Egg Pakoda – mano maisto istorija

Šios kiaušinių pakodos nepanašios į visas anksčiau turėtas pakodas! Itin traškus su kiaušinio gabalėliais kiekviename kąsnyje – tikrai sukelia priklausomybę ir puikiai tinka šiam lietaus sezonui!


Myli pakodas? Patikrinkite mano Paneer Pakodas du būdai ir Traškūs svogūnų pakodai!
Dabar pakodos sezonas, todėl jums reikia perskaityti šį „Egg Pakoda“ receptą! Neįsivaizduoju, kodėl jie nėra populiaresni, nes, jei manęs paklaustumėte, kiaušinių pakodos yra GERIAUSIAS lietaus dienos užkandis!
Įsivaizduokite virto kiaušinio gabalėlius, apteptus prieskoniais pagardintame bezanų mišinyje ir sugrupuotus prieš kepdami. Rezultatas? Beprotiškai skanios kiaušinių pakodos, kurios išorėje traškios, o viduje kreminės. Labai gerai! Jau galvoju, kada kitą kartą tokius gaminsiu!
Patiekite šiuos virtus kiaušinių pakoras su kai kuriais kečupas arba kalendros čatnis + chai ir padėkoju vėliau. Sveiki, musoniniai užkandžiai!
Kiaušinių Pakoda ingredientų apžvalga
Geriausias dalykas gaminant šį kiaušinių pakodos patiekalą yra tai, kad ingredientai yra gana paprasti. Pagrindiniai ingredientai, kurių jums prireiks, yra kiaušiniai, bezanas (avinžirnių miltai), sauja prieskonių ir aliejaus kepimui. Taip pat pridedame šiek tiek ryžių miltų, kad pakodos būtų traškesnės. Be to, yra svogūnai, šviežios kalendros ir kario lapai, kurie suteikia patiekalui daug papildomo skonio ir šviežumo.
Populiariausi Ričos gudrybės
- Šiam receptui naudojame kietai virtus kiaušinius. Mokykis kaip išvirti tobulus kietai virtus kiaušinius (ne bjaurus žalsvai geltonas pervirtas trynys) kiekvieną kartą šiame tinklaraščio įraše!
- Gamindami tešlą, nepilkite viso vandens iš karto, kitaip gausite gumuliuotą tešlą. Įpilkite po šaukštą ir maišykite iki tirštumo.
- Būkite atsargūs dėl tešlos konsistencija – jis turi būti lygus ir pakankamai storas, kad apsemtų kiaušinį. Plona tešla pasklis ir šnypštys aliejuje ir kepdamas kiaušinis susprogs, nes jis nebus kruopščiai padengtas.
- Būtinai pakepinkite pakodas vidutinio karščio pakodoms, kurios išorėje yra traškios ir iškepusios.
- Man labiau patinka gaminti šiuos traškius kiaušinių pakodas su kąsnio dydžio kiaušinių gabalėliais (panašiai kaip mes gaminame svogūnų pakodas). Tačiau kiaušinį taip pat galite supjaustyti diskeliais ar puselėmis (arba net palikti sveikus, bet kepdami jie susprogsta).
Pastaba
Pakadų kepimo laikas keisis priklausomai nuo pjūvio paviršiaus ploto. Gera nykščio taisyklė – kepti juos iki auksinės rudos spalvos. Jei naudojate didesnius kiaušinio gabalus, rekomenduoju kibti skyles į kiaušinį šakute, kad nesusprogtų.
Dažnai užduodami klausimai
Kiaušinių bonda, kiaušinių pakoda ir kiaušinių bajji yra sukeičiami to paties kepto bezano kiaušinio užkandžio pavadinimai. Kiaušinių bonda/bajji yra patiekalo pavadinimai, dažniausiai naudojami Pietų Indijoje.
Prieš pildami tešlą į aliejų, palaukite, kol aliejus bus vidutiniškai karštas. Jei aliejus nepakankamai karštas, pakodos sugers per daug aliejaus ir nesuskrus.
Jei jūsų kiaušinių pakodos sprogsta aliejuje, dažniausiai taip yra dėl to, kad kiaušinis nebuvo pakankamai padengtas tešla (tešla turi būti per plona). Gaminant tešlą svarbiausia vienu metu įpilti šaukštą vandens ir maišyti iki tirštės ir vientisos masės.


Šios savaitės prognozė – lietus ir 100% tikimybė, kad bus „Egg Pakoda“ ir „chai sesh“ 😛
Neįsivaizduoju geresnio užkandžio, kurį galėčiau pasigaminti šiais musonais, o jei dar nebandėte Egg Pakodas, laikykite tai savo ženklu! Mėgaukitės jais per lietų ir atsiųskite man nuotraukas į mano IG @my_foodstory.
Neleiskite ekranui užtemti
Kiaušinius supjaustykite ½ cm gabalėliais ir atidėkite.
3 kietai virti kiaušiniai
Į dubenį sudėkite likusius pakodos ingredientus, išskyrus vandenį ir aliejų, ir gerai išmaišykite, geriausia ranka. Į dubenį įmuškite pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.
¼ puodelio gramo miltų, 1 valgomasis šaukštas ryžių miltelių, 1 smulkiai pjaustytos žaliosios paprikos, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų, ⅛ arbatinio šaukštelio druskos, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio kašmyro čili miltelių, 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytos kalendros, 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytų kario lapelių, ¾ arbatinio šaukštelio chat masala
Po šaukštą įpilkite vandens ir išmaišykite, kad gautumėte tirštą tešlą.
4 šaukštai vandens
Gilioje keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite apie 2 colius aliejaus. Kai aliejus bus vidutiniškai karštas, paimkite apie šaukštą tešlos (laimų dydžio) ir supilkite į aliejų.
kepimo aliejaus giliam kepimui
Neperpildykite keptuvės, kad pakodos nepriliptų viena prie kitos.
Kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos. Perkelkite juos į lėkštę. Pakartokite su likusia tešla, kol visos pakoros iškeps. Patiekite karštą.
- Padarykite tešlą prieš pat kepti, nes tešla pasidaro per vandeninga, jei stovi aplinkui
- Įsitikinkite, kad nuoseklumas tešlos yra tokia, kad apsemtų kiaušinius arba jie kepdami gali sprogti.
- Aliejus visada turi būti vidutinio karštumo.
- Pakepinkite pakodas vidutinė kaitra gauti traškias pakodas. Tai svarbu, kad pakoros būtų kepamos iš vidaus. Jei pakodos kepamos ant stiprios ugnies, jos viduje būna nepakankamai iškepusios.
Kalorijos: 132kcal, Angliavandeniai: 10g, Baltymai: 9g, Riebalai: 6g, Sotieji riebalai: 2g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 2g, Cholesterolis: 187mg, Natris: 220mg, Kalis: 175mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 695TV, Vitaminas C: 200mg, Kalcis: 75mg, Geležis: 1mg
Šį straipsnį parašė Navya Khetarpal.