovėmis, alyvuogėmis ir ryžiais, orzo ar kuskusu.
- Sumuštiniai ar įvyniojimai kaip šis humuso sumuštinis, tepamas ant duonos ir sluoksniuojamas su daržovėmis.
Likučių saugojimas
Šis aštraus humuso receptas šaldytuve išsilaiko 5 dienas. Taip pat galite užšaldyti humusą: įdėkite jį į šaldiklyje tinkamą indą ir prieš sandarindami apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Štai kaip užšaldyti humusą.
Dietos užrašai
Šis aštraus humuso receptas yra vegetariškas, veganiškas, augalinis, be pieno ir be glitimo.
Spausdinti
Aprašymas
Šis pikantiškas humusas – tai klasikinis panirimas su trupučiu šilumos! Išeina itin kreminis ir tobulai pagardintas prieskoniais, puikus užkandis su daržovėmis ar pita duona. Jei norite, pridėkite aštrų garnyrą!
- 1 česnako skiltelė
- 3 šaukštai citrinos sultys
- ⅓ puodelis tahini
- 1 15 uncijų skardinių avinžirnių ir aquafaba (skardinių skystis)
- ¼ arbatinio šaukštelio kmynų
- ¾ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- 1 arbatinis šaukštelis Cholula arba jūsų mėgstamas karštas padažas (žr. Pastabas) arba daugiau pagal skonį
- Neprivalomas užpilas: aliejus iš indelio Kalabrijos čili (žr. pastabas)
- Nusausinkite avinžirnius į skysčio matavimo puodelį, išsaugodami akvafabą iš skardinės.
- Į didelio virtuvinio kombaino dubenį sumaišykite česnaką su citrinos sultimis, kol jis visiškai susmulkins. Įpilkite tahini ir ¼ puodelio aquafaba ir vėl sumaišykite.
- Įpilkite avinžirnių, kmynų, druskos ir karšto padažo ir sumaišykite. Įpilkite dar kelis šaukštus aquafaba, jei norite, kad gautumėte kreminės konsistencijos. Patiekite iš karto arba laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
Pastabos
Būdai, kaip padaryti humusą aštrų:
- Čili pipirai: Prieš maišydami į šį humusą galite įberti griežinėlių šviežios aitriosios paprikos, kad jis būtų aštrus. Arba galite po šaukštą pridėti stiklainiuose išpilstyto Kalabrijos čili.
- Aitrioji paprika: Pagal skonį pabarstykite aitriąja paprika.
- Harissa: Ši aštri Šiaurės Afrikos čili pasta gali suteikti pikantiškam humusui drąsos.
- Meksikietiško stiliaus karštas padažas: Cholula yra mūsų mėgstamiausia; jis turi vidutinio karštumo ir aštraus skonio. Arba išbandykite Valentiną, kuri pasižymi dūminėmis natomis.
- Tabasco: Šis populiarus padažas yra aštraus, acto skonio.
- Karštas Franko padažas: Šis amerikietiško stiliaus karštas padažas yra žinomas dėl jo naudojimo Buffalo sparnuose, todėl galite tai pavadinti Buffalo Hummus jei naudosi Franko.
- Sriracha: Šis legendinis tailandietiškas padažas su gaidžio logotipu yra česnakinio, šiek tiek saldaus skonio.
- Čili česnakų padažas: Jis panašus į Sriracha, bet skonis ryškesnis, tirštesnės ir stambesnės tekstūros, pagamintas iš čili ir daug česnako.
- Sambal oelek: Šis Indonezijos čili padažas pagamintas iš čili pipirų, česnako, imbiero ir žaliosios citrinos. Jis turi stambesnę tekstūrą nei Sriracha ir mažai cukraus arba jo nėra.
- Gochujang: Ši korėjietiška fermentuota čili pasta sukuria niuansuotą, pikantišką humusą.
- Kategorija: Užkandis
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: Viduržemio jūros
- Dieta: Veganas
Dar keli humuso receptai
Išbandykite mūsų klasikinį humuso receptą, tada išsišakokite į burokėlių humusą, žaliąjį humusą, moliūgų humusą ir vis populiarų šokoladinį humusą!