Neapdorotas mango chutney (Aam ki launji)

Mango-Chutney-2.jpg


Saldus, lipnus, aštrus ir puriai rūgštus, šis žalias mangų čatnis yra pagrindinis vasaros patiekalas, kurį būtina išbandyti! Labai greitas ir paprastas receptas, šis aam ki launji yra universalus ir puikiai tinka bet kokiam indiškam patiekalui pagardinti.

Neapdorotas mangų čatnis keptuvėje su šaukštu ir patiekiamas su poorisNeapdorotas mangų čatnis keptuvėje su šaukštu ir patiekiamas su pooris

Valgyti šį žalią mangų čatnį su kiekvienu valgymu mano močiutės namuose yra vienas gražiausių mano vaikystės prisiminimų. Mes valgydavome šį saldų, aštrų, rūgštų rūgščių mišinį po šaukštus, o mano močiutė kas kelias dienas turėdavo plakti naują partiją.

Pagaminta iš kubeliais pjaustytų žalių mango gabalėlių, žagarėlių ir saujos prieskonių, tai tikrai paprastas receptas, paruošiamas per 20 minučių. Šis neapdorotas mangų čatnis yra pilnas gaivių, ryškių skonių ir tekstūrų, dėl kurių tikrai sugrįšite dar daugiau!

Ingredientai, kurių prireiks žaliam mangų čatniui pagaminti

žaliavinio mango čatnio ingredientai su tekstužaliavinio mango čatnio ingredientai su tekstu

Dažnai užduodami klausimai

Kuo skiriasi čatnis ir salsa?

Pagrindinis skirtumas tarp mango čatnio ir mangų salsos yra jų skonis. Čatniai paprastai yra saldesni ir sudėtingesnio skonio. Kita vertus, salsa yra aštresnė ir aštresnė.

Su kuo tinka mango čatnis?

Mango čatnis yra tikrai universalus ir skanus su daugybe skirtingų dalykų. Galite valgyti kaip mirkymą arba užtepėlę. Patiekite su paratomis, kariais, ryžiais ar bet kuo, kas jums patinka. Kai yra mangų sezonas, aš tiesiog valgau tai su viskuo, nes jis toks geras. Pasitikėk manimi!

Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią mango chutney

  • Naudokite vidutinio rūgštumo mangai siekdami geriausių rezultatų. Užuot išmetę duobutę, galite ją įdėti į čatnį.
  • Panch phoron yra mišinys 5 prieskoniai – garstyčių sėklos (rai), kmynų sėklos (jeera), pankolių sėklos (saunf), nigella sėklos (kalonji) ir ožragės sėklos (methi). Tai galite lengvai rasti bet kurioje Indijos bakalėjos parduotuvėje arba galite įsigyti atskirų prieskonių ir pasigaminti savo „panch foron“.
  • Įpilkite tik drožlių ir cukraus po to mangai yra pusiau išvirti arba mangai netinkamai iškepa.
  • Galite padaryti a didelė partija šio čatnio ir laikykite šaldytuve iki 2 savaitės.
  • Būtinai neperkepkite mangų. Kepkite juos, kol suminkštės iškepęs, bet dar užkandęs. Taip čatnis netaps purus.
neapdorotas mangų čatnis baltame dubenyje, patiekiamas su karštais vabzdžiais  neapdorotas mangų čatnis baltame dubenyje, patiekiamas su karštais vabzdžiais

Aš tai gaminu keletą kartų vasaros sezono metu ir kiekvieną kartą skaniai skanu. Aš paprastai tai valgau kaip priedą prie visų savo patiekalų vasarą. Tačiau šis čatnis yra labai universalus ir galite jį patiekti su bet kuo! Jei gaminate šį čatnį, nepamirškite pasidalinti savo pramogomis su manimi IG!

Žiūrėkite, kaip pasigaminti Aam Ki Launji

Neapdorotas mangų čatnis keptuvėje su šaukštu ir patiekiamas su poorisNeapdorotas mangų čatnis keptuvėje su šaukštu ir patiekiamas su pooris

Neapdorotas Mango Chutney | Aam ki Launji

Žalio mango čatnis, gaivus, gyvybingas ir lipnus mišinys, yra tai, ką valgau. Tai tikrai paprastas receptas, tačiau saldus, aštrus ir rūgštus šio mangų čatnio skoniai privers jį gaminti vėl ir vėl.