Anar Pani Puri – mano maisto istorija
Šis Anar Pani Puri turi tą patį aštrų, rūgštų skonį kaip įprastas pani puri, bet su vaisių staigmena! Be to, ta dulkėta rožinė spalva labai gražiai atrodo ant Diwali šventinio stalo ✨
Kai rengiu vakarėlį, pani puri yra pirmas dalykas, kurį įtraukiu į meniu. Niekas negali pasakyti „ne“ šiam aštriam, aštriam, traškiam gėriui, dėl kurio šis patiekalas toks tinkamas vakarėliui!
Šiais metais, užuot eidamas įprastu maršrutu, norėjau savo pani puri pridėti šiek tiek daugiau nuojautos ir skonio. Ir tai man atrodo Anar Pani Puri idėja! Jis pagamintas iš šviežių ir sausų granatų sėklų kartu su daugybe prieskonių. Rezultatas yra saldus, vaisinis, bet beprotiškai chatpatta pani, kuris patiekalą pakelia į visiškai naują lygį!
Šis granatų pani puri vanduo yra toks įdomus ir unikalus jūsų Diwali šventės stalo priedas – niekas negalės jam atsispirti!
Anar Pani Puri ingredientų apžvalga
Pagaminti anar pani puri yra labai paprasta. Pradedame nuo maišymo kartu tiek šviežių, tiek džiovintų granatų sėklų, citrinos sultys, Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai, kmynų milteliai ir chaat masala, juodoji druska, jaggery milteliaikartu su vandens kol pasidarys stambi pasta.
Toliau šį mišinį perkošiame per smulkų sietelį, kol išsiskirs visos sultys. Tada šiek tiek praskiedžiame vandens ir ledo kubeliai. Ir viskas, jūsų anar pani yra paruošta!
Dažnai užduodami klausimai
Taip, galite lengvai pasigaminti šį anar pani puri likus 1–2 dienoms ir laikyti šaldytuve. Prieš patiekdami įdėkite keletą ledo kubelių ir boondi.
Sausas anar dana šiam pani puri vandeniui suteikia rūgštumo. Galite jį pakeisti tamarindu ar imli, bet skonis šiek tiek pasikeis. Jei įmanoma, labai rekomenduočiau įsigyti anar dana.
Jei laikomas šaldytuve, šis anar pani puri lengvai užteks maždaug 2 dienos.
Techniškai tiks parduotuvėje įsigytos granatų sultys. Tačiau patiems išspaudus sultis, paniui suteikiamas gražus saldus ir vaisinis skonis, kurį gali būti sunku atkurti su paruoštomis sultimis.
Užpildykite savo pani puri šiek tiek aloo chana chaat ir šio rožinio anar pani puri, kad kiekvienam kąsniui pajustumėte skonį! Jis toks unikalus ir skanus, kad visi apie tai kalbės dar ilgai!
Jei išbandysite šį receptą, atsiųskite man nuotraukas į mano Instagram @my_foodstory 🙂
Neleiskite ekranui užtemti
Dėl aloo chana chaat
-
Sudėkite visus ingredientus į dubenį, gerai išmaišykite ir palikite.
4 vidutinės virtos bulvės, ¼ puodelio virtos juodosios chana, ½ arbatinio šaukštelio jeera miltelių, ½ arbatinio šaukštelio chat masala, ¼ arbatinio šaukštelio druskos
Dėl anar pani
-
Visus paniui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki pusiau stambios pastos. Nesmulkinkite per daug, kad granatų sėklos nesusmulkintų.
1 puodelis šviežių anarų arba granatų sėklų, ¼ puodelio sausų anardanų sėklų, 2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių, ¼ arbatinio šaukštelio kašmyro čili miltelių, ½ arbatinio šaukštelio kmynų miltelių, 1 1/2 arbatinio šaukštelio chaat masala, 3/4 arbatinio šaukštelio juodosios druskos, 2 arbatiniai šaukšteliai rausvų miltelių, 3/4 puodelio vandens
-
Praskieskite pani 2 puodeliais vandens.
2 puodeliai vandens, 5 ledo kubeliai
-
Paimkite didelį dubenį ir supilkite pani per sietelį. Paragaukite pani ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.
-
Į pani įdėkite boondi ir ledo kubelius ir atšaldykite.
- Naudokite tik prinokęs granatai šiame recepte.
- Jei nori ko nors daugiau aštrusmalant galite įdėti 1 žalią čili.
Kalorijos: 253kcal, Angliavandeniai: 55g, Baltymai: 7g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 0.1g, Polinesotieji riebalai: 0.2g, Mononesotieji riebalai: 0.1g, Natris: 612mg, Kalis: 1096mg, Pluoštas: 7g, Cukrus: 9g, Vitaminas A: 82TV, Vitaminas C: 47mg, Kalcis: 64mg, Geležis: 3mg