Neapdorotas mango chutney (Aam ki launji)
Saldus, lipnus, aštrus ir puriai rūgštus, šis žalias mangų čatnis yra pagrindinis vasaros patiekalas, kurį būtina išbandyti! Labai greitas ir paprastas receptas, šis aam ki launji yra universalus ir puikiai tinka bet kokiam indiškam patiekalui pagardinti.
Valgyti šį žalią mangų čatnį su kiekvienu valgymu mano močiutės namuose yra vienas gražiausių mano vaikystės prisiminimų. Mes valgydavome šį saldų, aštrų, rūgštų rūgščių mišinį po šaukštus, o mano močiutė kas kelias dienas turėdavo plakti naują partiją.
Pagaminta iš kubeliais pjaustytų žalių mango gabalėlių, žagarėlių ir saujos prieskonių, tai tikrai paprastas receptas, paruošiamas per 20 minučių. Šis neapdorotas mangų čatnis yra pilnas gaivių, ryškių skonių ir tekstūrų, dėl kurių tikrai sugrįšite dar daugiau!
Ingredientai, kurių prireiks žaliam mangų čatniui pagaminti
Dažnai užduodami klausimai
Pagrindinis skirtumas tarp mango čatnio ir mangų salsos yra jų skonis. Čatniai paprastai yra saldesni ir sudėtingesnio skonio. Kita vertus, salsa yra aštresnė ir aštresnė.
Mango čatnis yra tikrai universalus ir skanus su daugybe skirtingų dalykų. Galite valgyti kaip mirkymą arba užtepėlę. Patiekite su paratomis, kariais, ryžiais ar bet kuo, kas jums patinka. Kai yra mangų sezonas, aš tiesiog valgau tai su viskuo, nes jis toks geras. Pasitikėk manimi!
Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią mango chutney
- Naudokite vidutinio rūgštumo mangai siekdami geriausių rezultatų. Užuot išmetę duobutę, galite ją įdėti į čatnį.
- Panch phoron yra mišinys 5 prieskoniai – garstyčių sėklos (rai), kmynų sėklos (jeera), pankolių sėklos (saunf), nigella sėklos (kalonji) ir ožragės sėklos (methi). Tai galite lengvai rasti bet kurioje Indijos bakalėjos parduotuvėje arba galite įsigyti atskirų prieskonių ir pasigaminti savo „panch foron“.
- Įpilkite tik drožlių ir cukraus po to mangai yra pusiau išvirti arba mangai netinkamai iškepa.
- Galite padaryti a didelė partija šio čatnio ir laikykite šaldytuve iki 2 savaitės.
- Būtinai neperkepkite mangų. Kepkite juos, kol suminkštės iškepęs, bet dar užkandęs. Taip čatnis netaps purus.
Aš tai gaminu keletą kartų vasaros sezono metu ir kiekvieną kartą skaniai skanu. Aš paprastai tai valgau kaip priedą prie visų savo patiekalų vasarą. Tačiau šis čatnis yra labai universalus ir galite jį patiekti su bet kuo! Jei gaminate šį čatnį, nepamirškite pasidalinti savo pramogomis su manimi IG!
Žiūrėkite, kaip pasigaminti Aam Ki Launji
Neapdorotas Mango Chutney | Aam ki Launji
Žalio mango čatnis, gaivus, gyvybingas ir lipnus mišinys, yra tai, ką valgau. Tai tikrai paprastas receptas, tačiau saldus, aštrus ir rūgštus šio mangų čatnio skoniai privers jį gaminti vėl ir vėl.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 6
Kalorijos: 53kcal
Instrukcijos
-
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir supilkite panch foron mišinį.
2 arbatinius šaukštelius garstyčių aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis panch forono mišinio
-
Kai jie susprogs, įpilkite asafoetidos ir pakepinkite 10 sekundžių. Sudėkite mango skilteles ir virkite 4-5 minutes, kol mangai taps šiek tiek minkšti. Retkarčiais pamaišykite.
⅛ arbatinio šaukštelio asafetidos miltelių, 1 puodelis žalių žalių mangų
-
Įpilkite vandens ir, kai pradės virti, įberkite druskos, čili miltelių, ciberžolės miltelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite, kol mangai iškeps iki pusės, maždaug 5 minutes.
¼ arbatinio šaukštelio druskos, ¾ puodelio vandens, ½ arbatinio šaukštelio kašmyro čili miltelių, Žiupsnelis ciberžolės miltelių
-
Suberkite jaggery, cukraus, chat masala ir virkite dar 3-4 minutes. Neperkepkite mangų, nes jie neturėtų tapti purūs. Mangai turi būti virti, bet vis tiek turėtų būti kąsnūs.
¼ puodelio drožlių, ½ šaukšto cukraus, Žiupsnelis chat masala
-
Išjunkite ugnį ir mangų čatnis yra paruoštas. Geriausia patiekti kambario temperatūroje arba atšaldytą su Roti arba Poori.
Vaizdo įrašas
Pastabos
- Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite rūgščius mangus. Užuot išmetę duobutę, galite ją įdėti į čatnį gamindami. Kai kuriems žmonėms patinka čiulpti duobę arba vėliau galite ją išmesti.
- Panch phoron yra mišinys 5 prieskoniai – garstyčių sėklos (rai), kmynų sėklos (jeera), pankolių sėklos (saunf), nigella sėklos (kalonji) ir ožragės sėklos (methi). Jei to neturite, naudokite po ⅛ arbatinį šaukštelį kiekvieno.
- Įpilkite tik drožlių ir cukraus po to mangai yra pusiau išvirti, kitaip mangai netinkamai iškeps.
- Išlieka švieži iki 3 savaitės kai šaldytuve.
Mityba
Kalorijos: 53kcal | Angliavandeniai: 10g | Baltymas: 0,02g | Riebalai: 2g | Sotieji riebalai: 0.2g | Polinesotieji riebalai: 0.3g | Mononesotieji riebalai: 1g | Natris: 101mg | Kalis: 4mg | Pluoštas: 0.1g | Cukrus: 9g | Vitaminas A: 50TV | Vitamino C: 0,01mg | Kalcis: 5mg | Geležis: 0.1mg