Skrudinti burokėliai ir morkos – pora virėjų
Šios kepti burokėliai ir morkos yra paprasti, bet suteikia skonį, juose vaidina karamelizuotos šakninės daržovės, kreminis jogurto padažas ir šviežių mėtų bei pistacijų dušas! Visiems patinka skonis ir gražus apnašas – puikus garnyras Padėkos dienai, Kalėdoms ar net savaitės vakarienei.
Mus žavi tai, kaip kuklūs ingredientai gali tapti kažkuo stebuklingu tik tinkamais virtuvės judesiais. Pavyzdys: šie skrudinti burokėliai ir morkos. Būdami kulinarinių knygų autoriai, nuolat ieškantys naujų skonio idėjų, Alex ir aš sukūrėme šį receptą, remdamiesi įkvėpimu iš įsimintino valgio, kurį valgėme Paryžiuje. Ir vaikeli, ar rezultatai buvo naudingi!
Pirmiausia morkas ir burokėlius karamelizuosite karštoje orkaitėje, o tada patiekite ant česnakinio jogurto padažo, apibarstyto šviežiomis mėtomis ir pistacijomis (o gal ir šlakeliu medaus). Tai gamina tokį patiekalą, kai žmonės pasilenkia ir klausia: „Ką tu padarei daryti?!” puikiai tinka kaip Padėkos dienos garnyras ar net savaitės vakarienės. Mes žinome vieną dalyką: tai taip mes valgysime šias dvi daržoves pakartotinai.
„Šis receptas buvo labai lengvas ir greitai paruošiamas. Tai puiki bet kurio baltymo pusė, nes tai taip paprasta! Pistacijos ir mėtos pridėjo šiek tiek papildomo. Naudojau spalvotas morkas ir auksinius burokėlius ir viskas atrodė taip gražiai! Tai būtų puiku ant Padėkos dienos ar Kalėdų stalo. -Tanve
Patarimai, kaip gaminti keptus burokėlius ir morkas
Žinoma, neprivalote priimti „įmantrių“ patiekimo pasiūlymų: šie kepti burokėliai ir morkos yra tokie pat geri ir vieni! Dėl patiekimo pasiūlymų jis panašus į restorano stiliaus patiekalą. (Vaikams galbūt norėsite šiek tiek dekonstruoti pagal jų skonį!) Štai keletas dalykų, kuriuos reikia atsiminti kuriant šį receptą:
- Jei įmanoma, naudokite plonas morkas. Šiam receptui pavyko rasti ilgas plonas morkas, kurios yra gražaus dydžio kontrastas burokėliams. Jei jų nerandate, tiesiog supjaustykite morkas plonesniais gabalėliais.
- Apsvarstykite vaivorykštines morkas arba auksinius burokėlius. Kuo daugiau spalvų, tuo smagiau, todėl nedvejodami sumaišykite jas pagal spalvas. Ūkininkų turguose dažnai yra dar daugiau šių šakninių daržovių rūšių, pavyzdžiui, saldainių juostelių (Chioggia burokėlių).
- Lėkštė prieš patiekiant. Burokėlių spalva gali lengvai nusikraujuoti, todėl šį patiekalą sudėkite prieš patiekdami. Jei norite, įpilkite šlakelį medaus, kad išryškintumėte saldų skonį!
Šis receptas puikiai tinka kaip garnyras tokioms šventėms kaip Padėkos diena ir Kalėdos. Tai taip pat galėtų būti savaitės vakarienė, jei patiektumėte su baltymais ir grūdais, pavyzdžiui, kepta vištiena ar avinžirniai ir virtas farro.
Jogurtinis padažas, kuris priverčia daržoves dainuoti
Įkvėpimas, kurį sėmėmės iš to valgio Paryžiuje, buvo keptų daržovių patiekimas ant česnakinio jogurto padažo, pagardintas žolelėmis ir riešutais. Tiesą sakant, tai Viduržemio jūros regiono stiliaus triukas, o ne paryžietiškas, kurį restoranas greitai pagerbė.
Jogurto padažas yra aštrus ir pikantiškas, o per jį velkant šakutę žemiškų daržovių, jų skonis yra be galo dieviškas.
Likučių saugojimas ir patarimai iš anksto
Šis receptas yra puikus garnyras prie kasdienių patiekalų ir švenčių, tinka gerai paruoštas iš anksto! Norėdami tai padaryti, kepkite daržoves, kol suminkštės. Palikite keletą valandų kambario temperatūroje arba laikykite šaldytuve iki patiekimo. Paruošę patiekti, pašildykite 350 °F temperatūroje, kol sušils.
Dietos užrašai
Šis skrudintų burokėlių ir morkų receptas yra vegetariškas ir be glitimo. Veganams, augaliniams ir be pieno produktų, vietoj jogurto padažo naudokite tahini padažą arba anakardžių grietinėlę. (Jogurtą taip pat galite pakeisti ne pienišku jogurtu, tačiau pastebime, kad skirtingų prekių ženklų kokybė ir skonis labai skiriasi.)
Spausdinti
Kepti burokėliai ir morkos
Šie skrudinti burokėliai ir morkos yra paprasti, bet suteikia skonį, juose yra karamelizuotos šakninės daržovės, kreminis jogurto padažas ir šviežių mėtų bei pistacijų dušas! Visiems patinka skonis ir gražus apnašas – puikus garnyras Padėkos dienai, Kalėdoms ar net savaitės vakarienei.
- Paruošimo laikas: 15 minučių
- Virimo laikas: 30 minučių
- Visas laikas: 45 minutes
- Išeiga: 4 1x
- Kategorija: Garnyras
- Metodas: Skrudinta
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras
Keptiems burokėliams ir morkoms
- 1 svarų morkų (mes mėgstame naudoti mažas plonas morkas)
- 1 svarų burokėlių (maždaug 1½ didelių)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- 1 sauja pistacijų, smulkiai pjaustytų
- Mėtų ir petražolių lapeliai, smulkiai supjaustyti
- Neprivaloma: medus, apibarstymui
Jogurto padažas:
- 1 puodelis paprasto graikiško jogurto (arba veganiško jogurto)
- 1 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 arbatinis šaukštelis smulkiai pjaustytų mėtų (nebūtina)
- 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
- ¼ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- Įkaitinkite orkaitę iki 450 ° F.
- Išvalykite ir nulupkite morkas ir supjaustykite 1 colio gabalėliais (arba jei naudojate ilgas plonas morkas, perpjaukite jas per pusę). Burokėlius nulupkite, tada supjaustykite maždaug ¼ colio storio gabalėliais.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš vienos pusės išdėliokite morkas, į kitą – burokėlius. Kiekvieną pusę aptepkite ½ šaukšto alyvuogių aliejaus ir ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos.
- Kepkite apie 30–35 minutes, kol suminkštės ir paruduos (maišyti nereikia).
- Tuo tarpu sumaišykite jogurtinio padažo ingredientus ir atšaldykite. (Šaldytuve laikomas iki 1 savaitės). Smulkiai supjaustykite pistacijas ir mėtų bei petražolių lapelius.
- Patiekdami ant lėkštės patepkite jogurtiniu padažu. Ant viršaus uždėkite keptų daržovių, tada pabarstykite pistacijomis, mėtomis ir petražolėmis. Jei norite, įpilkite šlakelį medaus. Patiekite iš karto.
Pastabos
Iš anksto paruoškite instrukcijas: Skrudinkite daržoves, kol suminkštės. Palikite kambario temperatūroje kelioms valandoms arba laikykite šaldytuve iki patiekimo, tada pašildykite 350 °F temperatūroje, kol sušils.
Daugiau būdų mėgautis burokėliais ir morkomis
Pagal mūsų mėgstamus burokėlių receptus dedame juos į šviežias salotas, tokias kaip šios burokėlių salotos su balzamiko padažu, įdedame į burokėlių humusą arba žalius į burokėlių kokteilį.
Kalbant apie morkų receptus, šios troškintos morkos su žolelėmis yra viršuje, po to – morkų pyrago sausainiai, morkų bulvytės su rančo prieskoniais, šios morkų salotos ir morkų imbiero sriuba.