Palak Khichdi – mano maisto istorija

Palak Khichdi - mano maisto istorija


Nėra tokio patogaus patiekalo kaip šis Palak Khichdi! Tai panašu į klasikinį „Dal Khichdi“, tačiau su pridėtais žalumynais ir česnakytu Tadka daro tai dar visavertesnį ir skanesnį!

Palak khichdi vaizdas su akompanimentais

Aš tiesiog išeisiu ir pasakysiu, kad manau Dal Khichdi yra pagrindinis komforto valgis. Tai greita, jauki ir tokia sveika – tik tai, ko noriu tomis dienomis, kai jaučiuosi žemai.

Šis „Palak Khichdi“ yra paskutinis apsėstas, dėka visos papildomos mitybos. Tik vienas žvilgsnis į nuostabią žalią šios Khichdi spalvą jus išgydys! 😛

Palak khichdi ingredientų apžvalga

Norėdami papildomai tekstūrai, mes panaudojome Moong ir Arhar Dal derinį kartu su basmati ryžiais. Mėtų ir koriandro lapai kartu su špinatais, o daržovės suteikia dar daugiau mitybos ir skonio.

Mums taip pat reikia įprastų – susmulkintų svogūnų, pomidorų, imbiero česnako pastos, vyrio, daug česnako ir kasdienių „Masalas“ – tiesiog paprasti sandėliuko ingredientai, kurie susiburia, kad šis restorano stilius taptų Palak Khichdi.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu pridėti kitų daržovių prie „Palak Khichdi“?

Absoliučiai! Žiediniai kopūstai, bulvės, žalieji žirniai, šparaginės pupelės yra puikūs šio Palako khichdi papildymai.

Ar galiu naudoti kitus lęšius, o ne „Moong Dal“?

Šis khichdi tradiciškai gaminamas su Moong Dal. Arhar Dal yra neprivaloma, bet man patinka jos pridedama tekstūra. Galite tai padaryti su kitais lęšiais, bet aš rekomenduočiau šį santykį ir „Lentils“ recepto kortelėje.

Ką aš galiu patiekti su šiuo Palak khichdi?

Šis „Palak Khichdi“ yra puikus su citrinos išspaudimu viršuje, o marinato, varškės ir papad pusės.

Kaip laikyti likusius?

Šaldytuve galite laikyti likučius hermetiškame inde iki 2 dienų.

Richos geriausi patarimai

  • Nesivaržykite pakeisti basmati ryžių bet kokiais jūsų skonio trumpais grūdais ryžiais
  • Pridėti kalendros ir mėtų lapų yra neprivaloma, tačiau labai rekomenduojama, kad būtų ryškiai žalios spalvos ir šviežios skonio
Uždarykite Palak Khichdi vaizdą, kad būtų parodyta jo tekstūra ir spalvaUždarykite Palak Khichdi vaizdą, kad būtų parodyta jo tekstūra ir spalva

Kitą kartą, kai trokštate restorano stiliaus Palak Khichdi, turėsite išbandyti šį receptą! Aš trokštu to tik rašyti ir žinau, kad netrukus pridėsiu jį prie savo valgymo plano.

Jei jums patiko šis receptas, būtinai peržiūrėkite mano OG Khichdi receptą, kuriame yra visi mano geriausi patarimai, kaip padaryti tobulą klasikinį „Khichdi“.

Jei išbandysite šį receptą, būtinai atsiųskite man savo poilsį į mano IG @my_foodstory!

Žiūrėkite, kaip padaryti „Palak Khichdi“ vaizdo įrašą

1 -ajam grūdinimui / tadkai

Antrajam grūdinimui / tadkai

Neleiskite savo ekranui tamsėti

Virimo dalis ir ryžiai

  • Nuplaukite „Dal & Rice“ ir pamirkykite juos pusvalandį.

    ¼ puodelio moong dal, ¼ puodelio tur dal, 1 puodelis basmati ryžių

  • Įmirkę, perkelkite juos į slėginę viryklę, įpilkite druskos, ciberžolės miltelių, vandens ir slėgio virkite 10 minučių po 1 švilpuką.

