Tortas Rasmalai – Mano maisto istorija
Pristatome mišrų desertą – žiauriai gerą rasmalų pyragą, nustebsite, koks ryškus skonis!
Jei ieškote smagios, naujos deserto idėjos „rakhi“, tuomet šis „rasmalai“ pyragas yra pats tinkamiausias! Su geriausiais iš abiejų pasaulių – tirpstančio burnoje drėgmę tres leches su mūsų mėgstamų indų skoniais mithairasmalai, tai geriausias indiškas sintezės desertas.
Niekada nebuvau didelis „sintezės“ gerbėjas, bet šiuo atveju esu atsivertęs. Kas paragavo šio pyrago, iškart pasakė „rasmalai“. Ir aš niekada nesidalinsiu su jumis tuo, kas neverta.
Ko reikia Rasmalų tortui
Šiam „rasmalų“ pyragui nenaudojami įmantrūs ingredientai, o jei kartais kepate, tikėtina, kad daugumą ingredientų jau turite savo sandėliuke. Sviestą keičiame neutralaus skonio augaliniu aliejumi, kad kempinė būtų tikrai labai drėgna. Didžiąją šio pyrago skonio dalį sudaro trys pagrindiniai ingredientai – rožių vanduo, kardamono milteliai ir šafranas. Kai pyragas iškeps, šakute išdūriame mažytes skylutes ir ant pyrago užpilame pieno ir kondensuoto pieno mišinį, kad pyragas būtų skoningas ir ypač drėgna.
Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią Rasmalų pyragą
- Įsitikinkite, kad naudojate geriausios kokybės šafranas, kardamonas ir rožių vanduo. Tai yra šio pyrago skonio ramsčiai ir su visa tai šiek tiek nueina.
- Venkite permaišyti tešlą. Per didelis maišymas gali užkirsti kelią oro burbuliukų susidarymui, o kempinė gali tapti tanki, o ne lengva ir erdvi
- Naudokite a neutralaus skonio aliejus, pavyzdžiui, saulėgrąžų, rapsų ar ryžių sėlenų. Venkite kokosų aliejaus Šiam receptui, nes jis linkęs stingti šaldytuve ir atvėsęs pyragas taps tankus.
- Galima tai padaryti veganiškas, naudojant augalinius ingredientus. Bet atvirai kalbant, nesu tikras, kas yra augalinis kondensuoto pieno povandeninis skystis. Jei žinote, palikite mums komentarą žemiau.
- Šį rasmalų pyragą galite laikyti šaldytuve sandariame inde iki 4 diena.
- Aš rekomenduočiau atšaldymas šį pyragą apie 3-4 valandas šaldytuve prieš patiekiant. Tai padeda vystytis skoniams ir pagerina struktūrinį pyrago vientisumą.
Dažnai užduodami klausimai
Šiam pyragui gaminti naudojame pieną, miltus, cukrų ir aliejų. Pagrindiniai šio pyrago skoniai gaunami iš kardamono, rožių vandens ir šafrano. Pyragui iškepus į biskvitą įsmeigiame skylutes ir užpilame kondensuotu pienu, kad dar labiau sudrėkintų biskvitą ir paryškintų rasmalų skonį.
Šis pyragas „rasmalai“ yra 100% vegetariškas, todėl jį nesunkiai pasigaminsite veganišku, naudodami augalinius ingredientus.
Užtepkite šį pyragą plakta grietinėle arba mano momentinis rabdispista ir rožių žiedlapiai ir pažadu, kad tai išnyks per kelias minutes nuo patiekimo! Jei gaminsite šį rasmalų pyragą, būtinai palikite komentarą arba parašykite žinutę mano Instagramas kad praneščiau, ką manote!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Paruoškite 8×8 colių kvadratinę kepimo formą, ištepdami ją sviestu ir pabarstydami miltais.
-
Į dubenį supilkite šiltą pieną ir sudėkite šafrano stovus. Leiskite jiems mirkti 1-2 minutes, tada įpilkite acto. Palikite tai dar minutę.
8-10 šafrano sruogų, 1/2 stiklinės šilto pieno, 2 šaukšteliai acto
-
Įpilkite rožių vandens, aliejaus ir cukraus ir gerai išplakite.
1 valgomasis šaukštas rožių vandens, 1/2 puodelio kepimo aliejaus, 3/4 stiklinės cukraus
-
Tada suberkite universalius miltus, kepimo miltelius, soda ir kardamono miltelius. Maišykite, kol tik susimaišys. Supilkite šią tešlą į paruoštą torto formą ir kepkite 180C 30 min. Į centrą įsmeigtas iešmas turi išeiti švarus ir tada žinosite, kad pyragas iškepęs.
1 1/2 puodelio universalių miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis kepimo sodos, 1/2 šaukštelio kardamono miltelių
-
Ištraukite pyragą iš orkaitės ir į šiltą pyragą įdarykite skylutes.
-
Šiltą pieną, šafraną ir kondensuotą pieną išplakite ir šiuo mišiniu užpilkite ant pyrago, kol jis dar šiltas. Tortas akimirksniu sugers skystį ir dėl to pyragas bus itin drėgnas.
1 puodelis šilto pieno, 5-6 šafrano sruogos, 1/4 puodelio kondensuoto pieno
-
Šaldykite bent dvi valandas, prieš dėdami mėgstamą užpilą – plaktą grietinėlę ar rabri. Patiekite šaltą.
Kalorijos: 303kcal, Angliavandeniai: 39g, Baltymai: 4g, Riebalai: 15g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 4g, Mononesotieji riebalai: 8g, Transriebalai: 0,05g, Cholesterolis: 8mg, Natris: 196mg, Kalis: 118mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 23g, Vitaminas A: 89TV, Vitaminas C: 0.3mg, Kalcis: 104mg, Geležis: 1mg