Naminė Nutella | Šokolado užtepėlė – mano maisto istorija
Ši naminė Nutella yra minkšta, lygi, kreminė ir neįtikėtinai šokoladinė! Gaminant jį namuose, šis lazdyno riešutų šokoladinis užtepėlė neturi jokių konservantų ir priedų. Patvirtinti tėvai ir vaikas!
Trokštate šaukštų kreminės, šokoladinės Nutella? O kas, jei pasakyčiau, kad šį dekadentišką lazdyno riešutų ir šokolado užtepėlę galite pasigaminti namuose pagal mano Nutella receptą? Jį sudaro vos 5 ingredientai – ir jūs galite pavadinti kiekvieną iš jų! Koks palengvėjimas mums, tėvams, ir neįtikėtinas malonumas vaikams.
Skaitykite toliau, kad sužinotumėte, kaip pasigaminti nutelą savo virtuvėje!
Priežastys, kodėl jums patiks šis receptas
- Šis receptas užtrunka tik 15 minučių savo laiko
- Reikia tik 5 TIKROS sudedamosios dalys
Ingredientai, kurių jums prireiks šiam receptui
- Lazdyno riešutai (nulupti) – Šio recepto žvaigždė! Juos skrudiname, kad išryškintume riešutinį, sodrų skonį
- Vanilės ekstraktas – Dėl skonio ir subalansuoti Nutella saldumą
- Druska – Tik žiupsnelis sustiprins šio lazdyno riešutų šokolado užtepėlės šokoladinį skonį
- Cukraus pudra – Pasaldinti. Rekomenduoju naudoti cukraus pudrą, kad užtepėlė nebūtų grūdėta, bet jei norite, galite užtepti klevų sirupo ar medaus.
- Kakavos milteliai – Pagrindinis tiek spalvos, tiek šokoladinio skonio ingredientas.
- Pieniškas šokoladas – Mėgstame jį naudoti, nes jis saldesnis už juodąjį šokoladą ir lengvesnis vaikams. Bet gali būti lengvai papildytas bet kokiu pasirinktu šokoladu
- Alyva – Čia puikiai tiks neutralaus skonio kepimo aliejus, pavyzdžiui, rapsų, daržovių, saulėgrąžų. Aš naudojau saulėgrąžų aliejų.
Dažnai užduodami klausimai
Ši naminė nutella išlieka šviežia iki mėnesio kambario temperatūroje sandariame inde ir iki 6 mėnesių šaldytuve. Šaldytuve sustings, bet laikant lauke greitai atšils iki kambario temperatūros.
Parduotuvėje pirkta nutella yra pripildyta konservantų ir priedų, o ši naminė nutella gaminama iš visų ingredientų, todėl vaikams tai yra daug sveikesnis pasirinkimas. Tačiau kadangi jis vis dar gaminamas su cukrumi, rekomenduoju mažinti patiekimo kiekį.
Atsakymas yra kantrūs! Malkite lazdyno riešutus iki vientisos masės ir beveik panašios į sviestą (panašią į kreminės žemės riešutų sviesto konsistenciją) – gali tekti net sumalti dalimis ir padaryti keletą pertraukų, kad per daug neįkaistų, bet būtinai išlaikykite. malūnėlis veikia tol, kol pamatysite, kaip pasikeičia tekstūra. Gali atrodyti, kad jis išliks gumbuotas, bet šiek tiek daugiau šlifavimo pakeis viską, patikėkite manimi!
Nutella gali tapti grūdėta dėl netinkamo maišymo ir laikymo. Būtinai kruopščiai sumaišykite nutelą ir laikykite ją sandariame inde, kad ji išliktų kreminė.
Laikykite šią naminę nutelą kambario temperatūroje hermetiškame inde, pavyzdžiui, mūriniame inde. Arba šaldytuve iki 6 mėnesių.
Populiariausi Ričos gudrybės pasigaminti geriausią naminę nutelą
- Lazdyno riešutų maišymas užtrunka. Turite maišyti, kol gausite sviestinę, lygią pastą. Galite daryti pertraukas tarp jų, kad riešutai ir blenderis neperkaistų. Man prireikė maždaug 10 minučių su pertraukomis kas 2-3 minutes.
- Remiantis jūsų maišytuvo dydis, rekomenduoju malti mažomis partijomis, kad užtepimas būtų glotnus, tolygus ir kreminis. Čia geriausiai veikia didelio galingumo maišytuvas-trintuvas.
- Lydyti šokoladą gali būti sudėtinga, nes šokoladas gali lengvai degti aukštoje temperatūroje. Lydydami jį mikrobangų krosnelėje, visada ištirpinkite 15 sekundžių intervalais ir maišykite.
