Azijietiškos salotos (sveikos kopūstų salotos)

Šios azijietiškos salotos yra jūsų vieno langelio atsakymas į vėsias, gaivias, skanias kopūstų salotas, bet be stipraus majonezo! Super lengvas ir gaivus. Aš jį derinau su ant grotelių kepta vištiena, paneer, tofu ir netgi naudoju mėsainiuose.


Mėgstate salotas? Patikrinkite mano Tailando krevečių mango salotos, Viduržemio jūros kvinojos salotosir Lemon Orzo makaronų salotos receptai!
Šią vasarą gaminau savo Azijos salotą pakartotinai. Jis traškus nuo daržovių ir nepaprastai skanus dėl nuostabaus azijietiško padažo. Bet man labiausiai patinka šis receptas, kad jame nėra majonezo, todėl šios kopūstų salotos yra ypač lengvos, sveikos ir tinkančios vasarai! Vienintelė laiko reikalaujanti dalis yra daržovių paruošimas, tačiau tai padės virtuvės kombainas, mandolina arba dantytas daržovių skustuvas!
Priežastys, kodėl jums patiks šis receptas
- Greitai ir lengva sujungti kai tik paruošite daržoves
- Universalus ir puikiai pritaikomas! Valgykite kaip salotas, garnyrą ir pridėkite arba pašalinkite daržoves pagal galimybes ir asmeninius pageidavimus
- Lengvas, sveikas ir skanus. Šiose sveikose salotose gausu skaidulų, baltymų ir gerųjų riebalų. Be to, tai be majonezo kopūstų salotos, todėl jos itin lengvos!
- Galima lengvai pagaminti veganas pašalinant žuvies padažą
Ingredientai, kurių prireiks gaminant azijietišką salotą
Salotų mišiniui:


Padažui:


Dažnai užduodami klausimai
Salotos, taip pat žinomos kaip kopūstų salotos, yra azijietiškas garnyras, gaminamas daugiausia iš susmulkintų žalių kopūstų, įmaišytų į salotų padažą su vinigretu arba majonezu. Tačiau mano azijietiškų salotų receptas šiek tiek skiriasi. Jame naudojama daug daugiau daržovių, be to, vietoj majonezo, mes naudojame žemės riešutų sviesto ir medaus saldų, aštrų, rūgštų padažą, įkvėptą tajų skonių.
Salotose ir salotose yra beveik tų pačių ingredientų, išskyrus vieną. Salotose paprastai yra salotų, o salotos gaminamos iš kopūstų ir nenaudojamos salotos.
Kai kurios teorijos teigia, kad šios azijietiškos salotos iš tikrųjų kilusios iš Nyderlandų, o terminas kopūstų salotos kilęs iš olandų kalbos žodžio „koosla“, reiškiančio kopūstų salotas. Kita teorija teigia, kad kopūstų salotas išpopuliarino Santa Monikos kinų restoranas, vadinamas Madame Wu's Garden, kuris įtraukė šį patiekalą į savo meniu po to, kai to paprašė amerikiečių aktorius Cary Grantas.
Šios azijietiškos salotos skaniausios, kai patiekiamos šviežios. Rekomenduočiau laikyti šaldytuve 15 minučių, kad daržovės susigertų padažu, tačiau dėl to daržovės taps permirkusios.
Šios salotos gerai laikosi šaldytuve dvi dienas, nors daržovės bus įmirkusios. Tiesiog būtinai laikykite jį švarioje ir sausoje hermetiškame stikliniame inde. Susmulkintas daržoves ir padažą taip pat galite laikyti atskiruose induose ir surinkti, kai būsite pasiruošę valgyti.
Geriausi Richos patarimai, kaip pasigaminti geriausią azijietišką salotą
- Tai turėtų būti spalvingos, vasariškos salotos. Eikite į priekį ir pridėkite visas įvairių spalvų daržoves, kurias galite gauti. Tai nieko blogo!
- Jei obuolius ruošiate iš anksto, laikykite juos pamirkytus sūriame vandenyje (1 puodelis vandens + ¼ arbatinio šaukštelio druskos), kad neleisti jiems paruduoti. Prieš naudojimą vieną kartą nuplaukite
- Salotų likučius galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Daržovės apmirksta, bet man vis tiek tai patinka!
- Padarykite šias sveikas salotas į pilną patiekalą pridėdami šiek tiek virta susmulkinta vištiena arba bet koks kitas jūsų pasirinktas baltymas.
- Kartais dideli bakalėjos tinklai, tokie kaip Big Basket ir Nature's Basket, siūlo iš anksto susmulkintus salotų/salotų mišinius. Galite lengvai juos nusipirkti, jei jums trūksta laiko arba pritrūkstate minios.
- Jūs netgi galite pagaminti azijietišką priekyje apsirengimas ir laikykite jį švariame stikliniame indelyje šaldytuve, kai užklups potraukis šioms No-mayo salotoms. Tinkamai laikant, šis padažas išlieka geras iki savaitės.
Ką patiekti su Slaw
Tai tikrai universalus garnyras, kuris puikiai dera su daugybe skirtingų dalykų. Norėčiau paskatinti jus kūrybiškai valgyti, nes nėra klaidingo būdo, kai kalbama apie šį azijietiškų kopūstų salotą. Štai keletas mano mėgstamiausių būdų:


Šios ryškios, spalvingos vasariškos salotos sekundėms privers ranką pasiekti net išrankiausius valgytojus. Lengva, bet kreminė tekstūra, tačiau gardūs azijietiški skoniai kiekvieną kąsnį leidžia pajusti kaip vakarėlį burnoje. Labai rekomenduočiau pasidaryti priedų, nes šis tikrai greitai dingsta!
Žiūrėkite, kaip pasigaminti azijietiškų salotų
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!


Azijos salotos | Sveikos kopūstų salotos
Šios azijietiškos salotos, pagamintos iš traškių daržovių ir saldaus bei aštraus padažo. Tai puikios gaivinančios vasaros salotos, kurios sočią, tačiau itin lengvos skrandį.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4
Kalorijos: 203kcal
Instrukcijos
Visus salotų padažui skirtus ingredientus sudėkite į stiklainį ir gerai išplakite. Arba galite išplakti ingredientus mažame dubenyje.
1 ½ šaukštelio ryžių acto, 1 ½ šaukšto sojų padažo, 1 arbatinis šaukštelis žuvies padažo, 1 valgomasis šaukštas laimo sulčių, 1 ½ šaukšto skrudintų sezamų aliejaus, 1½ arbatinio šaukštelio medaus, 1 arbatinis šaukštelis čili dribsnių, 3 tarkuotos česnako skiltelės, 1 ½ šaukšto žemės riešutų sviesto, ⅓-½ puodelio mėtų lapų, ⅓-½ puodelio kalendros lapų
Į didelį salotų dubenį sudėkite visus po šlakeliu paminėtus ingredientus. Užpilkite padažą ant slaunų mišinio ir gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susimaišytų. Šaldykite 30 minučių, kad skoniai susimaišytų. Azijos salotos paruoštos patiekti.
1 ½ puodelio susmulkintų žalių kopūstų, 1 ½ puodelio susmulkintų raudonųjų kopūstų, 1 puodelis plonai susmulkintų morkų, ½ puodelio plonai susmulkintų obuolių, ¾ puodelio plonais griežinėliais pjaustytų paprikų, ¼ puodelio smulkiai pjaustytų įstrižainių svogūnų žalumynų, ¼ puodelio skrudintų žemės riešutų
Vaizdo įrašas
Pastabos
- Man patinka naudoti raudonųjų, geltonųjų ir žaliųjų paprikų mišinį, kad salotos atrodytų spalvinga.
- Jei obuolius ruošiate iš anksto, laikykite juos pamirkytus sūriame vandenyje (1 puodelis vandens + ¼ arbatinio šaukštelio druskos), kad išvengtumėte jų rudinimas. Prieš naudojimą vieną kartą nuplaukite
- Salotų likučius galima laikyti šaldytuve iki 2 dienos. Daržovės apmirksta, bet man vis tiek tai patinka!
Mityba
Kalorijos: 203kcal | Angliavandeniai: 19g | Baltymas: 6g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 6g | Natris: 410mg | Kalis: 501mg | Pluoštas: 5g | Cukrus: 10g | Vitaminas A: 7089TV | Vitamino C: 72mg | Kalcis: 75mg | Geležis: 2mg
Šį straipsnį ištyrė ir parašė Urvi Dalal