Mangalorean krevečių karis („Sungta Ambat“)

Mangalorean krevečių karis („Sungta Ambat“)


Atneškite pakrantę į savo virtuvę! Pasimėgaukite drąsiais, aštriais ir aštriais šio Mangalorean krevečių kario natomis.

Mangalorean krevečių karis, patiekiamas mediniame dubenyje

Nedaug patiekalų užfiksuoja tokios mangalorės virtuvės esmę Mangalore krevečių karis. Vietos žinomas kaip Sungta AmbatŠis patiekalas yra aštrių, aštraus ir kokosotų skonių simfonija, gabenanti jus tiesiai į Karnatakos pakrančių virtuves.

Dėl ryškios spalvos ir turtingo aromato šis kario jaučiasi kaip šiltas apkabinimas, ypač kai suporuotas su minkštu neer doza arba Garinti ryžiai.

Geriausia dalis? Šis patiekalas kitą dieną skonis dar geresnis, nes skoniai gilėja ir susilieja kartu. Taigi eik į priekį, pasidaryk didelę partiją ir mėgaukitės Mangalorean maisto gaminimo magija!

Kodėl jums patiks šis receptas

Štai kodėl štai Yeti Gassiarba Mangalore krevečių karisprivalo tapti mėgstamiausiu:

  • Autentiški pakrančių skoniai: Papildytas šviežio kokoso, tamarindo ir unikaliojo prieskonių mišinio gerumo.
  • Greitai pagaminti: Nepaisant sluoksniuotų skonių, šis karis susivienija vos per 30 minučių.
  • Universalus: Nors krevetės čia šviečia, šis karis gražiai veikia su žuvimis ar net vegetariškomis galimybėmis, tokiomis kaip tofu ar grybai.
  • Draugiškas: draugiškas: Skoniai vystosi toliau, kai daroma į priekį, todėl jis puikiai tinka paruošti maistą ar priegloba.

Ingredientų apžvalga

Šio kario ryškus skonis kyla iš apgalvotai kuruojamų ingredientų. Ištisi prieskoniai kaip Kašmyro raudonos paprikos, koriandro sėklosir kmynai yra sausai skrudintos, kad padidintų jų aromatą prieš maišant su Šviežia kokosasAr tamarindas, ir česnakai Norėdami sukurti vešlą kario pagrindą.

Krevetės Ar čia yra žvaigždės baltymai, sugeriantys aštrų, aštrų kario skonį, išliekant švelniai. Grūdinta kario lapaiAr Žalios paprikosir Auksiniai kepti svogūnai į Kokosų aliejuspaskutinis patiekalas yra pakrančių šedevras.

Richos geriausi patarimai

  1. Naudokite šviežią kokosą: Šviežiai tarkuotas kokosas yra būtinas autentiškam skoniui – nusausinkite šio recepto išdžiūvusią versiją.
  2. Kepti prieskoniai dešinėje: Sausos kepsnio prieskoniai, kol bus tik aromatiniai, kad atrakintų jų pilną skonį, jų nesudeginant.
  3. Negalima per daug paruošti krevečių: Vidutinėms krevetėms virti reikia vos 4–5 minučių; Viršijus juos, jie tampa guminiai. Sureguliuokite laiką pagal krevečių dydį.
  4. Nuotaika su meile: Kario lapų, svogūnų ir žalios paprikos grūdinimas kokosų aliejuje padidina gylį – nepraleiskite jo!
  5. Šviežios ir šaldytos krevetės: O šviežios krevetės yra puikios, Tinkamai atšildytos šaldytos krevetės Dirbkite taip pat gerai ir dažnai turėkite geresnę tekstūrą.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu pasigaminti šį vegetarą?

Absoliučiai! Krevetes pakeiskite tofu, grybais ar net daržovėmis, tokiomis kaip būgnai ir okra, kad gautumėte vegetarišką versiją.

Ar galiu naudoti kito tipo baltymus?

Taip! Šis karis nuostabiai veikia su žuvimis, krabais ar net vištiena. Sureguliuokite virimo laiką pagal naudojamus baltymus.

Kiek laiko šis kario išlieka šviežias?

Likusius likusiuose šaldytuve laikykite likusiuose inde, ir jie išliks švieži 2–3 dienas.

Mangalorean krevečių karis pakilo į koją, kad parodytų tekstūrąMangalorean krevečių karis pakilo į koją, kad parodytų tekstūrą

Ar žinojai? Kreenė „Gassi“ yra klasikinis patiekalas iš „Tulu kalbančios“ Bunt bendruomenės Mangalore bendruomenės, žinomos dėl savo kvapnių prieskonių ir šviežių pakrančių ingredientų mišinio. Populiarios Kori Gassi (su „Kori“, reiškiančio vištieną ir „Gassi“, reiškiantį kario) jūros gėrybių variantą, šis patiekalas demonstruoja turtingą regiono kulinarinį paveldą.

„Mangalorean“ krevečių karis, turėdamas aštrų, aštrų ir kokosų turtingą profilį, puikiai tinka tenkinantiems sekmadienio pietums. Suporuokite jį su „Neer Dosa“, garuotais ryžiais ar net „Chapatis“ ir mėgaukitės Mangalorean virtuvės magija kiekviename kąsnyje.

Jei išbandysite šį receptą, nepamirškite pasidalinti savo kūriniais su manimi IG @my_foodstory– Nekantrauju pamatyti jūsų kulinarinius malonumus! 🌴🦐✨

Stebėkite, kaip pasigaminti mangalorean krevečių karis

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Marinuotos krevetės su ¼ šaukštelio druskos ir ¼ šaukštelio ciberžolės miltelių ir atidėkite 1 minutę.

    ½ kg vidutinių krevečių, 1 arbatinis šaukštelis druskos, ½ šaukštelio ciberžolės miltelių

  • Sausas kepsnys raudonos paprikos ir sveiki prieskoniai 3–4 minutes, kol jie bus lengvai skrudinami ir aromatiniai. Perkelkite į lėkštę ir leiskite jai atvėsti.

    8 Kašmyro raudonos paprikos, 3 aštrios raudonos paprikos, 2 šaukštai kalendros sėklų, ¼ šaukštelio garstyčių sėklų, 1 arbatinis šaukštelis kmynų sėklų, ¼ šaukštelio fenugreek sėklų, ¼ šaukštelio karomo sėklos, ¼ šaukštelio juodųjų pipirų kukurūzų

  • Atvėsę perkelkite skrudintas raudonas paprikas, prieskonius, tarkuotą kokosą, svogūnus, česnaką, likusius ¼ šaukštelio ciberžolės miltelių, tamarindo ir 1 puodelio vandens į maišytuvą ir sumalkite iki storos lygios pastos.

    1 puodelis tarkuoto šviežio kokoso, ¼ puodelio svogūnų grubiai susmulkinti, 7 – 8 česnako skiltelės, ½ šaukšto tamarindo, 3 puodeliai vandens

  • Įpilkite žemės pastos į kadai ar keptuvę, įpilkite puodelio vandens į maišytuvą, kad nuplautumėte visas masalas ir įpiltumėte į Kadai. Praskieskite su kitu vandens puodeliu.

  • Įkaitinkite Kadai ant vidutinės ugnies, įpilkite likusio ¾ šaukštelio druskos ir virkite karis 5 minutes.

  • Įpilkite krevečių, sumaišykite ir virkite 4-5 minutes, kol jos bus paruoštos, bet ne virto, nes jie virsta kramtymu. (Žr. 6 pastabą)

  • Norėdami grūdinti, kaitinkite aliejų keptuvėje, įpilkite svogūnų, žalios paprikos, kario lapų ir kepkite, kol svogūnai taps šviesiai auksiniai.

    1 arbatinis šaukštelis kokosų aliejaus, ½ puodelio supjaustytų svogūnų, 1 žalia paprika, 15 kario lapų

  • Įpilkite grūdinimo į karis, virkite 2 minutes ir patiekite.

  1. Pabandykite naudoti šviežiai tarkuotą kokosą pagal šį receptą ir negalima pakeisti išdžiūvusio kokoso.
  2. Šis receptas veikia vienodai gerai bet kuriai jūsų pasirinktai žuvims. Aš taip pat kartais gaminu šį karį su „Lady Fish“.
  3. Kašmyro aitriosios paprikos gali būti pakeistos ByAdgi aitriosiomis paprikomis.
  4. Kokosų aliejus gali būti pakeistas bet kokiu jūsų pasirinktu virimo aliejumi.
  5. Krevetavimo virimo laikas priklauso nuo naudojamų krevečių dydžio, vidutinio dydžio trunka 4–5 minutes, jumbo krevetės trunka 7–8 minutes, o mažos krevetės trunka tik 2–3 minutes.
  6. Likę perviršiai išlieka švieži 2–3 dienas, kai šaldomi hermetiškame inde.

Kalorijos: 261KcalAr Angliavandeniai: 24gAr Baltymas: 21gAr Riebumas: 10gAr Sočiųjų riebalų: 7gAr Polinesočiųjų riebalų: 1gAr Mononesočiųjų riebalų: 1gAr Trans riebalai: 0,01gAr Cholesterolis: 158mgAr Natris: 1355mgAr Kalis: 741mgAr Pluoštas: 6gAr Cukrus: 10gAr Vitaminas A: 1555IuAr Vitaminas C: 259mgAr Kalcis: 152mgAr Geležis: 3mg

Šį straipsnį tyrinėjo ir parašė Harita Odedra.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -