Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos)
Šios Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos) šią vasarą gaminami pakartotinai! Jūs tiesiog negalite suklysti su soba makaronais, traškiomis daržovėmis ir atšaldytu saldžiu bei aštriu padažu.
Mėgsti korėjietišką maistą? Patikrinkite mano Soondubu Jjigae (korėjietiškas minkštas tofu troškinys), Korėjos omleto suktinukaiir Daržovių blynai receptai.
Šią vasarą nepaprastai karšta – karštesnė nei įprastai, o aš troškau tik šalto maisto. Šie korėjietiški aštrūs šalti makaronai (bibim guksu) buvo naudojami kaip gaivūs vasaros pietūs, kuriuos gaminu nuolat
Bibim Guksu tiesiogiai išvertus į mišrius makaronus (bibim reiškia mišrus ir guksu reiškia makaronus), nes viską sumaišome dubenyje prieš pat kasdami. Užpildykite jį išilgai plonais griežinėliais pjaustytais agurkais, kad padažas būtų vėsinamas!
Ingridientai Jums reikės pagaminti Bibim Guksu
Salotoms:
Soba makaronai – Tradiciškai ploni kvietiniai makaronai, žinomi kaip kada nors naudojami gaminti bibim guksu bet grikių Soba makaronai veikia taip pat ir man jie čia labiau prieinami. Taip pat galite naudoti greitai paruošiamus makaronus ar bet kokius kitus savo pasirinktus plonus makaronus.
Daržovės: Smulkiai pjaustytos morkos, žalieji kopūstai, raudonieji kopūstai ir agurkai suteiks daug traškumo, gaivumo ir papildomos mitybos.
Kimchi – Už tai būdingas rūgštumas, būdingas daugeliui korėjietiškų patiekalų. Šiek tiek nueina ilgą kelią. Rekomenduoju tokius prekių ženklus kaip Bombucha.
Sezamų aliejus – Kitas klasikinis daugelio Korėjos patiekalų ingredientas, suteikiantis riešutų skonį, kad subalansuotų visus aštrius skonius.
Sezamo sėklos – Papuošti!
Padažui:
Gochujang – Fermentuota aitriųjų paprikų pasta, kuri suteikia šiam patiekalui gražią raudoną spalvą ir aštrų karštį. Aš gaunu savo gochujang iš čia.
Gochugaru – Tai yra Korėjos raudonosios paprikos milteliai Kad būtų šiek tiek aštrumo – galite įberti bet kokių po ranka turimų raudonųjų čili miltelių.
Garstyčių pasta – Tai neprivalomas ingredientas, bet aš jaučiu, kad jis suteikia skonio gilumo ir aitrumo, kuris tikrai puikiai tinka padaže.
Cukrus – Dėl šiek tiek saldumo. Jei norite, galite pabarstyti medumi.
Ryžių actas – Patiekalui suteikia puikų atspalvį. Galima pabarstyti obuolių sidro actu.
lengvas sojos padažas – Dėl sūrumo ir umami. Nerekomenduočiau naudoti tamsus sojos padažas, nes jis nesuteiks to paties skonio.
Skrudinto sezamo aliejus – Visam patiekalui suteikia nuostabaus riešutiškumo. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite skrudintą aliejų, o ne šalto spaudimo aliejų.
maltas česnakas – Už tą aštrų smūgį!
Obuolių sultys – Prideda vaisių saldumo, kuris tikrai puikiai dera su aštriais ir rūgštais patiekalo skoniais. Kai kurie tradiciniai preparatai iš Bibim guksu yra gaminami naudojant tarkuotų obuolių-svogūnų koncentratą, bet manau, kad naudojant tik obuolių sultis galima pridėti tą saldumo užuominą. Tai mano mažasis cheat hack, kuris tiesiog veikia!
Dažnai užduodami klausimai:
Bibim guksu pagamintas iš plonų kvietinių makaronų, žinomų kaip kada norsplonais griežinėliais pjaustytos įvairios daržovės ir aštrus, saldus ir aštrus padažas, pagamintas iš korėjietiškos fermentuotos aitriųjų paprikų pastos ir obuolių koncentrato, kad skonis būtų išskirtinis.
Bibimbapas tiesiogiai reiškia mišrius ryžius, tuo tarpu bibim guksu verčiama mišriais makaronais. Koncepcija ir skonio profilis (bibim padažas) abiejų patiekalų yra gana panašus, tačiau jie gaminami skirtingais pagrindais.
Bibimbapas gaminamas naudojant daržoves, pavyzdžiui, pupelių daigus, špinatus, grybus ir patiekiamas šiltas, o daržovės bibim guksu laikomi paprastai iki smulkiai pjaustytų morkų, agurkų ir kt., o vasaromis patiekalas patiekiamas atšaldytas (nors galima mėgautis ir šiltu, ir šaltu!)
Nors naengmyeon yra dar vienas mėgstamas korėjiečių šaltų makaronų patiekalas, jis skiriasi nuo bibim guksu naudojamų makaronų rūšyje. Naengmyeon gaminamas naudojant grikių arba saldžiųjų bulvių krakmolo makaronus bibim guksu gaminamas naudojant plonus kvietinių miltų makaronus, žinomus kaip kada nors. Naengmyeon taip pat dažniausiai patiekiamas su šaltu sultiniu, bet galima pasigaminti bibim (mišrus) stilius taip pat.
Bibim guksu gaminamas naudojant plonus kvietinių miltų makaronus, žinomus kaip kada nors. Šiame recepte naudojau soba makaronus, taip pat galite naudoti greitai paruošiamus makaronus arba bet kokius savo pasirinktus plonus makaronus.
Padažą galite pasigaminti iš anksto, jis gerai išsilaikys iki 2 savaičių. Makaronai gali būti atšaldyti prieš kelias valandas. Jei daržoves ruošiate iš anksto, laikykite jas lediniame vandenyje ir prieš naudodami gerai nusausinkite.
Sumaišius padažą, makaronai šiek tiek išdžiūsta, jei laikomi šaldytuve. Bibim guksu geriausia skanauti šviežią, kai padažas dar sultingas. Atvėsinkite makaronus iki 2 valandų, supilkite padažą, išmaišykite ir mėgaukitės.
Populiariausi Ričos gudrybės Padaryti geriausią Bibim Guksu
- Būtinai sudrėkinkite makaronus lediniame vandenyje, kad jie toliau nevirti, ir pradėkite vėsinti.
- Rekomenduoju makaronus laikyti šaldytuve (sumaišius su sezamo aliejumi) 1 val mažiausiai 2 valandas kad jie būtų tinkamai atšaldyti.
- Jei daržoves ruošiate iš anksto, laikykite jas lediniame vandenyje ir prieš naudodami gerai nusausinkite.
- Kai ruošiate tai patiekti iš anksto, rekomenduoju įdėti daržovių į makaronus prieš pat patiekiant antraip patiekalas per daug išmirks.
- Galite pridėti minkšto virto kiaušinio arba tofu, kad papildytumėte baltymus ir šios aštrios korėjietiškų makaronų salotos būtų dar naudingesnės.
Kai tik pabandysi bibim guksu, kelio atgal nebėra. Būsite korėjietiškų šaltų makaronų gerbėjas! Šiame beprotiškame karštyje šis makaronų patiekalas yra tarsi gaivus skanėstas, puikiai tinkantis gaminti ir dalintis. Jei tai padarysite, atsiųsk man savo pramogas per mano IG!
Žiūrėkite, kaip pasigaminti Bibim Gupsu
Bibimas Guksu
Šios Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos) šią vasarą gaminami pakartotinai! Jūs tiesiog negalite suklysti su soba makaronais, traškiomis daržovėmis ir atšaldytu saldžiu bei aštriu padažu.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 3
Kalorijos: 154kcal
Instrukcijos
-
Puodą vandens užvirinkite. Makaronus išvirkite pagal pakuotės instrukcijas (soba makaronus reikia virti apie 5-6 minutes)
1 puodelis virtų soba makaronų
-
Nusausinkite ir sudrėkinkite šaltu vandeniu, kad nustotumėte virti.
-
Supilkite makaronus į arbatinį šaukštelį sezamo aliejaus. Šaldykite mažiausiai dvi valandas, kad makaronai būtų šalti.
1 arbatinis šaukštelis sezamo aliejaus
-
Į dubenį sudėkite visus padažui skirtus ingredientus, išplakite ir atidėkite.
2 šaukštai gochujang, 2 arbatiniai šaukšteliai gochugaru, ¾ arbatinio šaukštelio garstyčių pastos, 1½ šaukšto cukraus, 1 ½ šaukšto ryžių acto, 2 arbatiniai šaukšteliai šviesaus sojų padažo, 2 arbatinius šaukštelius skrudinto sezamo aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio malto česnako, 2 šaukštai obuolių sulčių
-
Makaronus ir visas daržoves, išskyrus agurką, sudėkite į serviravimo dubenį, supilkite padažą ir gerai išmaišykite, kad padažas viską pasidengtų.
½ puodelio marinuotų morkų, ½ puodelio susmulkintų žalių kopūstų, ½ puodelio susmulkintų raudonųjų kopūstų, ¼ puodelio plonai pjaustytų kimchi
-
Pabarstykite sezamo sėklomis ir griežinėliais pjaustytu agurku ir jūsų „Bibim Guksu“ yra paruoštas patiekti.
1 arbatinis šaukštelis sezamo sėklų, 1 agurkas
Vaizdo įrašas
Pastabos
- Padažas gali būti padaryta į priekį laiko, ir jis gerai išsilaikys iki 2 savaitės.
- Jei daržoves ruošiate iš anksto, laikykite jas ledinis vanduo ir gerai nusausinkite prieš naudojant.
- Labai rekomenduoju pridėti daržovių prieš pat patiekiant kad jie liktų traškūs
- Įdėjus daržoves kartu su makaronais ir patiekus vėliau, taip pat bus paruoštos salotos drėgnas ir nebus taip skanu.
Mityba
Kalorijos: 154kcal | Angliavandeniai: 26g | Baltymas: 4g | Riebalai: 5g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 2g | Natris: 342mg | Kalis: 377mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 12g | Vitaminas A: 4239TV | Vitamino C: 19mg | Kalcis: 53mg | Geležis: 1mg
Šį straipsnį ištyrė ir parašė Navya Khetarpal