Karela Pakoda | Karčiųjų moliūgų košės

Karela, kokios dar niekada neturėjote – traški, kvapni ir be galo dvelkianti lūpomis, ši Karela Pakoda yra 10/10!

Šis receptas skirtas Karela Pakodaįkvėptas ponia YumTum Traški Karelayra puikus būdas karčią moliūgą paversti nenumaldomai traškiu ir kvapniu užkandžiu. Paruošus karelą su druskos ir citrinos vandens mirkymu ir apliejus ją prieskoniais pagardintoje srutoje, šis patiekalas pašalina kartumą ir paverčia karelą minią maloniu skanėstu.
Negiliai apkepti iki auksinės spalvos, šie karelos arba kartaus moliūgo kotletai yra lengvi, traškūs ir puikiai tinka kaip užkandis prie arbatos ar garnyras. Suporuokite juos su a česnakinio jogurto padažas arba kečupas už papildomą skonio pliūpsnį!
Kodėl jums patiks šis receptas
Štai kuo šis receptas ypatingas:
- Be kartumo: Druskos ir citrinos vandens mirkymas pašalina karelos kartumą, todėl ji tampa skanesnė.
- Traškus tobulumas: Suspensija su prieskoniais sukuria traškų išorinį sluoksnį, nereikia kepti giliai.
- Lengva pagaminti: Dėl paprastų ingredientų ir seklios kepimo būdo šis receptas yra prieinamas visiems.
Karela Pakoda ingredientų apžvalga
Šis „Karela Pakoda“ receptas pateikiamas kartu su keletu paprastų sandėliuko segtukų. Žvaigždės sudedamoji dalis, karela, paruošiama mirkant ją druskos ir citrinos vandenyje, kad sumažintų jos kartumą. Tešla, pagaminta iš gramų miltų, ryžių miltų ir kukurūzų miltų mišinio, užtikrina lengvą, traškią dangą. Prieskoniai, pvz., ciberžolė, raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai ir neprivalomos sezamo sėklos, suteikia skonio ir tekstūros, o truputis aliejaus yra viskas, ko jums reikia, kad šiuos pyragus apkeptumėte iki auksinės, traškios spalvos.
Kaip padaryti, kad Karela būtų mažiau karti
Karelos mirkymas druskos ir citrinos vandenyje padeda iš karelos osmoso būdu išskirti karčius junginius, o citrinos rūgštingumas suardo jos kietas skaidulas, suminkština tekstūrą ir sumažina kartumą. Kartu jie padaro karelą švelnesnę ir aromatingesnę, paruoštą virti ar kepti!
Geriausi Ričos patarimai
- Nuosekli srutos: Tešla turi būti pusiau tiršta, kad karela pasidengtų tolygiai ir nenuvarvėtų.
- Kepimas ant silpnos ugnies: Kepant ant mažos ugnies, kepiniai gražiai sustingsta ir nepridega.
- Pridėti sezamo sėklų: Neprivaloma, bet rekomenduojama riešutų skoniui ir pridėtiniam traškumui.
Dažnai užduodami klausimai
Ne, šis receptas geriausiai tinka sekliai arba giliai kepti, nes viskas, kas turi birią tešlą, pavyzdžiui, skrudintuvus, kepant ore nepasiseka.
Taip! Kepimas giliai veikia gražiai ir padaro pakodas dar traškesnius.
Likusias pakodas laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Įkaitinkite keptuvėje, orkaitėje ar net orkaitėje, kad sugrąžintumėte jų traškumą.

Jei niekada anksčiau nemylėjote karelos, šis receptas gali jus sužavėti. Šios Karela pakodas Viskas apie traškumą, skonį ir linksmybes – puikiai tinka dalintis ar tiesiog mėgautis pačiam. Nepamirškite pasidalinti savo karelos kūriniais IG @my_foodstory – norėtume pamatyti, kaip šį receptą sukursite savo!
Žiūrėkite „Kaip pasigaminti Karela Pakodą“.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Laikykite nepažeistus mini karelų stiebą ir du galus ir padarykite gilius, ilgus įpjovimus, kurie turi būti 1 cm atstumu vienas nuo kito. Nupjaukite vieną iš galų ir pašalinkite sėklas, jei tokių yra.
4 mini karelos
-
Sumaišykite visus mirkymui skirtus ingredientus ir 10 minučių panardinkite į jį karelą. Išspauskite kareles ir atidėkite į šalį. Padėkite juos ant pjaustymo lentos ir paskleiskite kaip vėduokle.
2 citrinų sultys, 4 šaukštai vandens, ¾ šaukštelio druskos
-
Visus tešlos ingredientus sudėkite į platų dubenį ir gerai išmaišykite, kad susidarytų pusiau tiršta suspensija.
¼ puodelio bezano, ¼ puodelio ryžių miltų, ¼ puodelio kukurūzų miltų arba tapijokos miltų, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, ½ arbatinio šaukštelio raudonųjų čili miltelių, 1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų, ½ arbatinio šaukštelio druskos, apytiksliai 1 puodelis vandens
-
Karelas pamerkite į srutą, kad įsitikintumėte, jog ji gerai pasidengė iš visų pusių.
-
Įkaitinkite plokščią keptuvę su maždaug ½ colio aliejaus, kol ji bus vidutiniškai karšta. Įdėkite panardintas kareles, užtikrindami, kad jos būtų išsklaidytos kaip vėduokle.
Kepimo aliejus kepimui
-
Kepkite ant silpnos ugnies iki šviesiai auksinės spalvos maždaug. 3 minutes.
-
Kepkite ant aukštos temperatūros kelias sekundes, kol jie taps traškūs ir patiekite.
- Šis receptas labiausiai tinka mažoms karelėms, tačiau jį galima pakeisti įprastomis karelomis, supjaustyti per pusę ir vadovautis instrukcijomis.
- Vykdykite tikslias karelų pjaustymo instrukcijas, kad gautumėte geriausią skonį.
- Tešla padengtą karelą paskleidus vėduokliškai, jie tolygiai iškeps.
- Kareloms kepti gali būti naudojamas bet koks kepimo aliejus, pavyzdžiui, saulėgrąžų aliejus arba žemės riešutų aliejus.
Kalorijos: 112kcal, Angliavandeniai: 22g, Baltymai: 4g, Riebalai: 1g, Sotieji riebalai: 0.2g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 0.3g, Natris: 741mg, Kalis: 376mg, Pluoštas: 4g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 516TV, Vitaminas C: 78mg, Kalcis: 39mg, Geležis: 1mg
Šį straipsnį ištyrė ir parašė Harita Odedra.