Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos)

Bibim-Guksu-3.jpg


Šios Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos) šią vasarą gaminami pakartotinai! Jūs tiesiog negalite suklysti su soba makaronais, traškiomis daržovėmis ir atšaldytu saldžiu bei aštriu padažu.

Bibim Guksu papuoštas plonais agurko griežinėliais, supjaustytais baltame dubenyje Bibim Guksu papuoštas plonais agurko griežinėliais, supjaustytais baltame dubenyje

Mėgsti korėjietišką maistą? Patikrinkite mano Soondubu Jjigae (korėjietiškas minkštas tofu troškinys), Korėjos omleto suktinukaiir Daržovių blynai receptai.

Šią vasarą nepaprastai karšta – karštesnė nei įprastai, o aš troškau tik šalto maisto. Šie korėjietiški aštrūs šalti makaronai (bibim guksu) buvo naudojami kaip gaivūs vasaros pietūs, kuriuos gaminu nuolat

Bibim Guksu tiesiogiai išvertus į mišrius makaronus (bibim reiškia mišrus ir guksu reiškia makaronus), nes viską sumaišome dubenyje prieš pat kasdami. Užpildykite jį išilgai plonais griežinėliais pjaustytais agurkais, kad padažas būtų vėsinamas!

Ingridientai Jums reikės pagaminti Bibim Guksu

Bibim Guksu ingredientai, išdėstyti ant balto paviršiaus su teksto perdangaBibim Guksu ingredientai, išdėstyti ant balto paviršiaus su teksto perdanga

Salotoms:

Soba makaronai – Tradiciškai ploni kvietiniai makaronai, žinomi kaip kada nors naudojami gaminti bibim guksu bet grikių Soba makaronai veikia taip pat ir man jie čia labiau prieinami. Taip pat galite naudoti greitai paruošiamus makaronus ar bet kokius kitus savo pasirinktus plonus makaronus.

Daržovės: Smulkiai pjaustytos morkos, žalieji kopūstai, raudonieji kopūstai ir agurkai suteiks daug traškumo, gaivumo ir papildomos mitybos.

Kimchi Už tai būdingas rūgštumas, būdingas daugeliui korėjietiškų patiekalų. Šiek tiek nueina ilgą kelią. Rekomenduoju tokius prekių ženklus kaip Bombucha.

Sezamų aliejus – Kitas klasikinis daugelio Korėjos patiekalų ingredientas, suteikiantis riešutų skonį, kad subalansuotų visus aštrius skonius.

Sezamo sėklos – Papuošti!

Padažui:

Gochujang – Fermentuota aitriųjų paprikų pasta, kuri suteikia šiam patiekalui gražią raudoną spalvą ir aštrų karštį. Aš gaunu savo gochujang iš čia.

Gochugaru – Tai yra Korėjos raudonosios paprikos milteliai Kad būtų šiek tiek aštrumo – galite įberti bet kokių po ranka turimų raudonųjų čili miltelių.

Garstyčių pasta – Tai neprivalomas ingredientas, bet aš jaučiu, kad jis suteikia skonio gilumo ir aitrumo, kuris tikrai puikiai tinka padaže.

Cukrus – Dėl šiek tiek saldumo. Jei norite, galite pabarstyti medumi.

Ryžių actas – Patiekalui suteikia puikų atspalvį. Galima pabarstyti obuolių sidro actu.

lengvas sojos padažas – Dėl sūrumo ir umami. Nerekomenduočiau naudoti tamsus sojos padažas, nes jis nesuteiks to paties skonio.

Skrudinto sezamo aliejus – Visam patiekalui suteikia nuostabaus riešutiškumo. Norėdami gauti geriausią skonį, naudokite skrudintą aliejų, o ne šalto spaudimo aliejų.

maltas česnakas – Už tą aštrų smūgį!

Obuolių sultys – Prideda vaisių saldumo, kuris tikrai puikiai dera su aštriais ir rūgštais patiekalo skoniais. Kai kurie tradiciniai preparatai iš Bibim guksu yra gaminami naudojant tarkuotų obuolių-svogūnų koncentratą, bet manau, kad naudojant tik obuolių sultis galima pridėti tą saldumo užuominą. Tai mano mažasis cheat hack, kuris tiesiog veikia!

Dažnai užduodami klausimai:

Iš ko pagamintas bibimguksu?

Bibim guksu pagamintas iš plonų kvietinių makaronų, žinomų kaip kada norsplonais griežinėliais pjaustytos įvairios daržovės ir aštrus, saldus ir aštrus padažas, pagamintas iš korėjietiškos fermentuotos aitriųjų paprikų pastos ir obuolių koncentrato, kad skonis būtų išskirtinis.

Kuo skiriasi bibimbap ir bibim guksu?

Bibimbapas tiesiogiai reiškia mišrius ryžius, tuo tarpu bibim guksu verčiama mišriais makaronais. Koncepcija ir skonio profilis (bibim padažas) abiejų patiekalų yra gana panašus, tačiau jie gaminami skirtingais pagrindais.
Bibimbapas gaminamas naudojant daržoves, pavyzdžiui, pupelių daigus, špinatus, grybus ir patiekiamas šiltas, o daržovės bibim guksu laikomi paprastai iki smulkiai pjaustytų morkų, agurkų ir kt., o vasaromis patiekalas patiekiamas atšaldytas (nors galima mėgautis ir šiltu, ir šaltu!)

Kuo skiriasi bibim guksu ir naengmyeon?

Nors naengmyeon yra dar vienas mėgstamas korėjiečių šaltų makaronų patiekalas, jis skiriasi nuo bibim guksu naudojamų makaronų rūšyje. Naengmyeon gaminamas naudojant grikių arba saldžiųjų bulvių krakmolo makaronus bibim guksu gaminamas naudojant plonus kvietinių miltų makaronus, žinomus kaip kada nors. Naengmyeon taip pat dažniausiai patiekiamas su šaltu sultiniu, bet galima pasigaminti bibim (mišrus) stilius taip pat.

Kokie makaronai naudojami bibimguksu?

Bibim guksu gaminamas naudojant plonus kvietinių miltų makaronus, žinomus kaip kada nors. Šiame recepte naudojau soba makaronus, taip pat galite naudoti greitai paruošiamus makaronus arba bet kokius savo pasirinktus plonus makaronus.

Ar galiu tai padaryti į priekį?

Padažą galite pasigaminti iš anksto, jis gerai išsilaikys iki 2 savaičių. Makaronai gali būti atšaldyti prieš kelias valandas. Jei daržoves ruošiate iš anksto, laikykite jas lediniame vandenyje ir prieš naudodami gerai nusausinkite.

Kiek laiko tai truks šaldytuve?

Sumaišius padažą, makaronai šiek tiek išdžiūsta, jei laikomi šaldytuve. Bibim guksu geriausia skanauti šviežią, kai padažas dar sultingas. Atvėsinkite makaronus iki 2 valandų, supilkite padažą, išmaišykite ir mėgaukitės.

Populiariausi Ričos gudrybės Padaryti geriausią Bibim Guksu

  1. Būtinai sudrėkinkite makaronus lediniame vandenyje, kad jie toliau nevirti, ir pradėkite vėsinti.
  2. Rekomenduoju makaronus laikyti šaldytuve (sumaišius su sezamo aliejumi) 1 val mažiausiai 2 valandas kad jie būtų tinkamai atšaldyti.
  3. Jei daržoves ruošiate iš anksto, laikykite jas lediniame vandenyje ir prieš naudodami gerai nusausinkite.
  4. Kai ruošiate tai patiekti iš anksto, rekomenduoju įdėti daržovių į makaronus prieš pat patiekiant antraip patiekalas per daug išmirks.
  5. Galite pridėti minkšto virto kiaušinio arba tofu, kad papildytumėte baltymus ir šios aštrios korėjietiškų makaronų salotos būtų dar naudingesnės.
bibim guksu papuoštas agurku baltame dubenyje bibim guksu papuoštas agurku baltame dubenyje

Kai tik pabandysi bibim guksu, kelio atgal nebėra. Būsite korėjietiškų šaltų makaronų gerbėjas! Šiame beprotiškame karštyje šis makaronų patiekalas yra tarsi gaivus skanėstas, puikiai tinkantis gaminti ir dalintis. Jei tai padarysite, atsiųsk man savo pramogas per mano IG!

Žiūrėkite, kaip pasigaminti Bibim Gupsu

bibim guksu papuoštas agurku baltame dubenyjebibim guksu papuoštas agurku baltame dubenyje

Bibimas Guksu

Šios Bibim Guksu (aštrūs korėjietiškų makaronų salotos) šią vasarą gaminami pakartotinai! Jūs tiesiog negalite suklysti su soba makaronais, traškiomis daržovėmis ir atšaldytu saldžiu bei aštriu padažu.