- Jei naudojate naminį cukraus pudrą, įsitikinkite sijokite ir naudokite tik labai smulkią cukraus pudrą. Bet kokie grūdai reiškia, kad nutella taip pat bus grūdėta.
Išbandę šį receptą, nepirksite jokių Nutella stiklainių! Išbandykite ir jūsų vaikai (ir jūs) sugrįš daugiau. Aš būsiu čia, po šaukštą mėgaujuosi savuoju! :') Patiekite šį puikų šokolado ir lazdyno riešutų užtepėlę su mano Šokoladiniai Ragi blynai, Ragi Crepesarba Moliūgų vafliai!
Jei tai padarysi, atsiųsk man savo pramogas ir papasakok, ką tavo lilieji turėjo pasakyti ant mano IG!
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!
Žiūrėkite recepto vaizdo įrašą čia
Naminė Nutella/šokolado užtepėlė
Tai neįtikėtinai paprastas naminės nutelos receptas ir būsite nustebinti, koks jis geras. Ši skani lazdyno riešutų užtepėlė kiekvieną dieną pranoksta parduotuvėje pirktą versiją. Puikiai tinka sumuštiniams, kaip skrebučio, blynelių, vaflių užpilas ar net įmaišyti į kasdienius avižinius dribsnius.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 10 porcijomis
Kalorijos: 243kcal
Instrukcijos
Orkaitėje
-
Įkaitinkite orkaitę iki 175C.
-
Lazdyno riešutus sudėkite ant kepimo skardos ir paskleiskite į vieną sluoksnį. Orkaitės centre padėkite lentyną. Kepkite 12-15 minučių arba kol jie lengvai paruduos. Kas 5 minutes išimkite dėklą ir apkepkite riešutus, kad jie tolygiai apskrustų.
1 ½ stiklinės lazdyno riešutų
-
Prieš tęsdami, leiskite riešutams atvėsti 10 minučių.
Keptuvėje
-
Įkaitinkite plačią keptuvę arba keptuvę ant vidutinės ugnies.
-
Į keptuvę įdėkite riešutus vienu sluoksniu. Skrudinkite 12–15 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.
Tirpstantis šokoladas:
-
Šokoladą supjaustykite vienodais gabalėliais ir sudėkite į dubenį. Ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių intervalais. Manasis iš viso užtruko 40 sekundžių. Šokoladas suminkštės ir taps tepamas. Atidėti.
¾ puodelio pieniško šokolado batonėlio
Lazdyno riešutų maišymas
-
Lazdyno riešutus suberkite į trintuvą ir sumalkite, kol susidarys lygi, sviestinė, blizgi pasta – panaši į kreminį žemės riešutų sviestą.
-
Gali tekti šlifuoti dalimis, kad būtų užtikrintas tolygus šlifavimas, tačiau svarbu, kad jis būtų lygus. Užtrukau apie 10 minučių su pertraukomis kas 2-3 minutes, kad lazdyno riešutų sviestas neperkaistų.
Šokolado užtepėlės gaminimas
-
Į trintuvą su lazdyno riešutų sviestu supilkite ištirpintą šokoladą, aliejų, vanilę, druską, kakavos miltelius ir cukraus pudrą ir plakite iki vientisos masės.
¾ arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, ⅓ puodelio kakavos miltelių, 1½ šaukšto aliejaus, ½ stiklinės cukraus pudros
-
Nutella bus skysta, kai sustabdysite mašiną, bet sutirštės, kai ji vėsta.
-
Nutelą perkelkite į indelį arba bet kurį pakartotinai uždaromą indą ir laikykite kambario temperatūroje arba laikykite šaldytuve. Pagal šį receptą gausite 1 ½ puodelio skanaus šokoladinio užtepėlės.
Vaizdo įrašas
Pastabos
- Lazdyno riešutų maišymas Užima laiko. Turite maišyti, kol gausite sviestinę, lygią pastą. Tu gali duokite intervalus tarp jų kad riešutai ir blenderis neperkaistų.
- Galite naudoti bet kurį neutralaus skonio kepimo aliejus išiame recepte. Aš naudojau saulėgrąžų aliejų.
- Nutella lieka šviežias iki mėnesio kambario temperatūroje hermetiškame inde.
Mityba
Kalorijos: 243kcal | Angliavandeniai: 23g | Baltymas: 4g | Riebalai: 16g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 10g | Trans-riebalų: 0,04g | Cholesterolis: 2mg | Natris: 89mg | Kalis: 189mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 17g | Vitaminas A: 23TV | Vitamino C: 1mg | Kalcis: 45mg | Geležis: 1mg
Šį straipsnį ištyrė ir parašė Navya Khetrapal