Naminis šaldytas jogurtas – virėjų pora
Štai kaip pasigaminti šaldytą jogurtą! Tai naminio šaldyto jogurto receptas yra toks paprastas ir yra aštrus bei kreminis, tik su 3 ingredientais. Iš esmės tai graikiški jogurtiniai ledai, tinkantys bet kuriuo metų laiku – pridėkite mėgstamų priedų ir mėgaukitės!
Ar žinojote, kad galite pasigaminti naminį šaldytą jogurtą tik iš 3 ingredientų? (Mes to nepadarėme.) Šaldytas jogurtas mums kelia didžiulę nostalgiją, nes abu vaikystėje lankydavome populiarias froyo grandines. Mes absoliučiai meilė šaldyto jogurto aštrumo ir ledinės tekstūros, todėl su Aleksu nusprendėme sukurti naujo lygio, paprastą būdą, kaip pasigaminti jį namuose.
Kodėl mums patinka šis receptas: Visa mūsų šeima eina iš proto dėl šio naminio šaldyto jogurto! Jis aštrus, kreminis ir kupinas drąsaus skonio. Iš esmės tai graikiški jogurtiniai ledai, tinkami kaip vaisių desertų užpilas arba su visais smagiais froyo priedais. Suskaičiuok mus visus apsėstas!
Šio naminio šaldyto jogurto recepto ingredientai
Viskas, ko jums reikia, yra 3 ingredientai, norint pagaminti naminį šaldytą jogurtą! Ketvirtasis ingredientas yra neprivalomas ir nėra visiškai reikalingas skoniui, nors tikriausiai jį jau turite savo sandėliuke. Štai ingredientai, kurių reikia norint pasigaminti šaldytą jogurtą namuose:
- Graikiškas jogurtas: Graikiškas jogurtas yra mūsų pasirinktas jogurtas, nes jame gausu baltymų, jame yra probiotikų ir tirštos bei kreminės tekstūros. Rekomenduojame čia naudoti riebų graikišką jogurtą, kad gautumėte kremiškiausią tekstūrą ir geriausią skonį.
- Sunkus kremas: Grietinėlės derinys su jogurtu yra svarbus norint gauti kreminės tekstūros. Mūsų bandymų metu paprastas jogurto užšaldymas yra per daug ledinis ir grūdėtas. (Jei norite, galite pakeisti pusę ir pusę, bet tekstūra bus šiek tiek ledesnė.)
- Granuliuotas cukrus: Šaldyto jogurto recepte naudojame cukrų, tačiau galite jį pakeisti bet kuriuo mėgstamu natūraliu saldikliu! Medus, agavų sirupas ir klevų sirupas veikia gerai. Turėkite omenyje, kad dėl klevų sirupo jogurto spalva šiek tiek tamsesnė.
- Vanilės ekstraktas (nebūtina): Vanilės ekstraktas čia neprivalomas, tačiau jis suteikia malonų skoniui atspalvį.
Kaip pasigaminti šaldytą jogurtą (žingsnis po žingsnio)
Puiku, jei turite ledų gaminimo aparatą naminiam šaldytam jogurtui: tai mūsų rekomenduojamas būdas gaminti šį receptą. Bet jūs taip pat galite tai padaryti naudodami virtuvės kombainą! Štai žingsniai, kaip pasigaminti šaldytą jogurtą namuose (arba eikite į visą receptą):
1 žingsnis: Energingai išplakite jogurtą, grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
2 žingsnis: Jogurto mišinį užšaldykite ledų gaminimo aparate. Arba galite 3 valandas užšaldyti silikoniniuose ledo kubelių padėkluose, tada ištraukti kubelius ir sutrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Tai turėtų būti minkštos konsistencijos (arba užšaldykite 2–3 valandas, kad konsistencija būtų sklandi).
3 veiksmas: Ant viršaus uždėkite priedų ir patiekite.
Ledų gaminimo aparatas prieš virtuvinį kombainą
Gaminant šaldytą jogurtą ledų gaminimo aparate, palyginti su virtuvės kombainu, yra keletas privalumų ir trūkumų! Štai ką reikia žinoti:
- Ledų gaminimo aparatas: Ledų gaminimo aparatas pagamina geriausią naminio šaldyto jogurto kreminę tekstūrą ir greičiau išplaka. Mums tai patinka 2 kvartų šaldiklio dubenėlio ledų gaminimo aparatas, kuris yra patvarus ir puikiai išsilaikė per daugelį metų. Jei ledus gaminate dažnai ir norite pasilepinti, pabandykite automatinis ledų gaminimo aparatas.
- Virtuvės kombainas: Virtuvės kombaino metodas užtrunka ilgiau, nes pirmiausia turite užšaldyti graikišką jogurtą. Konsistencija nėra tokia gera, bet tai puikus pakaitalas, jei neturite ledų aparato.
Patarimas
Kad pristatymas būtų linksmas, šaldytą jogurtą galite supilti į dubenį naudodami konditerinį maišelį! Tai visiškai neprivaloma ir tik dėl išvaizdos.
