Kaip atitirpinti Paneer – mano maisto istorija
Ei, tu! Trokštate paneer kario, bet pirmiausia turite jį atitirpinti? Šiame trumpame skaityme sužinokite, kaip atitirpinti skydelį! Parengiau tris skirtingus metodus, atsižvelgdami į tai, kiek laiko turite.
Aš visada įtraukiu į savo valgymo planus panelių receptų, bet kažkaip niekada neprisimenu laiku išimti iš šaldiklio. Pasakyk man, kad aš ne vienas! Sutikau, kad tai tikriausiai kartosis, todėl dabar turiu keletą gudrybių, kaip atitirpinti plokštę pagal turimą laiką. Ir, žinoma, turėjau jais pasidalinti su jumis!
Bet pirmiausia pažiūrėkime, kaip užšaldyti skydelį.
Kaip užšaldyti Paneer
Galite užšaldyti plokštę tiesiai į pakuotę, jei ji neatidaryta. Jei jau atidaryta, prieš užšaldydami galite suvynioti plokštę į plastikinę plėvelę ir į aliuminio foliją. Tai užkirs kelią šaldiklio deginimas kuri yra ledo kristalų susidarymas. Hermetiškos talpyklos taip pat puikiai tinka laikyti šaldytuve, ypač jei gaminate namuose (tai tikrai paprasta ir užtrunka tik 15 minučių naudojant mano naminio paneer receptas). Plokštės bloką galite laikyti visą arba supjaustytą kubeliais.
Pastaba: Paneer daro ne visada reikia atitirpinti! Jei gaminate karį, galite tiesiai į jį įdėti šaldytų kubelių, o padažas suminkštins panerį verdant.
Bet jei man reikia jį atitirpinti, manau, kad išimti plokštę iš pakuotės ir keletą minučių atitirpinti šiltame vandenyje veikia tikrai gerai.
1 būdas: kaip atitirpinti plokštę ant stalviršio
Geriausias būdas atitirpinti plokštę yra leisti jai palaipsniui atitirpti kambario temperatūroje, pastatant jį ant stalviršio. Kadangi paneeris yra subtilus pieno produktas, jis gali tapti guminis, jei staiga pasikeičia temperatūra. Taigi švelniam paneliui, kuris yra artimas savo gaiviai tekstūrai, rekomenduočiau šį metodą.
Pastaba kad šis metodas užtruks mažiausiai 4 valandas, bet jis visiškai pašalintas, todėl jums nereikės nieko daryti (išskyrus prisiminimą!) 😛
Patarimas: Taip pat galite atitirpinti plokštę per naktį šaldytuve, jei prisimenate prieš naktį.
2 būdas: kaip atitirpinti plokštę šiltame vandenyje
Dabar, jei skubate ir jums reikia GREITAI atitirpinti plokštę, šis metodas jums tinka. Panerį panardinkite į šilto vandens dubenį (visiškai panardintą) ir palikite 15–20 minučių. Paneris mirkdamas šiltame vandenyje atgauna drėgmę, kurią prarado laikant šaldiklyje – štai ko mes norime!
Nepamirškite permirkti plokštės ir išimkite ją praėjus rekomenduojamam laikui, nes dėl to jis suges ir subyrės!
3 būdas: kaip atitirpinti plokštę garpuodžiuje
Kitas būdas greitai atitirpinti skydelį yra jį garinti. Tiesiog padėkite panelę ant garintuvo padėklo virš puodo su verdančiu vandeniu (išjungus liepsną) ir uždenkite dangčiu. Palikite 10–15 minučių arba tol, kol plokštė atšils.
Pastaba kad šis metodas geriausiai tinka iš anksto supjaustytų šaldytų panelių kubelių.
Dažnai užduodami klausimai
Gali būti kelios priežastys, kodėl jūsų skydelis tapo kramtomas: jis buvo perkeptas, staigus temperatūros pasikeitimas (tarkime, iš šaldiklio į verdantį karštą vandenį), buvo virtas ant per didelės ugnies arba buvo paliktas padaže. per ilgai.
Iš esmės nenorime pratęsti plokštės gaminimo proceso ar šokiruoti plokštės ekstremalia temperatūra. Dėl to jis taps kietas ir kramtomas.
Yra keletas ženklų, leidžiančių pastebėti sugadintą skydelį. Atkreipkite dėmesį į šiuos:
– Vandeninga tekstūra
– Rūgštus skonis
– Trupa palietus
– Žalsva arba geltona spalva
Jei pastebėsite bet kurį iš šių dalykų – išmeskite skydelį, nes jį vartoti būtų nesaugu.
Pastebiu, kad 10 minučių panerą pamirkius šiltame vandenyje, jis tampa minkštas ir švelnus prieš dedant į karį. Tiesiog pasirūpinkite, kad nepermirktumėte ir kad jūsų vanduo nebūtų karštas.
Kai jūsų skydas bus tinkamai atšildytas, laikas pradėti gaminti! Peržiūrėkite keletą mano mėgstamiausių panerio receptų:
Šį straipsnį ištyrė ir parašė Navya Khetarpal.