Mango salsa – mano maisto istorija

Šią paprastą ir spalvingą mangų salsą pasigaminti itin paprasta! Jis saldus, aštrus ir be galo skanus. Patiekite šį šviežią patiekalą su traškučiais, ant taco ar salotų arba kaip salotas atskirai. Tai taip gerai.


Mėgstate meksikietiškus patiekalus? Peržiūrėkite mano vegetariškos meksikietiškos sriubos su pupelėmis, naminių Churros ir Arroz Rojo bei Quesadilla receptus.
Pasisveikinkite su mangų salsa – dar vienu mangų receptu, kuriam reikia vietos jūsų vasaros meniu! Šis mangų salsos padažas yra gaivus, įdomus ir neįtikėtinai lengvas. Dėl švelnaus, aštraus ir saldaus skonio kiekvienas kąsnis jaučiasi tarsi vakarėlis burnoje. Visas patiekalas paruošiamas per mažiau nei 15 minučių, o tai puikus būdas pagardinti nuobodų patiekalą ir akimirksniu jį atgaivinti!
Ingredientai, kurių reikės mango salsai gaminti


Kas yra tadžinų prieskoniai?
Tajin prieskoniai yra prieskonių mišinys, dažniausiai randamas meksikietiškame maiste. Jis gaminamas iš čili pipirų, druskos ir dehidratuotų laimo sulčių. Prieskoniai nėra labai aštrūs, tačiau bet kuriame patiekale, į kurį dedama, suteikia daug skonio. Indijoje galite lengvai rasti buteliuką šio prieskonio internete Amazon. Kartais jį saugo ir dideli maisto prekių parduotuvių tinklai, tokie kaip „Nature's Basket“.
Tačiau jei nerandate tadžino prieskonių, galite pasigaminti a Panašus mišinys namuose su ⅛ arbatiniu šaukšteliu smulkių aitriųjų paprikų dribsnių, sumaišytų su ⅛ arbatiniu šaukšteliu druskos ir keliais lašais žaliosios citrinos sulčių.
Dažnai užduodami klausimai
Paprasti ingredientai, tokie kaip prinokę mangai, svogūnai, jalapenos, paprika, žaliosios citrinos, druska, kalendra ir čili, sudaro mangų salsą. Rezultatas yra saldus, aštrus ir aštrus patiekalas, kuris yra beprotiškai gaivus ir skanus!
Tai tikrai universalus garnyras! Galite pridėti prie tacos arba salotas, valgykite su kepta žuvimi ar ant grotelių kepta vištiena, patiekite kaip pamirkymą su traškučiais ir guaku arba tiesiog uždėkite ant skrebučio. Su šiuo patiekalu galite nuveikti tiek daug ir nėra netinkamo būdo jį valgyti!
Pagrindinis skirtumas tarp mango čatnio ir mangų salsos yra jų skonis. Čatniai paprastai yra saldesni ir sudėtingesnio skonio, o salsa, kita vertus, yra aštresnė ir aštresnė.
Mango salsos likučius galite laikyti sandariame stikliniame inde šaldytuve iki 2 dienų. Geriausia mangų salsą gaminti mažomis partijomis, kai reikia, kad jos skonis ir tekstūra būtų gaivi.
Nerekomenduočiau šio patiekalo šaldyti. Mango salsa yra susijusi su ingredientų šviežumu ir gyvybingumu, o jos skonis yra geriausias, kai gaminamas ir valgomas šviežias. Užšaldžius šią mangų salsą, nors techniškai įmanoma, pasikeis skonis ir tekstūra.
Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią mangų salsą
- Mangai yra pagrindinis šio recepto ingredientas ir aš rekomenduoju jį naudoti švieži, prinokę ir saldūs mangai už geriausią skonį.
- Venkite naudoti pernokusių mangų, nes jie neišsilaikys formuotis ir tapti minkštakuris gali turėti įtakos šio mango salsos padažo tekstūrai.
- Jei nerandate marinuotų jalapenų, nedvejodami pakeiskite jas pjaustytų žaliųjų čili pipirų.
- Nedvejodami koreguokite jalapenų kiekį pagal savo asmeninius poreikius prieskonių tolerancijaypač jei tai darote vaikams.
- Įsitikinkite, kad visi ingredientai yra nedideli ir vienodo dydžio vienodumas.


Nors tai yra pagrindinis receptas, su juo galite padaryti daug daugiau. Galite pridėti kubeliais pjaustytų avokadų, kad gautumėte sodrų ir kreminį užtepą, arba virtų pupelių, kad paruoštumėte salotas ar naudingesnį padažą. Valgykite bet kokiu būdu, būkite kūrybingi su šiuo patiekalu, bet šis tropinis patiekalas tikrai turi būti jūsų vasaros meniu!
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!


Mango salsa
Šis mangų salsos receptas kupinas šviežių ir ryškių skonių. Pagaminta tik iš kelių ingredientų, tokių kaip mango, paprikos, jalapeno, šis yra itin gaivus ir džiugina vasarą
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4
Kalorijos: 70kcal
Instrukcijos
-
Serviravimo dubenyje sumaišykite mangus, papriką, svogūnus ir jalapeño, laimo sultis, druską ir tadžiną. Gerai ismaisyti.
2-3 prinokę mangai apie 2 puodeliai susmulkinti, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų raudonųjų paprikų, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų, 2 arbatinius šaukštelius laimo sulčių, ⅛ arbatinio šaukštelio druskos, 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytų jalapeño, ⅛ arbatinio šaukštelio tadžino
-
Norėdami gauti geriausius rezultatus, leiskite salsai 30 minučių atvėsti šaldytuve ir tada patiekite.
Pastabos
- Naudokite šviežią, prinokusią, saldų, tvirtą mangai šiame recepte, kad pasiektumėte geriausių rezultatų.
- Naudokite marinuoti arba švieži jalapenos
- Pakaitalas tadžinas – ⅛ arbatinį šaukštelį smulkių aitriųjų paprikų dribsnių sumaišyti su ⅛ arbatiniu šaukšteliu druskos ir keliais lašais žaliosios citrinos sulčių.
Mityba
Kalorijos: 70kcal | Angliavandeniai: 17g | Baltymas: 1g | Riebalai: 0.4g | Sotieji riebalai: 0.1g | Polinesotieji riebalai: 0.1g | Mononesotieji riebalai: 0.1g | Natris: 75mg | Kalis: 220mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 15g | Vitaminas A: 1453 mTV | Vitamino C: 56mg | Kalcis: 15mg | Geležis: 0.2mg