Šaldytų jogurtų užpilai
Žinoma, dangus yra riba, kai kalbama apie naminius šaldyto jogurto užpilus! Tiesiog naudokite viską, ką galite rasti šaldyto jogurto parduotuvėje. Štai keletas mūsų mėgstamiausių idėjų:
Likusi saugykla
Naminį šaldytą jogurtą geriausia valgyti ką tik pagamintą. Likučius laikyti šaldytuve iki 1 savaitės. Tačiau atminkite, kad tekstūra tampa labai ledinė ir kieta, kai sušaldoma per naktį, todėl leiskite jai atitirpti ant stalo bent 30 minučių prieš išskobdami. Po atšildymo apsvarstykite galimybę jį perpilti virtuvės kombainu, kad prieš patiekiant įgautų vienodesnę tekstūrą.
Daugiau graikiško jogurto ledų patiekimo būdų
Yra daug daugiau būdų, kaip patiekti šį šaldyto jogurto receptą! Mėgstame jį kaip desertų užpilą, labiau kaip graikiškus jogurtinius ledus. Išbandykite ant mėlynių trinkelių, mėlynių traškučių, alyvuogių aliejaus pyragaičių, rabarbarų traškučių, persikų traškučių, obuolių trinkelių ar obuolių traškučių.
Dar keli šaldyti desertai
Mėgstate plakti šaldytus skanėstus? Jie puikiai tinka kaip vasaros desertai ar bet kuriuo metų laiku. Štai keletas įdomių idėjų, kurias galite išbandyti:
Dietos užrašai
Šis naminio jogurto receptas yra vegetariškas ir be glitimo.
Dažnai užduodami klausimai
Nors ledų gaminimo aparatas duoda geriausius rezultatus, skanų šaldytą jogurtą galite pasigaminti ir virtuviniu kombainu.
Graikiškas jogurtas yra labiausiai paplitęs pagrindas dėl savo tirštos tekstūros ir didelio baltymų kiekio. Taip pat galite naudoti įprastą jogurtą arba jų derinį.
Medus, klevų sirupas, agavų nektaras ar cukrus yra tinkami saldikliai. Sureguliuokite kiekį pagal norimą saldumo lygį.
Būkite kūrybingi! Galite naudoti šviežius arba šaldytus vaisius, ekstraktus (pvz., vanilę ar migdolą), šokolado drožles, žemės riešutų sviestą ar net prieskonius, tokius kaip cinamonas ar kardamonas.
Užšaldymo laikas skiriasi priklausomai nuo būdo ir recepto. Su ledų gaminimo aparatu tai paprastai užtrunka apie 20-30 minučių.
Spausdinti
apibūdinimas
Štai kaip pasigaminti šaldytą jogurtą! Šis naminio šaldyto jogurto receptas yra toks paprastas ir yra aštrus ir kreminis su tik 3 ingredientais. Iš esmės tai graikiški jogurtiniai ledai, tinkantys bet kuriuo metų laiku: pridėkite mėgstamų priedų ir mėgaukitės!
- 32 uncijos konteineris (3 ¾ puodeliai) riebaus graikiško jogurto
- ½ puodelio riebi grietinėlė
- 1 puodelis granuliuotas cukrus*
- ¼ arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas (nebūtina)
- Energingai išplakite jogurtą, grietinėlę, cukrų ir vanilės ekstraktą (jei naudojate). Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps (patikrinkite šiek tiek patrynę pirštais, ar smėlinis, tada ragaukite).
- Jogurto mišinį užšaldykite ledų gaminimo aparate, vadovaudamiesi gamintojo instrukcijomis. Arba galite jį užšaldyti silicio ledo kubelių formelėse 3 valandas, tada ištraukti kubelius ir sutrinti virtuviniu kombainu iki vientisos masės (jei šaldote per naktį, leiskite kubeliams 30 minučių nusistovėti kambario temperatūroje, tada sumaišykite porcijomis ). Tai turėtų būti minkštos tarnavimo konsistencijos. Ant viršaus uždėkite priedų ir patiekite.**
- Neprivaloma: norėdami gauti semiamos konsistencijos, užšaldykite 2–3 valandas, priklausomai nuo ledų gaminimo aparato, kad sukietėtų iki semiamos konsistencijos.
- Likusi laikymo vieta: naminį šaldytą jogurtą geriausia valgyti ką tik pagamintą. Likučiai laikomi užšaldyti iki 1 savaitės. Sušaldžius per naktį tekstūra tampa labai ledinė ir kieta, todėl prieš išgriebdami leiskite atitirpti ant stalo bent 30 minučių. Po atšildymo apsvarstykite galimybę jį perpilti virtuvės kombainu, kad prieš patiekiant įgautų vienodesnę tekstūrą.
Pastabos
*Šis šaldytas jogurtas yra maloniai aštraus skonio. Jei norite saldesnio šaldyto jogurto, įpilkite ¼ puodelio papildomo cukraus. Jei norite, saldiklį galite pakeisti medumi, agavų sirupu arba grynu klevų sirupu. Turėkite omenyje, kad su klevų sirupu spalva atrodys šiek tiek tamsesnė.
**Smagiam pristatymui taip pat galite įdėti jį į puodelį naudodami konditerinį maišelį (visiškai neprivaloma; mes tai padarėme tik dėl nuotraukų).
*** Pridėkite pasirinktų priedų! Išbandykite pabarstukus, šviežias braškes ar avietes, braškių kompotą, valgomą sausainių tešlą ir kt.
- Kategorija: Desertas
- Metodas: Sušalęs
- Virtuvė: Amerikos
- Dieta: Vegetaras