Vištienos kotletų receptas – pora gamina
Tai vištienos kotleto receptas yra taip skanus ir paprastas, greitas ir lengvas patiekalas, kurio skonis yra daugiau nei dalių suma! Iš paprasto miltų ir prieskonių mišinio padarykite lengvai apkeptus kotletus, tada kepkite juos keptuvėje iki auksinės spalvos.
Juokinga, kad nors esame kulinarinių knygų autoriai, taip pat dažnai nesutinkame, ką pagaminti vakarienei. Štai mūsų naujausias mėgstamiausias atsakymas į klausimą „Kas vakarienei?“ – šis paprastas vištienos kotletų receptas!
Išsiplauti nereikia visai laiko ir yra toliau skanus, plonus vištienos kotletus aptepę lengvu apkepu su pikantiškais prieskoniais. Įmeskite į keptuvę ir kepkite iki auksinės spalvos. Šiame paprastame patiekale yra kažkas nostalgiško ir rafinuoto. Suvalgėme vieną kąsnį ir iškart supratome, kad šis receptas yra populiariausių lengvų vakarienės idėjų faile (dar žinomas kaip pastaba mūsų telefonuose!).
Šio vištienos kotletų recepto ingredientai
Vištienos kotletai yra mūsų mėgstamiausias būdas kepti vištieną. Vištienos krūtinėlės perpjovimas per pusę (arba krūtinėlės „drugeliai“) atlieka du dalykus: gaunamas gražiai parudavęs kotletas su švelniu, sultingu vidumi ir greitesnis kepimo laikas! Dėl šio recepto lengvo apkepimo jis per kelias minutes susiformuoja į restorano kokybės skonį. Štai ko jums reikės:
- Vištienos kotletai (arba vištienos krūtinėlė): Ieškokite vištienos kotletų arba vištienos krūtinėlės be kaulų ir, jei įmanoma, pirkite ekologišką vištieną. Jei gaminote kitus mūsų vištienos receptus, žinosite, kad pirkdami krūtinėlę, pirmiausia galite paploti vištieną.
- Alyvuogių aliejus: Alyvuogių aliejus yra mūsų pasirinkimas vištienos kepimui, tačiau galite naudoti bet kokį neutralų aliejų ar net lydytą sviestą.
- Prieskoniai: Pasirinktinis česnako miltelių, svogūnų miltelių, rūkytos paprikos ir džiovintų raudonėlių mišinys suteikia vištienos krūtinėlėms pikantišką skonį.
- Miltai: Truputis miltų padeda padengti išorę ir padaryti ją lengvai traškią. (Nesitikėkite, kad jis bus labai traškus: jis nėra keptas!) Jei norite, pakeiskite miltus be glitimo.
Kaip pasigaminti vištienos kotletus (dar žinomas kaip drugelis)
Jei pagal šį receptą pradėsite nuo vištienos krūtinėlės, vištienos kotletus galite pasigaminti patys, apvyniodami vištieną drugeliu. Tai greita ir paprasta, o vištienos kepimas labai skiriasi. Štai ką reikia padaryti, kad drugelis būtų vištienos krūtinėlė:
1 veiksmas: Uždėkite ranką ant vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga.
2 veiksmas: Išskleiskite vištienos krūtinėlę, tada supjaustykite išilgai klostės, kad atskirtumėte dvi puses (kiekviena pusė yra kotletas).
3 veiksmas: Vištiena paruošta naudoti pagal receptą! Jei norite, galite jį sumušti plaktuku, kad būtų švelnesnis, bet manome, kad šis žingsnis čia nereikalingas.
Garnyro idėjos, kad tai būtų patiekalas
Šis vištienos kotletų receptas paruošiamas taip greitai, kad mes mėgstame jį patiekti su paprastais garnyrais, kad būtų greita vakarienė. Štai keletas geriausių mūsų idėjų:
- Brokoliai: Gaminkite su troškintais brokoliais, virtais brokoliais (tai gaminame nuolat!) arba skrudintais brokoliais. Jis dar sudėtingesnis su skrudintais brokoliniais,
- Žirniai: Išbandykite šį 5 minučių žirnių receptą.
- Sveiki grūdai: Šiuos vištienos kotletus derinkite su citrininiais ryžiais, orzo, kuskusu, farro ar quinoa.
- Grūdų salotos: Įsivaizduokite ir pridėkite kažką panašaus į quinoa salotas, orzo salotas ar lęšių salotas.
- Žaliosios salotos: Sumaišykite paprastas rukolos salotas arba lapinių kopūstų salotas arba derinkite su obuolių pankolio salotomis, kapotomis salotomis arba endivijos salotomis.
Keletas padažų idėjų
Paskutinis dalykas: šie vištienos kotletai puikiai tinka su padažu! Išbandykite aštrų garstyčių padažą, kreminį jogurto padažą, humuso padažą arba baltąjį BBQ padažą.
Dietos užrašai
Šis vištienos kotletų receptas yra Viduržemio jūros dietos receptas, kuriame nėra pieno. Jis taip pat yra be glitimo su miltais be glitimo.
Spausdinti
Lengvi vištienos kotletai
Tai vištienos kotleto receptas yra taip skanus ir paprastas, greitas ir lengvas patiekalas, kurio skonis yra daugiau nei dalių suma! Iš paprasto miltų ir prieskonių mišinio padarykite lengvai apkeptus kotletus, tada kepkite juos keptuvėje iki auksinės spalvos.
- Paruošimo laikas: 10 minučių
- Poilsio laikas: 5 minutes
- Virimo laikas: 6 minutes
- Visas laikas: 21 minutė
- Išeiga: 4 1x
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Vištiena
- ½ puodelio universalūs miltai (arba miltai be glitimo)
- 1 valgomasis šaukštas rūkytos paprikos
- 1 valgomasis šaukštas česnako milteliai
- 1 valgomasis šaukštas svogūnų milteliai
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintas raudonėlis
- 1 svarų vištienos kotletų (arba 2 vištienos krūtinėlės, su drugeliais gaminti 4 kotletai; žr. pastabas)
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Negiliame dubenyje sumaišykite miltus, rūkytą papriką, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir raudonėlį. Vištieną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir iš abiejų pusių pabarstykite košerine druska. Abi vištienos kotletų puses supilkite į miltų mišinį.
- Vidutinėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite vištieną 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, apversdami žnyplėmis, kol paruduos ir vidinė temperatūra pasieks 165 °F (75 °C), matuojant storiausioje vietoje. Išimkite kotletus į lėkštę. Pailsėkite 5 minutes, tada patiekite. Likučiai šaldytuve laikomi iki 3 dienų.
Dar keli populiariausi vištienos vakarienės receptai
Jei jums patiko šis vištienos kotletų receptas, išbandykite daugiau mūsų mėgstamų vištienos vakarienės idėjų! Ši „Instant Pot“ susmulkinta vištiena ir vištienos šlaunelės gelbsti savaitės vakarienę. Šios medaus česnako vištienos šlaunelės yra kupinos drąsių skonių, o prancūziška svogūninė vištiena yra smagi vakarienės idėja.