Anakardžių pesto su baziliku (per 5 minutes!)

Šis bazilikas anakardžių pesto yra ryškiai žalia ir pilna skonio! Jis skonis kaip klasika ir yra draugiškesnis biudžetui.

Kas gali būti geriau už pikantišką, kreminį, česnakinį baziliko pesto? Su lengva prieiga prie krūmo Baziliko augalas Savo sode man patinka plakti dideles daiktų partijas, tačiau ne visada laikausi klasikinio recepto. Bet ar galite gaminti pesto naudojant anakardžius?
Tradiciniame baziliko pesto naudoja pušies riešutus, kuriuos pirkti gali būti brangu. Anakardžiai yra sandėliuko kuokštelinė kuokštelinė kuokštelinė kuokštelinė mano namuose, todėl idėja, kad pesto būtų naudojamas anakardžius, įvyko dėl užgaidos. Pasirodo, jis skanus ir skonis kaip klasikinis baziliko pesto!
Anakardžių pesto ingredientų
„Pesto“ yra padažas, kilęs iš Italijos. Garsiausia pesto versija yra baziliko pesto arba „Pesto Alla Genovese“arba pesto, kilęs iš Genujos miesto. Bet žodis kilęs iš itališko žodžio „supjaustytas“, todėl jis gali reikšti bet kokio tipo supjaustytą padažą.
Tikriausiai anksčiau matėte daugybę variantų, pavyzdžiui, pavyzdžiui, Raudonųjų pipirų pestoAr Kale pestoir tt. Tradiciniai baziliko pesto ingredientai yra šie:
- Švieži baziliko lapai
- Parmezano sūris
- Riešutai
- Česnakai
- Alyvuogių aliejus
- Druska
Klasikinis pesto naudoja pušies riešutus, tačiau šis anakardžių pesto receptas pakeičia anakardžius pušies riešutams. Pušies riešutai turi savitą skonį ir gali būti sunkiau rasti čia, JAV: jau nekalbant apie brangesnius. Anakardžiai yra kitas geriausias dalykas: jie prideda kreminį korpusą ir daro maloniai patenkintą baziliko pesto!
Mano anakardžių pesto taip pat naudoja šviežias citrinų sultis! Pridėjus citrinos išspaudimą, skonį išryškina. Jei norite, galite to praleisti, bet man patinka, kad sudėtingumas prideda: ir tai padeda išlaikyti žalią spalvą.


Padarykite tai veganą
Jei valgote daugiausia augalų pagrindu ir renkatės veganišką anakardžių pesto versiją, aš turiu jūsų nugarą! Pavogti mano receptą a veganiškų anakardžių pesto.
Kaip pasigaminti anakardžių pesto
Norėdami pasigaminti anakardžių pesto, jums reikės virtuvės kombaino, maišytuvo ar skiedinio ir „Pestle“. Tradiciškai „Pesto“ gaminamas su skiediniu ir grūstu, tačiau daugelyje virtuvių šiomis dienomis jos nėra.
Maisto perdirbėjas daro jį lengviausiu darbu. Naudojant maišytuvą, tikrai priklauso nuo jūsų trintuvo dydžio ir stiprumo, kad jis sklandžiai susimaišytų. (Šiuo atveju geresnis yra mažesnis, galingesnis maišytuvas.) Baigsite maždaug 1 puodelį padažo. Štai kaip pasigaminti baziliko pesto:
- Sausoje keptuvėje keletą minučių skrudina anakardžius, nuolat maišydami, kol kvepia. (Tai padidina anakardžių riešutų skonį.)
- Į virtuvės kombaino dubenį įpilkite anakardžių, parmezano sūrio ir česnako ir apdorokite, kol smulkiai susmulkins.
- Įpilkite šviežių baziliko lapų, citrinos sulčių ir druskos. Važiuodami maisto kombainu, įpilkite alyvuogių aliejaus pastoviu srautu, kol susidarys kreminis padažas.
Anakardžių pesto galite laikyti 1 savaitę šaldytuve ir iki kelių mėnesių užšaldyti.


Kaip užšaldyti pesto
Jei per 1 savaitę neketinate valgyti visų savo anakardžių pesto, galite lengvai jį užšaldyti, kad sutaupytumėte vėliau! Tai taip pat yra puikus būdas panaudoti baziliką, jei turite didelį baziliko augalą. Sezono pabaigoje gaminu krūvą pesto ir užšaldau. Tokiu būdu aš galiu mėgautis baziliko šviežumu žiemos mėnesiais!
Paprastas būdas užšaldyti pesto yra ledo kubelių padėkluose. Anakardžių pesto supilkite į ledo kubo dėklo kvadratus ir užšaldykite. Kai tik jis bus kietas (po kelių valandų), išmeskite kubelius ir sudėkite juos į sandarią šaldiklio saugų indą.
Norėdami atitirpinti pesto, išimkite kubą iš šaldiklio ir sudėkite į indą. Leiskite jam stovėti kambario temperatūroje arba šaldytuve, kol atšildys.
Pastaba apie auginimo baziliką
Ar augini savo baziliką? Jei ne, Aš labai rekomenduoju! Viskas, ko jums reikia, yra saulėtas atbrailos, ir jūs galite jį pasodinti puode. Arba, jei turite sodo vietos, galite jį pasodinti pilna saulės! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai vanduo ir Reguliariai derlių. Šviežios baziliko puodas pakeis jūsų vasaros gaminimą!
Susiję: 12 geriausių baziliko receptų
Naudojant baziliko anakardžių pesto
Jei čia baigėte, greičiausiai jau turite puikių idėjų, kaip naudoti anakardžių pesto! Bet jei jūs ieškote daugiau, čia yra keletas mano mėgstamiausių:


Dietinės pastabos
Šis anakardžių pesto receptas yra vegetariškas ir be glitimo.
Spausdinti
Anakardžių pesto su baziliku
Ar galite pasigaminti pesto su anakardžiais? Jūs lažinatės. Šis baziliko anakardžių pesto yra ryškiai žalias ir pilnas skonio. Jis skonis kaip klasika!
- Prep laikas: 5 minutės
- Virkite laikas: 0 minučių
- Bendras laikas: 5 minutės
- Išeiga: 1 krūvos taurė (18 šaukštų) 1x
- Kategorija: Padažas
- Metodas: Sumaišytas
- Virtuvė: Italų kalba
- ½ puodelio Neapdoroti anakardžiai
- ½ puodelio tarkuotas parmezano sūris
- 2 Vidutinės česnako skiltelės
- 2 puodeliai laisvai supakuotas šviežias bazilikas
- 1 šaukštas Šviežios citrinos sultys
- ¼ šaukštelio košerinė druska
- ½ puodelio alyvuogių aliejus, taip pat papildomi pagal poreikį
- Mažoje sausoje keptuvėje kaskite anakardžius ant vidutinės stiprios ugnies, nuolat maišydami maždaug 2–3 minutes.
- Nuimkite juos į dubenį ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. (Šis žingsnis yra neprivalomas, tačiau riešutuose išryškina tvirtesnį skonį.)
- Virtuvės kombaine*sumaišykite anakardžius, sūrį ir nuluptą česnaką. Apdorokite iki smulkiai sumalto, 20–30 sekundžių.
- Įpilkite baziliko, citrinos sulčių ir košerinės druskos. Įjunkite virtuvės kombainą ir palaipsniui užpilkite alyvuogių aliejų.
- Kai sujungsite, išjunkite maisto kombainą. Jei norite, susimaišykite šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad pasiektumėte laisvesnę tekstūrą.
- „Pesto“ parduotuvėje maždaug 1 savaitę šaldytuve. Norėdami, kad pesto viršuje jis neišvirtų, įpilkite plono alyvuogių aliejaus sluoksnio. Tai taip pat užšąla iki 3 mėnesių.
Pastabos
*Taip pat galite atlikti tą patį metodą, naudodami skiedinį ir grūstą, palaipsniui pridėdami baziliko lapus ir susmulkindami juos prie skiedinio šonų.