Greitpuodyje vištienos karis – mano maisto istorija

Pressure-Cooker-Chicken-Curry-3.jpg


Nėra nieko geriau už garuojantį karštą greitpuodį vištienos karį, kai reikia ko nors greito ir paguodžiančio. Tai mano pradedantiesiems tinkamas receptas, kuris lengvai taps jūsų mėgstamiausiu!

Greitpuodis vištienos karis greitpuodyje baltame fone

Mes visi ten buvome: tais savaitės vakarais, kai trokšti ko nors sveiko ir jaukaus, kuris susijungia be jokių rūpesčių. Šis greitpuodyje keptas vištienos karis yra tik receptas, kuris ateina į vieną iš tų dienų. Jame yra sultingi vištienos gabalėliai, iškepti aštriame svogūnų pomidorų padaže, su kuriais tiesiog negalite suklysti. Patiekite jį su karštais ryžiais arba „roti“ ir salotomis, kad savaitės vakaras būtų patenkintas!

Šis paprastas vištienos karis yra vienas iš tų užpakalinės kišenės receptų, kurių reikia visiems, ir štai kodėl:

  • Sueina kartu visiškai greitpuodyje
  • Reikia tik 30 minučių susiburti jo
  • Reikalauja minimalus pasiruošimas o didžioji dalis gaminimo proceso yra laisvos rankos
  • Aštrus ir širdžiai mielas – puikiai tinka a lietinga diena!

Dėl marinato:

Ingredientai greitpuodžiui marinuoti vištienos karį su tekstuIngredientai greitpuodžiui marinuoti vištienos karį su tekstu

Vištienos padažui:

Vištienos kario padažo su slėgine virykle ingredientai su tekstuVištienos kario padažo su slėgine virykle ingredientai su tekstu

Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią greitpuodžiui skirtą vištienos karį

  1. Kario gabalėliuose rekomenduoju naudoti vištieną su kaulais – tai visgi pirštais laižomas vištienos karis!
  2. Šiame recepte svarbu išplakti varškę, kad gautumėte itin tirštą ir kreminį marinatą, kuris vėliau nesuskiltų. Vietoj to galite pagardinti tirštu graikišku jogurtu.
  3. Svogūnus ir pomidorus tiesiog reikia greitai sauté šiame recepte, nes ruošiame juos slėgiu vienas švilpukas prieš slėginį vištienos kepimą. Taip karis GREITAI susijungs, nepakenkiant skoniui ir tekstūrai.
  4. Kai įpilkite mažiau vandens viryklės nuskinimas nes vištiena kepdama taip pat išleis vandenį.

Šį receptą galite pasigaminti ir greitpuodyje, jei neturite greitpuodo – instrukcijas rasite žemiau esančioje receptų kortelėje. Jei norite kepti vištienos karį, peržiūrėkite mano lengvo bakalauro vištienos kario receptą.

Neleiskite ekranui užtemti

Marinuoti vištieną

  • Į dubenį sudėkite visus ingredientus, nurodytus po vištienos marinavimu, ir gerai išmaišykite. Atidėkite 10 minučių, kol ruošite visa kita.

    450 g vištienos su kaulais, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, 1 ½ arbatinio šaukštelio Kašmyro raudonųjų čili miltelių, 1 arbatinis šaukštelis kalendros miltelių, 1 arbatinis šaukštelis sausų ožragės lapų, ½ stiklinės plaktos varškės, ¼ arbatinio šaukštelio druskos

Virkite vištieną

  • Greitpuodyje arba greito paruošimo puode įkaitinkite ghi ir aliejų ir suberkite kmynų sėklas, lauro lapus, visą raudonąją čili, cinamono lazdelę ir svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes, kol svogūnai taps šviesiai auksinės spalvos.

    1 valgomasis šaukštas ghi, 1 valgomasis šaukštas aliejaus, ½ šaukštelio kmynų sėklų, 2 lauro lapai, 1 visa raudonoji čili, 1 colio cinamono lazdelė, 1 puodelis supjaustyto svogūno

  • Įpilkite imbiero česnako pastos ir pakepinkite minutę.

    1 valgomasis šaukštas imbiero česnako pasta

  • Suberkite pomidorus, raudonosios paprikos miltelius, druską ir patroškinkite 2 minutes, kol pomidorai pradės minkštėti. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir uždenkite greitpuodį ir virkite tik 1 švilpuką ir išjunkite šilumą. Jei naudojate greito paruošimo puodą, virkite 1 minutę.

    1 puodelis pjaustytų pomidorų, ¼ arbatinio šaukštelio druskos, 1 šaukštelis raudonųjų čili miltelių, 1 puodelis + 2 šaukštai vandens

  • Pašalinkite slėgį rankiniu būdu ir įjunkite greitpuodį.

  • Sudėkite marinuotą vištieną ir troškinkite ant stiprios ugnies 3–4 minutes. Tai padeda varškei išvirti ir neleidžia jai suskilti.

  • Įpilkite 1 puodelį karšto vandens, uždarykite greitpuodį ir virkite 3 švilpukus. Po pirmojo švilpuko sumažinkite liepsną iki mažos ir virkite dar 2 švilpukus. (žr. 5 pastabą). Jei naudojate greitą puodą, virkite 7 minutes aukštu slėgiu. Leiskite slėgiui natūraliai atsipalaiduoti.

  • Atleidus slėgį, suberkite kardamono miltelius, pipirų miltelius ir garam masala miltelius ir greitai užvirkite. Papuoškite kapotomis kalendromis ir patiekite.

    ¼ arbatinio šaukštelio pipirų miltelių, ⅛ arbatinio šaukštelio kardamono miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio garam masala miltelių, 2 šaukštai smulkiai pjaustytų kalendros lapelių

  1. Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite vištieną su kaulais. Tačiau jis bus skanus ir su vištiena be kaulų.
  2. Vištienos marinavimas suteikia padažui skonio.
  3. Naudojant ghi sustiprina padažo skonį ir aromatą. Bet veikia ir tik aliejus.
  4. Kašmyro raudonieji čili milteliai suteikia kariui ryškiai raudoną spalvą. Jei nerandate, naudokite pusę raudonosios paprikos miltelių kiekio. Įprasti aitriosios paprikos milteliai yra aštresni nei Kašmyro aitriosios paprikos milteliai.
  5. Virkite aukštu slėgiu, kol nuskambės pirmasis švilpukas. Tada sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite slėgiu dar 2 švilpukus ir išjunkite ugnį.
  6. Karis skaniausias, jei prieš patiekiant leidžiate 10–15 minučių pastovėti

Kalorijos: 288kcal, Angliavandeniai: 10g, Baltymas: 17g, Riebalai: 20g, Sotieji riebalai: 7g, Polinesotieji riebalai: 4g, Mononesotieji riebalai: 9g, Trans-riebalų: 0.1g, Cholesterolis: 71mg, Natris: 472mg, Kalis: 443mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 708TV, Vitamino C: 26mg, Kalcis: 92mg, Geležis: 2mg

Šį įrašą parašė Navya Khetarpal



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -