Dhaba Style Paneer Masala – mano maisto istorija

Dhaba Style Paneer Masala – mano maisto istorija


Niekas neatspės, kad ši Dhaba Style Paneer Masala yra naminė! Puikus panelinis karis, kai atvyksta į svečius arba kai norisi kažko ypatingo savaitės vakarienės!

Dabos stiliaus paneer masala kadhai su mediniu kaušeliu

O kas, jei pasakyčiau, kad šis paneer karis yra pagamintas tik iš sandėliuko kuokštelių, bet suteikia tokį patį aštrų ir kaimišką skonį kaip ir dhaba!? Jūs turite tai išbandyti patys!

Nors aš vis dar myliu savo paprastus karius, tokius kaip mano Palak Paneer ir Matar Paneeryra tiesiog kažkas apie ypač sodrų dhaba stiliaus paneer masala, patiektą su naanu ant šono. Kas su manimi?

Šios plokštės gaminimas užima šiek tiek daugiau laiko, nes masala sumalama ir virinama, kol pasikeičia jos spalva. Šis lėtas gaminimo procesas arba „bhuno“ suteikia patiekalui unikalų skonį. Ir patikėk manimi, tai labai verta. Išsaugokite šį receptą, nes prie jo sugrįšite!

Kas daro šį Paneer Dhaba stilių?

Taigi, kai kalbame apie dhabos stilių, kalbame apie keletą pagrindinių technikų, kurios naudojamos dabose patiekiamuose patiekaluose, o tai nėra įprasta gaminant maistą namuose.

Dabas naudoja daugiau aliejaus, ghi ir sviesto, kad maistas būtų sodrus ir greičiau iškeptų. Patiekalai turi natūralų dūmų skonį, nes visas gaminimas vyksta ant labai stiprios liepsnos. Jie taip pat gausiai naudoja šviežiai maltus prieskonius, kur tik įmanoma (tai toks skirtumas!). Ir galiausiai patiekalą užbaikite čirškiančia tadka!

Tai yra metodai, kuriuos pakartojome šiame recepte, kad pasiektume išskirtinį dhaba stiliaus skonį.

Ingredientų apžvalga

Yra du pagrindiniai šios Paneer Masala komponentai: ryški ir gaivi žalia masala pasta ir prieskoniais pagardintas padažas.

Norėdami pagaminti masala pastames sumaišyti kartu pomidorai ir čili su kalendra ir mėtų lapeliai. Mes naudojame visus savo tradicinius desi prieskoniai čia, bet ir pridėkite šiek tiek chaat masala kuri tikrai prideda gražaus dhaba stiliaus smūgio.

Dėl padažaspriduriame sveiki prieskoniai (vėlgi, kad šis padažas būtų gražus ir kaimiškas) ir masala pasta. Taip pat pridedame suplakama varškė ir karštas vanduo kad sutirštėtų.

Geriausi Ričos patarimai

  • Šis receptas pasirodo geriausias su Naminis Paneer. Kreminė, minkšta panelė sugeria visus tuos kaimiškus skonius 🤌
  • Garstyčių aliejus yra mano pasirinkimas gaminant šį karį. Jis prideda tą išskirtinį „dhaba stiliaus“ skonį ir dūmingumą. Truputį naudokite bet kokį neutralaus skonio augalinį aliejų. Šiam receptui nerekomenduočiau naudoti alyvuogių ar kokosų aliejaus.
  • Padažas bus tirštinti kaip vėsta. Prieš patiekdami visada galite įpilti šiek tiek daugiau vandens, kad gautumėte reikiamą konsistenciją.
  • Šią dhaba stiliaus paneer masala galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki 2 dienos.
  • Patiekite su roti, ryžiais, naan ir šiek tiek agurkų Raita ant šono.
Dabos stiliaus paneer masala patiekiama su naanu, žaliąja čili, svogūno griežinėliais ir citrinaDabos stiliaus paneer masala patiekiama su naanu, žaliąja čili, svogūno griežinėliais ir citrina

Iš sustojimų keliuose turiu gražiausių prisiminimų apie Dabos pietus. Ir šis receptas yra aš nešu tą meilę ir tuos skonius – kada tik norime! Šis dhaba stiliaus skydelis pasirodo visuose mano vakarėliuose ir dėl geros priežasties! Tai taip, taip gerai!

Jei ieškote daugiau dhaba stiliaus patiekalų, peržiūrėkite mano Dabos stiliaus Dal Fry ir Dhaba stiliaus vištienos karis. Jei išbandysite šį receptą, atsiųskite man nuotraukas į mano Instagram @my_foodstory! 🙂

Neleiskite ekranui užtemti

Žaliosios masala pastos gaminimas

  • Visus ingredientus, nurodytus po žaliąja pasta, sudėkite į maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

    2 pjaustyti pomidorai, ½ puodelio kalendros lapų, ¼ puodelio mėtų lapelių, 2 žalios paprikos

Padažui

  • Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ghi. Suberkite kmynų sėklas, kardamoną, gvazdikėlius ir cinamoną ir patroškinkite minutę.

    1½ šaukšto aliejaus, 1 valgomasis šaukštas ghi, ½ arbatinio šaukštelio kmynų sėklų, 2 kardamonai, 3 gvazdikėlių, 1 colio cinamono

  • Sudėkite susmulkintus svogūnus ir pakepinkite 4-5 minutes iki auksinės rudos spalvos.

    ½ puodelio pjaustytų svogūnų

  • Įpilkite imbiero česnako pastos ir pakepinkite minutę.

    1 valgomasis šaukštas imbiero česnako pasta

  • Įpilkite žalios masala pastos ir kepkite 3-5 minutes, kol aliejus atsiskirs nuo šonų.

  • Suberkite visus prieskonių miltelius, išskyrus garam masala miltelius, gerai išmaišykite ir virkite 3 minutes. Vis maišykite, kad prieskonių milteliai nepriliptų prie keptuvės.

    1 arbatinis šaukštelis Kašmyro čili miltelių, ½ arbatinio šaukštelio kalendros miltelių, ½ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių, ⅛ arbatinio šaukštelio pipirų miltelių, ¼ arbatinio šaukštelio ciberžolės miltelių, ½ arbatinio šaukštelio chat masala, ½ arbatinio šaukštelio druskos, 1 ½ arbatinio šaukštelio raudonųjų čili miltelių

  • Sumažinkite ugnį ir sudėkite išplaktą varškę ir virkite, kol išsiskirs aliejus.

    ¼ puodelio varškės

  • Įpilkite ¾ puodelio karšto vandens ir virkite 3–4 minutes.

    ¾ puodelio karšto vandens

  • Suberkite garam masala miltelius ir kasuri methi ir gerai išmaišykite. Galiausiai įpilkite paneer ir virkite 3 minutes. Ant viršaus užberkite kapotų kalendrų ir patiekite karštą.

    ¼ arbatinio šaukštelio garam masala, ¼ arbatinio šaukštelio kasuri methi

Kalorijos: 173kcal, Angliavandeniai: 14g, Baltymai: 4g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 4g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,02g, Cholesterolis: 17mg, Natris: 733mg, Kalis: 496mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 7g, Vitaminas A: 874TV, Vitaminas C: 25mg, Kalcis: 147mg, Geležis: 3mg

Šį straipsnį parašė Navya Khetarpal.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -