Kaip neleisti pienui prilipti prie keptuvės

Pavargote šveisti sudegusį pieną nuo puodo po virimo? Čia yra juokingai paprastas triukas, kuris neleis pienui prilipti prie keptuvės ir palengvinti jūsų gyvenimą!

Verdantis pienas turėtų būti paprasta užduotis, tačiau dažniausiai jis palieka užsispyrusią, lipnią netvarką, kurią galite valyti. Jei kada nors kovojote su sudegusio pieno liekanomis, prilipančiomis prie savo puodo dugno, nesate vienintelis!
Čia yra labai lengvas virtuvės įsilaužimas, kuris ateityje sutaupys jus tiek daug vargo-greitas žingsnis prieš virimą yra viskas, ko jums reikia pieno puodui be netvarkos
Kaip neleisti pienui prilipti prie puodo
Jums reikia tik 1 paprasto triuko ir tai prideda kelis lašus vandens
Prieš įpildami pieno, aplink puodą sukite kelis lašus vandens, kad paviršiuje būtų plona danga. Šis mažas žingsnis sukuria apsauginį barjerą, neleidžiantį pienui prilipti ir deginti. Užuot susidūrę su užsispyrusiomis liekanomis, galų gale turėsite švarų švarų puodą.
Bet ar žinote, kodėl taip nutinka? Kai pienas kaitinamas, jo baltymai ir cukrūs suskaidomi ir prilimpa prie puodo paviršiaus. Didėjant šilumai, šis sluoksnis dega, sukurdamas tą baimę.

Kas žinojo, kad keli lašai vandens gali padaryti tokį skirtumą? Išbandykite šį paprastą įsilaužimą kitą kartą, kai užvirsite pieną, ir praneškite man, ar tai jums palengvino valymą.
Aš turiu daug patogesnių virtuvės patarimų, kurie ateina jūsų keliu, todėl stebėkite! Juos visus galite rasti mano Virtuvės „How-Tos“ Dienoraščio skyrius.
Stebėkite, kaip neleisti pienui prilipti prie „Pan“ vaizdo įrašo
Šį straipsnį tyrinėjo ir parašė Harita Odedra.