Chutney Dal Paratha – mano maisto istorija

Chutney Dal Paratha – mano maisto istorija


Dal paratha yra geriausias būdas sunaudoti likusį dalą ir paversti jį kažkuo skanu ir maistingu, ypač mažų žmonių dėžutėms. Aš tai darau kiekvieną savaitę, o šeima juos myli!

Iš arti dal parathų, sukrautų ant kitų, vienas susuktas

Atsižvelgiant į tai, kaip dažnai mes gaminame dal indų namuose, tikimybė, kad šaldytuve bus dubenėlis dalinio likučio, yra gana gera 😂

Tačiau užuot turėję tą patį seną dal roti/chawal, naudokite tą šaltą, likusią dalelę, kad pagamintumėte šiuos skanius dal parathus! Tai tikrai šauni, mažai pastangų reikalaujanti pusryčių idėja, kuri yra labai naudinga mitybos skyriuje. Pridedu šiek tiek žalios kalendros čatnis į tešlą, ir mano paslaptis, kad šie paratai būtų dar kvapnesni ir įdomesni!

  • Pirmyn – Tešlą galite paruošti praėjusią naktį, kad sutaupytumėte dar daugiau laiko ryte
  • Super universalus – įmerkite į chai, pamerkite į aacharą, čatnį ar varškę arba valgykite su mėgstamu sabzi – tai tinka beveik su bet kuo!
  • Patogu keliauti – Šios parathos išlieka minkštos ir skanios net ir valgomos šaltos, todėl puikiai tiks prie vaikiškų čiulptukų

Chutney Dal Paratha ingredientų apžvalga

Kaip ir daugelis kasdienių indiškų patiekalų, šis chutney dal paratha taip pat gaminamas iš paprastų ingredientų. Be šaltų likusių dalelių, mums reikia attos (pilno grūdo miltų), saujos kasdienių prieskonių, tokių kaip ciberžolė, žalios paprikos ir kalendros milteliai. Taip pat pridedame keletą žalias čatnisimbierinės česnako pastos, smulkiai pjaustytų svogūnų ir šviežios kalendros į tešlą, kad patiekalas būtų dar skanesnis.

Dal paratha patiekiamas vaikiškoje tiffin dėžutėje su vaisiais, riešutais, varške ir daržovėmisDal paratha patiekiamas vaikiškoje tiffin dėžutėje su vaisiais, riešutais, varške ir daržovėmis

Geriausi Ričos patarimai

  • Išminkius tešlą, poilsis tai apie 10 min. Dėl to parathas tampa ypač minkštas ir leidžia skleistis skoniams.
  • Nors šios parathos nėra aštrios, galite pakoreguoti žaliosios paprikos kiekis, jei jūsų tolerancija yra labai maža.

Dažnai užduodami klausimai

Kokio tipo dal yra geriausia dal paratha?

Šis receptas puikiai tinka beveik bet kokiam jūsų turimam daleliui – arhar/toor, urad, masoor, mix dal ir moong. Aš nebandžiau gaminti šių parathų su chana dal, rajma ar lobia. Tiesiog įsitikinkite, kad dalelė nėra labai plona ar vandeninga. Mes ieškome storo-ish dal.

Kaip laikyti dal paratha?

Likę dal parathai laikomi lauke kambario temperatūroje iki paros prieš pablogėjus. Tačiau tai tikrai priklauso nuo oro sąlygų, kuriose apsistojate. Rekomenduočiau šiuos pagal poreikį pasigaminti šviežius, o likusią tešlą pasilikti vėliau.

Ar galiu tešlą pasigaminti iš anksto?

absoliučiai! Aš dažnai savo chutney dal parathas tešlą gaminu praėjusią naktį, nes kitą rytą taip sutaupau daug laiko. Tešlą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti sandariame inde šaldytuve 2-3 dienas.

Dal paratha patiekiama lėkštėje su varške ir agurkaisDal paratha patiekiama lėkštėje su varške ir agurkais

Man patinka receptai, kurių likučiai paverčiami herojais, ir šis receptas tai daro! Pasitikėk manimi, tavo skrandis ir tavo šeima tau padėkos.

Jei atsitiktinai gaminate šiuos dal parathas, perkelkite nuotraukas į mano IG @my_foodstory ir nepamirškite palikti man komentaro, kuriame papasakotumėte, ką apie tai galvojote!
Patikrinkite mano brokoliai kukurūzų quesadillas, daržovėse kepti ryžiaiir vaivorykštiniai ryžiai daugiau idėjų, kaip panaudoti likučius!

Neleiskite ekranui užtemti

  • Į didelį dubenį sudėkite visus ingredientus, išskyrus ghi, ir minkykite tešlą. Uždenkite ir pailsėkite 10-15 minučių.

    1,5 stiklinės tirštojo dal, 2 stiklinės pilno grūdo kvietinių miltų, 1,5 šaukšto imbiero česnako pastos, ½ šaukštelio ciberžolės miltelių, 1 valgomasis šaukštas kalendros miltelių, 1 šaukštelis druskos, 1,5 šaukšto žaliojo čatnio, ½ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų kalendros lapelių, 2 žalios paprikos, 2 šaukštai garstyčių aliejaus

  • Norėdami pagaminti parathas, laikykite tava arba keptuvę įkaitinti.

  • Paimkite laimo dydžio tešlos rutulį ir iškočiokite jį į apskritimą. Padėkite paratha ant karštos tavas. Kai pamatysite mažus burbuliukus ant paviršiaus, apverskite paratha. Ant viršaus užtepkite ghi ir vėl apverskite. Šią pusę taip pat užtepkite ghi ir kepkite minutę ar dvi, kol paratha taps rudomis dėmėmis ir atrodys auksinė.

    Ghi parathams virti

  • Kartokite su likusia tešla, kol turėsite tiek parathų, kiek jums reikia. Nepanaudotą tešlą laikykite sandariame inde šaldytuve.

  1. Gali būti bet kokia nepanaudota tešla šaldytuve hermetiškame inde iki 2 dienų.
  2. Virtos parathos paprastai užtenka kambario temperatūroje dienai bet tai visiškai priklauso nuo oro, kuriame apsistojate, todėl rekomenduoju paruoštus parathus atšaldyti šaldytuve ir keletą minučių pašildyti ant šiltos tavas.
  3. Aš tai padariau su viskuo virtų lęšių rūšių – arhar/tur, masoor, mix dal, moong dal, bet niekada jų nebandžiau su chana, rajma ar lobia.

Kalorijos: 77kcal, Angliavandeniai: 13g, Baltymai: 2g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 0.3g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 1g, Natris: 176mg, Kalis: 73mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 0.5g, Vitaminas A: 20TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 9mg, Geležis: 1mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -