Oranžinis Kalakandas – mano maisto istorija

Pasinerkite į šventinį gėrį su šiuo sluoksniuotu oranžiniu Kalakandu, kuris tikrai patiks miniai! Sodrus ir kreminis kalakandas susitinka su šviežiu ir aštriu apelsinu, kad pagamintumėte šį nenugalimą desertą.

Aš net nesu šališkas sakydamas, kad šis apelsininis kalakandas yra geriausias būdas valgyti šį klasikinį šventinį saldumyną! Tai tiesiog TAI geras!
Pastaruoju metu aš mėgaujuosi oranžine, kaip galite suprasti iš mano Apelsinų Makhana pudingas – ir dėl geros priežasties! Zesty apelsinas puikiai tinka kreminiam Desi saldumynui, o šis Orange Kalakand yra mano naujausia manija!
Sutepame kreminį kalakando mišinį su šviežiu ir aštriu apelsinų sirupu ir viską užpilame šiek tiek apelsinų skilčių ir pista. Dėl to saldumynai ne tik puikiai atrodo, bet ir užtikrina, kad kiekvienas šio Orange Kalakand kąsnelis būtų tobulas!
Manau, kad tai puikus saldumynas, kurį galite pasigaminti, jei šiais metais rengiate Diwali šventę, nes kiekvienam svečiui galite paruošti po taurę ir praleisti deserto metu (nors būčiau jūsų vietoje, aš pasigaminčiau papildomų! 😉). Tai visiškai be rūpesčių desertas, ir aš tiesiog žinau, kad jums jis patiks.
Ingredientų apžvalga
Bet kurio kalakando pagrindas yra minkštas, naminis panelis (chhena). Mes sujungiame tai ant viryklės su kondensuotu pienu, pieno milteliais ir cukrumi, kad gautume kalakando mišinį.
Apelsinų sirupui kartu pakaitiname šiek tiek apelsinų sulčių ir cukraus, tada užpilame ant kalakando mišinio ir pradedame sluoksniuoti desertą.
Užpilame šiek tiek šviežių apelsinų skilčių ir susmulkintos pistos. Man patinka, kad šis receptas pagamintas naudojant paprastus ingredientus ir jame nėra maisto dažiklių ar dirbtinių kvapiųjų medžiagų!
Dažnai užduodami klausimai
Pagal šį receptą panelė turi būti šviežia, nes ji turi būti tikrai minkšta. Štai kodėl jo gamybai naudojame tik karvės pieną, o ne buivolių pieną, nes dėl to panelė išeis sausa. Parduotuvėje įsigytas panelis čia netiks!
Žinoma! Galite naudoti bet kokio skonio vaisių sirupą – apelsinų, ananasų, uogų, kaip žinote!
Taip! Jei gaminate likus dienai iki patiekimo, tiesiog laikykite komponentus atskirai ir surinkite, kai būsite paruošti patiekti. Jei ruošiatės kelioms valandoms į priekį, galite tiesiogiai surinkti puodelius ir prieš patiekdami leisti atvėsti šaldytuve.
Šią kalakandą sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki 4-5 dienų, tačiau skaniausias iš karto suvartotas!
Taip! Nors galite patiekti plačiame inde, o po to sluoksniuoti apelsinų sirupą ir skilteles, man patinka, kokie jie yra kąsnio dydžio stiklinėse!


Šis oranžinis Kalakandas bus hitas kiekviename Diwali vakarėlyje, kuriame jis patiekiamas! Minkštas, kreminis, gaivus – viskas, kas tinka!
Išbandykite šį dangišką šventinį desertą ir atsiųskite man nuotraukas į mano IG @my_foodstory.
Jei jums patiko šis receptas, taip pat peržiūrėkite mano 33 Diwali saldumynų receptus ir laukite daugiau Diwali receptų! 🙂
Neleiskite ekranui užtemti
Panerio gamyba
Paruoškite sietelį, ant jo uždėdami marlę, kad surinktumėte sluoksnį. Atidėkite į šalį.
Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite pieną.
1 ¼ litro šviežio karvės pieno
Sumaišykite actą 1 šaukšte vandens ir atidėkite.
1 ½ šaukšto acto
Kai pienas pradeda virti, įpilkite acto, sumaišyto su vandeniu. Pradėkite maišyti.
Toliau maišykite, kol pienas pradės traukti, ir įsitikinkite, kad jis neprilimpa prie puodo dugno.
Kai pienas visiškai sutrauks, pamatysite, kad išrūgos yra gana skaidrios ir nėra pieniškos.
Išjunkite ugnį ir nedelsdami supilkite visą mišinį į marle išklotą sietelį.
Užpilkite šaltu vandeniu ant panelės ir du kartus nuplaukite.
Surinkite marlės kraštus, išspauskite vandens perteklių iš plokštės, padėkite ant jos sunkų daiktą 10 minučių, kad pašalintumėte drėgmę, ir atidėkite.
Taip gaunama apie 1 ¼ puodelio (200 gramų) paneerio, kuris visas naudojamas recepte.
Apelsinų sirupo gaminimas
Į keptuvę supilkite apelsinų sultis ir cukrų ir virkite apie 7 minutes, kol pasidarys medaus konsistencija. Atidėkite į šalį.
½ puodelio apelsinų sulčių, ¼ puodelio cukraus
Gaminame oranžinį kalakandą
Į keptuvę supilkite paneerį, kondensuotą pieną, pieno miltelius ir cukrų ir virkite ant vidutinės ugnies. Žr. 2 pastabą
½ puodelio kondensuoto pieno, 1 valgomasis šaukštas pieno miltelių, 2 šaukštai cukraus
Dažnai maišykite, kad įsitikintumėte, jog mišinys neprilips prie keptuvės dugno.
Kepkite kalakando mišinį 8–9 minutes, kol jis pradės išeiti nuo keptuvės šonų.
Išjunkite ugnį, įpilkite 2 šaukštus apelsinų sirupo ir gerai išmaišykite.
Norėdami patiekti kalakandą, naudojome stiklines stiklines. Įdėkite šaukštą kalakando mišinio kaip pirmąjį sluoksnį, ant viršaus uždėkite apelsinų skilteles ir tada kitą kalakando sluoksnį. Užbaikite šiek tiek apelsinų sirupo, daugiau apelsinų skilčių ir pista ir prieš patiekdami padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
1 puodelis prinokusių apelsinų skilčių, 1 valgomasis šaukštas pistos gabaliukų
- Paneer turi būti padaryta šviežias šiam receptui. Parduotuvėje pirktas neveikia gerai.
- Karvės pienas idealiai tinka šiam receptui, nes dėl mažesnio riebalų kiekio gauname minkštą panelę. Jei naudojamas buivolių pienas, paneeris išeina sausas ir kietas, o tai nėra ideali naudoti tokiuose desertuose.
- Bet kokia įvairovė prinokusių apelsinų gali būti naudojamas recepte.
- Naudokite a plačiai atvira keptuvė kad kalakandas iškeptų vienodai.
- Taip pat galite patiekti a platus indas ir sluoksniuokite kalakandą su šviežiais apelsinų gabalėliais, bet aš mėgstu patiekti trumpose taurėse, kad gaučiau kąsnio deserto.
Kalorijos: 167kcal, Angliavandeniai: 33g, Baltymai: 3g, Riebalai: 3g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 0.3g, Mononesotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 10mg, Natris: 38mg, Kalis: 220mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 31g, Vitaminas A: 194TV, Vitaminas C: 27mg, Kalcis: 100mg, Geležis: 0.2mg
Šį straipsnį parašė Navya Khetarpal.