Čilės česnako krevečių makaronai – mano maisto istorija
Pasisveikinkite su naujausiu indokiniečių receptu mieste – čili česnako krevečių makaronais! Tai yra česnakiniai, aštrūs ir kupini skonio bei umami kiekviename kąsnyje!
Mėgstate indokinietišką maistą? Patikrinkite mano Oro gruzdintuvė grybų čili, Čili vištienair Veg Mandžiūrija receptai!
Jei esate krevečių mėgėjas, kuris taip pat mėgsta indokinietišką maistą, šie čili česnakų makaronai gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu! Sujungia krevečių kremiškumą kartu su indokiniečių patiekalų prieskoniais ir umami, kad patiekalas būtų kupinas skonio ir tekstūros!
- Tikrai greitai ir lengvai paruošiamas patiekalas mažiau nei 30 minučių!
- Puikiai tinka savaitės vakarienės kai norisi kažko lengvesnio, bet lengvo ir paguodžiančio
- Reikalauja labai mažai paruošimas ir pjaustymas
- Super pritaikoma. Galite pridėti daugiau daržovių arba savo pasirinktų baltymų, kad atitiktų jūsų pageidavimus.
Čili krevečių makaronų sudedamųjų dalių apžvalga
Šiems aitriosios paprikos česnakinių krevečių makaronams reikia tik saujos ingredientų, kuriuos labai lengva įsigyti tiek parduotuvėse, tiek internete. Šiam receptui naudojau hakka makaronus ir šaldytas krevetes, bet jei norite, galite pasirinkti šviežias krevetes. Šis receptas taip pat naudojamas kečupassojos padažas, čili aliejusir austrių padažas, suteikiantis daug skonio ir prieskonių, kartu su daržovėmis, tokiomis kaip kopūstai, česnakai ir svogūnai (ir baltieji, ir žalieji), suteikiantys skonį ir aromatą.
Geriausi Ričos patarimai
- Man labiau patinka naudoti mažos/vidutinio dydžio krevetės šiam receptui. Nors tiktų bet kokio dydžio krevetės, rekomenduočiau vengti karališkųjų ar tigrinių krevečių.
- Jei naudojate šaldytas krevetes, svarbu tinkamai juos atitirpinkite. Peržiūrėkite šį straipsnį, kad sužinotumėte apie visus įvairių būdų saugiai atitirpinti krevetes.
- Būtinai virkite makaronus minutę trumpiau nei nurodyta ant pakuotės, kad jie nebūtų perkepęs ir sulipęs kaip jie atrodys kartu su krevetėmis ir padažais.
- Prieš pradėdami gaminti šį patiekalą, būtinai paruoškite viską labai greitai kai jis bus ant viryklės.
Dažnai užduodami klausimai
absoliučiai! Turiu tik kopūstus ir svogūnus, bet galite naudoti bet kokias daržoves. Kai kurios kitos daržovės, kurios puikiai tiks pagal šį receptą, yra paprika, pupelės, morkos, grybai ir kukurūzai.
Galite pridėti bet kokio pasirinkto baltymo. Kai kurios keptos arba troškintos vištienos, dešrelių, šoninės ir panerio – viskas šiame recepte labai skanu. Tačiau pakeitus baltymų kiekį šiame recepte, pasikeis ir kepimo laikas, todėl būtinai atitinkamai pakoreguokite.
Šis krevečių makaronų patiekalas yra skanus, bet yra tiek daug skirtingų būdų jį patiekti. Galite patiekti su kai kuriais pavasario suktinukai arba daržovių arba vištienos momos už gražų kąsnelį. Šie makaronai man labai skanūs vištienos manchow sriuba.
Aš gaminau šiuos čili krevečių makaronus vakarienei, kurią surengiau savo draugams praėjusią savaitę, ir tai visiems patiko! Ir aš sužinojau, kad šie makaronai LABAI greitai išnyksta, todėl būtinai gaminkite didelę partiją.
Jei gaminate šį receptą, būtinai palikite man komentarą ir atsiųskite nuotraukas mano Instagram adresu mano_maisto istorija.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Virkite makaronus pasūdytame vandenyje minutę trumpiau nei nurodyta ant pakelio. Nusausinkite, nuplaukite šaltu vandeniu, kad atvėstų ir atidėkite.
300 g makaronų
-
Sumaišykite sojos padažą, austrių padažą ir kečupą ir atidėkite.
2 šaukštai sojos padažo, 3 šaukštai austrių padažo, 1 valgomasis šaukštas kečupo
-
Wok arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir česnako, kopūsto ir svogūnų baltymus. Ant aukštos temperatūros pakepinkite minutę ar dvi, įpilkite cukraus ir šaukštą padažo. Dar kartą pakepinti.
2 šaukštai augalinio aliejaus, 2 puodeliai pjaustytų kopūstų, 2 šaukštai tik svogūnų baltymų, ½ šaukštelio cukraus, 6 česnako skiltelės
-
Sudėkite krevetes, kitą šaukštą padažo ir patroškinkite 2 minutes.
400 g nuluptų ir nuskustų krevečių
-
Sudėkite makaronus, likusį padažą, čili aliejų, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite 2 minutes.
1,5 šaukštelio čili aliejaus, ½ šaukštelio druskos, 1 šaukštelis baltųjų pipirų
-
Ant viršaus uždėkite svogūnų žalumynų ir patiekite.
¼ puodelio smulkiai pjaustytų laiškinių svogūnų žalumynų
Kalorijos: 400kcal, Angliavandeniai: 65g, Baltymai: 25g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,01g, Cholesterolis: 126mg, Natris: 1560 mmg, Kalis: 430mg, Pluoštas: 4g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 326TV, Vitaminas C: 16mg, Kalcis: 107mg, Geležis: 2mg