    1 ½ šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio ciberžolės miltelių, 3 ½ puodelio vandens

  • Leiskite slėgio viryklei patiriant slėgį. Kai atidarysite dangtį, švelniai sumaišykite, kad jie gerai sujungtų.

Padaryti Palak tyrę

  • Nustatykite vandenį virti puode, įpilkite Palako ir trumpai virkite 30 sekundžių, nedelsdami panardinkite į ledo šalto vandens dubenį.

    3 puodeliai vandens, 2 kekės Palak, 3 puodeliai ledo šaltas vanduo, 1 puodelis verdantis vanduo

  • Perkelkite „Blanched Palak“ į maišytuvą, įpilkite mėtų lapų, kalendros lapų, žaliųjų paprikų ir česnako, susimaišykite prie sklandžios tyrės. Atidėti.

    3 šaukštai mėtų lapų, 3 šaukštai kalendros lapų, 2 žalios paprikos, 2 česnako skiltelės

1 -oji grūdinimas / Tadka

  • Į keptuvėje įkaitinkite ghee, įpilkite „Jeera“ ir keliomis sekundėmis pakepinkite, įpilkite, pakabinkite, imbierą, česnaką ir raudonąsias paprikas, minutę virkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite svogūnų ir toliau virkite, kol jie taps šviesiai auksiniai.

    2 šaukštai ghee, 1 arbatinis šaukštelis Jeera, ½ šaukštelio asafoetida, 1 colio smulkiai supjaustytas imbieras, 2 šaukštai smulkiai susmulkintų česnakų, 2 raudonos paprikos, ¾ puodelio smulkiai supjaustytų svogūnų

  • Įpilkite pomidorų, druskos, prieskonių miltelių ir virkite 2–3 minutes. Įpilkite 1–2 šaukštus vandens, kad prieskoniai nebūtų deginami. Virkite 2 minutes, įpilkite butelių moliūgo ir morkų ir virkite 5-6 minutes, kol daržovės virtos ir pomidorai pasidarys minkšti.

    ½ puodelio smulkiai supjaustytų pomidorų, ½ šaukštelio druskos, 1 šaukštą kalendros miltelių, 1 arbatinis šaukštelis kmynų miltelių, 1 arbatinis šaukštelis Garam masala, 2 šaukštai vandens, ½ puodelio grubiai susmulkinto butelio moliūgo / lauki, ½ puodelio grubiai susmulkintų morkų / gajar

  • Įpilkite „Palak“ tyrės ir virkite 2–3 minutes ant mažos liepsnos, kad „Palak“ sugertų visas aromatus. Įpilkite virtos dal, ryžių ir verdančio vandens. Maišykite švelniai ir virkite 10–12 minučių. Įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.

    1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių

2 -asis grūdinimas / Tadka

  • Į keptuvėje įkaitinkite ghee, įpilkite česnako ir pakepkite, kol jis pasidarys šviesiai auksinis, įpilkite vyrio, sveikos raudonos paprikos, Kašmyro aitriosios paprikos milteliai ir užpilkite Tadka virš Khichdi. Patiekite iškart.

    1 šaukštas ghee, 4 česnako skiltelės, ½ šaukštelio asafoetida, 2-3 Raudonos paprikos, ½ šaukštelio kašmyro aitriosios paprikos milteliai

  1. Blanched Palak yra panardintas į šaltą vandenį ledu, todėl jis išlaiko spalvą.
  2. Galite pakoreguoti Khichdi nuoseklumą pagal savo pasirinkimą.
  3. Khichdi geriausiai patiekiama iš karto.

Kalorijos: 269KcalAr Angliavandeniai: 43gAr Baltymas: 7gAr Riebumas: 8gAr Sočiųjų riebalų: 5gAr Polinesočiųjų riebalų: 1gAr Mononesočiųjų riebalų: 2gAr Cholesterolis: 19mgAr Natris: 869mgAr Kalis: 345mgAr Pluoštas: 4gAr Cukrus: 4gAr Vitaminas A: 2399IuAr Vitaminas C: 52mgAr Kalcis: 78mgAr Geležis: 2mg

Šis straipsnis buvo ištirtas ir parašytas Navya Khetarpal.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -