Aštrios vištienos agurkų salotos – mano maisto istorija
Šios aštrios vištienos agurkų salotos yra virtos vištienos, agurkų, šviežių žolelių, skrudintų žemės riešutų ir aštraus čili aliejaus padažo mišinys. Tai visiškos tekstūros ir skonio bomba, puikiai tinkanti vasarai!
Ieškote daugiau vasariškų salotų? Turiu visą skyrių Salotų patiekalai. Pasižiūrėk!
Neseniai viename restorane valgiau šias aštrias vištienos agurkų salotas ir iškart supratau, kad turiu jas atkurti namuose! Tai taip paprasta ir gaivu, o tai yra viskas, ko šiomis dienomis karštyje trokštame.
Šių salotų pagrindas yra tokie paprasti ingredientai, kaip kepta vištiena, agurkai, daug šviežių žolelių ir skrudinti žemės riešutai. Baigiame su greitu saldžiu ir aštriu padažu, kad prieš patiekiant iš karto viską surištume.
Padarykite tai su paneer arba tofu, kad šis išliktų vegetariškas. Kad ir kaip patieksite, šios agurkų salotos šią vasarą turi atsidurti ant jūsų stalo!
Ingredientai, kurių prireiks aštrioms vištienos agurkų salotoms
- Dėl keptos vištienos
- Vištiena – Naudojau krūtis be kaulų, bet tiks bet koks pjūvis. Sutaupykite laiko naudodami iš anksto iškeptą arba parduotuvėje pirktą vištieną ir susmulkindami ją namuose
- Vanduo – brakonieriavimo skystis, kurį naudojame šiame recepte
- Aromatiniai – Šiam receptui naudojau lauro lapų, imbiero, žvaigždanyžių, pipirų ir kalendros sėklų
- Druska – skoniui ir prieskoniams
- Dėl salotų
- Agurkai – žvaigždžių ingredientas šiame recepte, pridedamas dėl šviežumo ir traškumo
- Riešutai – stambiai susmulkinta, kad suteiktų skonio ir tekstūros gilumo. Galima pabarstyti skrudintomis saulėgrąžų sėklomis
- Šviežios žolės – šviežumui. Aš naudojau kalendros ir mėtų lapelius. Čia netgi galite pridėti baziliko, laimo lapų, svogūnų
- Aštriam salotų padažui
- Aitriosios paprikos aliejus
- Aitriosios paprikos dribsniai – prieskoniams + truputis traškumo vieną kartą sumaišius su aliejumi
- Susmulkinti Schezwan pipirų kukurūzai – jei norite šiek tiek stingdančio prieskonio + traškumo, kuris taip gerai dera su šviežiais agurkais ir žolelėmis, galite praleisti, jei neturite po ranka
- Korėjos paprikos milteliai (Gochugaru) – ir spalvai, ir prieskoniui. Man patinka ryškiai raudona, kurią tai prideda!
- Česnakai – už tą aitrų žvangėjimą
- Druska – pagardinti
- Kepimo aliejus – pakaitinti ir užpilti ant prieskonių, gaminant mūsų čirškantį čili aliejų. Tiks bet koks neutralaus skonio aliejus, pavyzdžiui, rapsų aliejus, augalinis aliejus ar saulėgrąžų aliejus. Kadangi jame yra žemės riešutų, man patinka naudoti žemės riešutų aliejų
- Persirengimas
- Riešutų sviestas – padažui suteikia riešutinio kremiškumo
- Lengvas sojos padažas – prideda umami, pikantiškumas puikiai dera su visais saldžiais ir aštriais skoniais
- Medus – Kad būtų šiek tiek saldumo, galite pabarstyti cukrumi
- Actas – Įpilu šiek tiek baltojo sintetinio acto, kad būtų šiek tiek blizgesio, kuris čia tikrai puikiai tinka
- Svogūnų laiškai – traškumui ir gaivumui. Galite pridėti ir žalią, ir baltą dalis.
- Skrudintos sezamo sėklos – įdėti riešutų traškutį. Jas galite dėti tiek į padažą, tiek kaip užpilą prie agurkinių vištienos salotų patiekiant
Dažnai užduodami klausimai
Taip! Tiesiog iš anksto paruoškite salotų padažą ir laikykite šaldytuve hermetiškame inde iki savaitės, kad galėtumėte naudoti. Likusios salotos šaldytuve išliks šviežios 2-3 dienas.
Padažą ir salotas rekomenduoju laikyti atskirai skirtingose sandariose talpyklose. Kadangi šios salotos patiekiamos sluoksniuotos, o ne maišytosbūtų lengviau laikyti skirtingus komponentus atskirai.
Pagardintą paneer/tofu galite kepti ant grotelių ir susmulkinti arba kubeliais. Tai veiks!
Populiariausi Ričos gudrybės pasigaminti geriausias aštrias vištienos agurkų salotas
- Šis vištienos brakonieriavimo būdas tai daro švelnus ir sultingas. Tačiau galite naudoti ir iš anksto paruoštą susmulkintą vištieną.
- Neišmeskite brakonieriavimo skysčio, nes šaldytuve jis išliks šviežias iki 3 dienų. Tai gali būti naudojama gaminant maistą kaip sultinys sriubose, salotose ar padaže.
Vasaros reikalauja šių aštrių vištienos agurkų salotų! Jis ne tik ryškus ir gaivus, bet ir gražiai atrodo ant stalo dėl to, kaip mes jį padengiame! Jei kviečiate draugus vasaros pietų, žinote, ką pagaminti!
Jei tai padarysi, atsiųsk man savo pramogas IG!
Žiūrėkite, kaip pasigaminti aštrias vištienos agurkų salotas
MYLI ŠIS RECEPTAS? Prenumeruokite mano naujienlaiškis ir pirmieji gaukite visus naujus receptus!
Aštrios vištienos agurkų salotos
Mėgstate šias vištienos salotas, kurios turi nuostabiausių azijietiškų skonių ir fantastiškos tekstūros! Tikrai sultinga kepta vištiena su daug traškių agurkų, žemės riešutų, šviežių žolelių ir aštraus čili aliejaus padažu. Kiekvienas kąsnelis yra skonio bomba!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4 žmonių
Kalorijos: 211kcal
Instrukcijos
Dėl keptos vištienos
-
Į puodą su verdančiu vandeniu suberkite visas aromatines medžiagas ir vištienos krūtinėles, kad vištiena iškeptų. Kai vanduo pradės virti, nedelsdami išjunkite ugnį, uždenkite ir leiskite vištienai pastovėti 20-25 minutes, kol iškeps.
-
Išimkite vištieną iš brakonieriavimo skysčio ir leiskite pailsėti 10 minučių prieš susmulkindami. Pasilikite brakonieriavimo skystį vėlesniam laikui. (žr. 1 ir 2 pastabas)
Aštrus salotų padažas
-
Į vidutinį dubenį suberkite česnaką, Sičuano pipirų žirnelius, aitriosios paprikos dribsnius, korėjietiškos paprikos miltelius, pusę sezamo sėklų, druską ir išmaišykite.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų iki rūkymo ir supilkite jį ant česnako prieskonių mišinio. Greitai paruoštas čili aliejus paruoštas!
-
Įpilkite žemės riešutų sviesto, lengvo sojų padažo, medaus ir svogūnų ir gerai išmaišykite. Jei padažas atrodo per tirštas, naudokite šaukštą ar daugiau rezervuoto brakonieriavimo skysčio, kad jį atskiestumėte.
Salotų surinkimas
-
Šios salotos surenkamos sluoksniais. Į didelę lėkštę sudėkite agurko griežinėlius, o ant viršaus uždėkite susmulkintą vištieną.
-
Suberkite susmulkintus žemės riešutus, laiškinius svogūnus, mėtų ir kalendros lapelius ir pabarstykite sezamo sėklomis.
-
Ant viršaus užpilkite aštrų čili aliejaus padažą. Galite patiekti tokį, koks yra, arba išmesti.
Vaizdo įrašas
Pastabos
- Šis vištienos brakonieriavimo būdas tai daro švelnus ir sultingas. Tačiau taip pat galite naudoti iš anksto paruoštą susmulkintą vištieną.
- Neišmeskite brakonieriavimo skysčio. Jis gali būti laikomas šaldytuve iki 3 dienų ir naudojamas kaip sultinio / sultinio į sriubas, salotas ar karį.
- Salotų padažą galima pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve sandariame inde iki savaitės.
- Nedvejodami naudokite parduotuvėje pirktą čili aliejų užuot gaminę patys, tada pridėkite ingredientų iš 3 salotų padažo veiksmo.
- Žemės riešutus galima pakeisti skrudintų saulėgrąžų sėklų kuri veikia vienodai gerai.
- Žemės riešutų sviestą galima pakeisti tahini, anakardžių sviestas, migdolų sviestas
- Likusios salotos išliks šviežios 2-3 dienas, kai yra šaldytuve. Žolelės šiek tiek įmirksta, bet manau, kad laikui bėgant tai tik gerėja!
Mityba
Kalorijos: 211kcal | Angliavandeniai: 10g | Baltymas: 16g | Riebalai: 12g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 6g | Trans-riebalų: 0,04g | Cholesterolis: 41mg | Natris: 1111mg | Kalis: 572mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 836TV | Vitamino C: 10mg | Kalcis: 86mg | Geležis: 2mg