Cukinijų bazilikų makaronai – mano maisto istorija
Jums reikia išbandyti šiuos cukinijų bazilikų makaronus, kurių skonis yra panašus į pesto, bet supakuotas į puodelį daržovių! Tai kreminė, žolelė ir, tiesą sakant, tiesiog skanu. Vaikams tai patiks, ir jums taip pat!
Jei jums patinka makaronai, kaip aš, tuomet turite patikrinti mano 12 makaronų kiekvienai nuotaikai suapvalinti tinklaraštį.
Manau, kad jau visi žinote, kad man patinka sėlinti daržoves į savo makaronų padažus. Mano morkų makaronai įtraukiami į valgio planą (ir Mahi tiffin) beveik kas antrą savaitę ir dėl geros priežasties. Kreminis skanumas, kuris jums tinka? Užsiregistruok, prašau!
Šie cukinijų bazilikų makaronai yra mano naujausias makaronų padažo eksperimentas su daržovėmis, kuris pasirodė per geras. Jis gaminamas iš vienodų cukinijų ir baziliko dalių, todėl jaučiasi kaip ant pesto, bet jame taip pat yra pomidorų. Jei ieškote greito, paprasto, vaikams pritaikyto recepto, tuomet šie cukinijų bazilikų makaronai yra būtent tai.
- Šis receptas pateikiamas žemiau 30 minučių
- Tai super pritaikoma – galite pridėti daugiau daržovių ar pasirinktų baltymų, kad jis būtų naudingesnis
- Tai gamina daržoves jaudinantis mažiesiems, kurie visada yra premija
Populiariausi Ričos gudrybės
- Būtinai pasilikkite ½ puodelio makaronų vandens padažui! Šis krakmolingas makaronų vanduo padeda surišti ir sutirštinti mūsų cukinijų bazilikų makaronų padažą.
- Cukinijos ir pomidorai turi būti minkšti ir minkšti – visiškai minkšti lygus padažas. Įsitikinkite, kad juos gerai iškepėte!
- Jei į makaronus dedate papildomų pjaustytų daržovių, jas patroškinkite prieš pilant sumaišytą padažą. Į padažą galite įdėti špinatų ar kitų žalumynų tiesiogiai (arba sumaišykite, jei norite, šį receptą galima labai pritaikyti!)
- Kremas yra neprivaloma, bet man patinka šiek tiek pridėti. Taip padažas skanesnis + prideda gerųjų riebalų
- Aš naudojau alkūniniai makaronai čia, nes jis gerai laikosi padažo, bet drąsiai naudokite bet kokią trumpą makaronų formą! Šis padažas taip pat puikiai tiktų su spagečiais.
Dažnai užduodami klausimai
Į padažą galite įmesti troškintų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, grybų, brokolių ir kukurūzų, kad padidintumėte šių makaronų daržovių dalį. Taip pat galite įmaišyti špinatų kartu su padažu, tačiau tai šiek tiek paveiks padažo skonį. Vietoj to rekomenduočiau jį troškinti su likusiomis daržovėmis.
Į šį patiekalą galima įtraukti visus daržovių priedus, o kad jis būtų dar naudingesnis, įberkite baltymų! Įmeskite ant grotelių keptos vištienos ar krevečių ar net šoninės. Šie cukinijų bazilikų makaronai yra sotūs patys, tačiau pridedant papildomų daržovių ir baltymų, susitarimas tikrai užtvirtina (be to, puikiai tinka šaldytuvo valymui!)
Nors šiuos makaronus geriausia valgyti šviežius iš puodo, likučius galite laikyti sandariame inde ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
Kai kitą kartą prislėgsite ir nežinote, ką gaminti, leiskite jums padėti šiems cukinijų bazilikų makaronams!
Neleiskite ekranui užtemti
-
Virkite makaronus pagal pakuotės nurodymus pasūdytame vandenyje iki al dente. Pasilikite ½ puodelio makaronų vandens vėliau. Visiškai nusausinkite makaronus ir įmaišykite sviestą į makaronus. Atidėkite į šalį.
1 puodelis alkūninių makaronų, 1 arbatinis šaukštelis sviesto
-
Norėdami paruošti padažą, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite česnaką bei svogūnus. Leiskite svogūnams virti ant mažos ugnies 3-4 minutes, kol suminkštės.
2 šaukštai alyvuogių aliejaus + 1 arbatinis šaukštelis, 1,5 šaukštelio susmulkinto česnako, ¼ puodelio susmulkinto svogūno
-
Suberkite cukinijas, pomidorus, itališkus prieskonius, druską ir cukrų. Išmaišykite ir virkite uždengę 10-12 minučių, kol cukinijos ir pomidorai suminkštės ir suminkštės.
1 puodelis cukinijos, 4 maži pomidorai, ¼ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių mišinio, ½ arbatinio šaukštelio cukraus, 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
-
Visiškai atvėsinkite ir perkelkite į trintuvą su baziliko lapeliais. Sutrinkite iki vientisos masės. Jis kvepės kaip pesto!!
1 puodelis laisvai supakuotų šviežių baziliko lapelių
-
Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite šaukštelį alyvuogių aliejaus ir supilkite sumaišytą padažą. Įpilkite rezervuoto makaronų vandens ir išmaišykite. Kai tik užvirs, suberkite makaronus ir gerai išmaišykite. Įmaišykite grietinėlę ir išjunkite ugnį.
2 šaukštai grietinėlės
-
Patiekite karštą su tarkuotu parmezanu ant viršaus.
Kalorijos: 263kcal, Angliavandeniai: 34g, Baltymai: 7g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 4g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 6g, Transriebalai: 0,04g, Cholesterolis: 11mg, Natris: 458mg, Kalis: 496mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 6g, Vitaminas A: 1547 mTV, Vitaminas C: 25mg, Kalcis: 47mg, Geležis: 1mg
Šį straipsnį parašė Navya Khetarpal.