Sooji bulvytės – mano maisto istorija
Ar kada pagalvojote, kad iš sooji galite pasigaminti traškių bulvyčių? Pasirodo, tu tikrai gali! Jos vadinamos sooji bulvytėmis ir sukelia tiek pat priklausomybę, kaip ir klasikinės gruzdintos bulvytės.
Vaikams tai patiks! Įsivaizduokite lėkštę gruzdintų bulvyčių, bet traškesnių ir daug sveikesnių – tai sooji bulvytės jums!
Pagamintos iš visų ingredientų, tokių kaip manų kruopos ir daržovės, šios sooji bulvytės puikiai subalansuoja mitybą ir skonį. Mano vaikai mėgsta tai valgyti su manimi naminis pomidorų kečupasir visą laiką to prašyti! Tačiau lėkštė šių karštų manų kruopų bulvyčių taip pat bus smagus užkandis suaugusiems 17 val. arbatos metu!
- Patogus Tiffin: Šios bulvytės išlieka šviežios ir traškios net po kelių valandų kepimo, todėl jos puikiai tinka tiffin box medžiagai!
- Sveikas užkandis: Man patinka kepti šiuos traškučius oro gruzdintuvėje. Tai ne tik sveikiau, bet ir kepant ore traškučiai tampa TRAŠKI
- Maistingas: Šiame recepte naudojamas puodelis daržovių, kad pagerintų jų maistinę vertę
Sooji bulvytės ingredientų apžvalga
Norint pagaminti šias sooji bulvytes, reikia tik 7 pagrindiniai sandėliuko ingredientai + vanduo. Pagrindinis ingredientas yra sooji dar žinoma manų kruopos. Taip pat pridedame daržovės patinka morkos ir cukinijos pagerins bulvyčių mitybinį žaidimą. Jie tada prieskoniais su aitriosios paprikos dribsniais, raudonėliu ir druska suteikia daug skonio ir aromato. Jums taip pat reikės aliejus kepimui.
Geriausi Ričos patarimai
- Galite naudoti bet kurį neutralaus skonio aliejus pavyzdžiui, daržovių, rapsų, saulėgrąžų ar žemės riešutų, kad galėtumėte kepti šias bulvytes.
- Būtinai laikykite bulvytes apie 3 mm kad kepimo metu jie nesuirtų.
- Būtinai apversti bulvytės įpusėjus procesui, jei jas gaminate oro gruzdintuvėje.
Dažnai užduodami klausimai
Nors geriausia jas patiekti karštas, kad jos skonis ir tekstūra būtų geriausia, šios bulvytės išlieka puikiai traškios iki kelių valandų. Aš nuolat juos dedu į savo vaikų keksus, o dukra tvirtina, kad jie išlieka švieži iki pietų pertraukos.
Bet jei jūs darote a didesnė partija tada likučius galite laikyti sandariame inde šaldytuve 2 dienos. tiesiog pašildykite oro gruzdintuvėje prieš patiekdami dar kartą, kad jie būtų traškūs!
Šiam receptui greičiausiai tiks cukinijos, morkos ir moliūgas (laukis), nes jas galima nesunkiai sutarkuoti.
Šios sooji bulvytės baigsis net nespėjus dėti į lėkštę; jie sukelia priklausomybę! Patiekite šiuos su mėgstamais panirimas smagiam užkandžiui visai šeimai.
Jei išbandysite tai, palikite man komentarą ir nepamirškite atsiųsti nuotraukų į mano IG @my_foodstory.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Įkaitinkite keptuvę plačiu dugnu.
-
Į keptuvę suberkite visus ingredientus, išskyrus manų kruopas ir aliejų, ir virkite 1 minutę.
¾ puodelio verdančio karšto vandens, ½ arbatinio šaukštelio raudonėlio, ½ arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, ¼ puodelio tarkuotų morkų, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų cukinijų
-
Į keptuvę suberkite manų kruopas ir virkite neuždengę 4-5 minutes.
½ stiklinės manų kruopų
-
Išjunkite šilumą.
-
Į keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite. Mišinys paliks keptuvės šonus.
1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus + giliam kepimui
-
Perkelkite į dubenį ir minkykite, kol jis dar šiltas.
-
Tešlą iškočiokite tarp 2 riebalais pateptų pergamentinio popieriaus lakštų iki 3 mm storio skrituliuko.
-
Iškirpkite suapvalintus šonus, kad susidarytumėte kvadratą, ir iškirpkite sooji juosteles.
Giliam kepimui
-
Gilioje keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite apie 1,5 colio aliejaus. Kai aliejus bus vidutiniškai karštas, supilkite sooji juosteles į aliejų.
-
Neperpildykite keptuvės, kad sooji bulvytės nepriliptų viena prie kitos.
-
Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite juos į lėkštę. Pakartokite su likusiomis juostelėmis, kol visos jos iškeps. Patiekite karštą.
Orlaiviui
-
Oro gruzdintuvą įkaitinkite iki 200C ir krepšelį lengvai patepkite aliejumi. Sudėkite sooji juosteles vienu sluoksniu į oro gruzdintuvės krepšį, įsitikindami, kad jos nesiliestų viena su kita.
-
Kepkite sooji bulvytes orinėje gruzdintuvėje 12 minučių, kas 3 minutes apversdami, kol jos paruduos ir taps traškios.
-
Išimkite sooji bulvytes iš oro gruzdintuvės ir perkelkite į lėkštę. Patiekite karštą.
- Tešlą reikia iškočioti į 3 mm storio formą, kad bulvytės būtų traškios.
- Jei jis plonai iškočiojamas, bulvytės linkusios lūžti.
- Aliejus visada turi būti vidutiniškai karštas.
Kalorijos: 148kcal, Angliavandeniai: 22g, Baltymai: 4g, Riebalai: 5g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,03g, Natris: 211mg, Kalis: 124mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 1907 mTV, Vitaminas C: 2mg, Kalcis: 18mg, Geležis: 1mg